نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: مهم است که از عقیده حق خود تنزل نداشته و در برابر توطئه‌های دشمن هوشیار باشیم.

 روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان،  حجت الاسلام مصطفی در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شهر زاهدان پیرو حوادث اخیر استان ضمن استماع مطالبات و درخواست‌های حاضرین با اشاره به تعبیری از زیارت جامعه کبیره اظهارداشت: هر کس بخواهد جلوتر از اهل بیت (ع) حرکت کند از دین و ولایت خارج شده و در مقابل هر کس از اهل بیت (ع) عقب بیفتد به آن‌ها دسترسی پیدا نمی‌کند و تنها گروهی به ائمه اطهار (ع) ملحق می‌شوند که همراه آن‌ها باشند و این تعبیر از اصول اصلی معارف مکتب اهل بیت (ع) و منطبق بر عقل و نقل است.

امام جمعه زاهدان افزود: یک پرتو از ولایت عظما و ولایت اهل بیت (ع) ولایت فقیه است که به لطف الهی به آن معتقد و از آن بهره‌مند هستیم و باید چشم، گوش و دل ما در گرو منویات مقام معظم رهبری بوده و آن را دنبال کنیم.

 محامی بیان کرد: متاسفانه سالیان سال در بخش‌هایی سیاست و عملکرد‌ها درست نبوده که منجر به ایجاد مشکلات کنونی شده است.

وی ادامه داد: هنگام انتخابم به عنوان نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان جلساتی در محل دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد که بنده از تفاوت دیدگاه و سلیقه خود گفته و از برخی سیاست‌های اشتباه به کار رفته در استان از جمله برخی برخورد‌های تند و برخی وادادگی‌های صورت گرفته گلایه‌مند و معتقد به اصلاح این روند بودم.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در وضعیت کنونی نیز این آسیب در استان و در سطح کشور به طور کامل برطرف نشده هر چند که در ایام حضور به عنوان نماینده، ولی فقیه در استان بر همراه کردن مسوولان بر یک سیاست مشخص، برخورد روشن و نقشه راه معین در استان و کشور تلاش کردیم که فی‌الجمله موثر بوده به گونه‌ای که در سطح مسوولان کلیدی استان این همراهی و هماهنگی بیشتر شده و در سطح کشور نیز تا حدودی صورت گرفته است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: از اوایل حضور در استان نیز در چند جبهه نیاز به کار داشتیم ابتدا جبهه شیعیان و تلاش برای تقویت همراهی و تشکیل یک جبهه متحد که تا حدودی موفق شدیم.

وی ادامه داد: جبهه دوم مسئولان استان بودند که برای ایجاد همدلی بین آن‌ها و جلوگیری از تعارض و تزاحم‌هایی که در گذشته وجود داشته و منجر به آسیب‌هایی در استان شده سعی کردیم تا با تشکیل شورای راهبردی در استان به افزایش هماهنگی و تعاملات بین مسوولان کمک کنیم.

 محامی عنوان کرد: در شورای راهبردی فهرست مشکلات استان را احصاء، اولویت‌بندی و در ادامه از بخش‌های مربوطه در مرکز کشور پیگیری کردیم که چنین همکاری و هم‌افزایی در استان برای مسئولان کشور تعجب‌آور بود و در حال حاضر نیز تا حدود زیادی نگاه‌ها در مسائل کلیدی استان نزدیک به هم شده است.

وی بیان کرد: من در امور اجرایی و عزل و نصب مدیران در سطوح مختلف دخالتی نکرده و تنها به بیان چارچوب و معیار‌های انتخاب می‌پردازم لکن با برگزاری جلسات متعدد و همفکری‌های صورت گرفته تعامل و هماهنگی انجام شده است.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: جبهه سوم کار ما بخش اهل سنت است و سیاست ما در رابطه با اهل سنت، تعامل فعال، اثرگذار و هوشمند است از این جهت که بدنبال تقابل نبوده، اثرگذاری را دنبال و مبنای ما نیز قانون است.
امام جمعه زاهدان افزود: از مقام معظم رهبری سؤالی مطرح و عرض کردم آیا برای رشد علمی، مدیریتی، اقتصادی و حقوق شهروندی اهل سنت حد خاصی مد نظر است که ایشان بیان فرمودند «خیر محدودیتی وجود ندارد» و این نکته مهم را متذکر شدند که باید به گونه‌ای عمل شود تا همه زیر چتر نماینده، ولی فقیه باشند، زیرا جایگاه نماینده، ولی فقیه چنین چیزی را اقتضا می‌کند.
  محامی بیان داشت: ما نیز در استان همین خط سیر را دنبال کردیم و در این جهت دچار موانع و چالش‌هایی هم بوده‌ایم، اما بعد از انتخابات مجلس تعاملات بیشتر شد تا زمانی که حادثه روز جمعه هشتم مهرماه اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: درگذشته و در جلسات اولیه با امام جمعه مسجد مکی زاهدان عنوان کردیم دیوار بی‌اعتمادی متقابلی بین نظام اسلامی و اهل سنت در استان وجود دارد که باید تخریب و تبدیل به اعتماد متقابل شود و چنین چیزی تنها بر عهده ما نبوده وشما نیز باید در مقام عمل نشان داده و اعتماد آفرینی داشته باشید.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: طی سخنرانی خود در مسجد مکی زاهدان عنوان داشتیم که مطالبات دو جانبه است و باید قدم به قدم پیش برویم و به تربیت انسان‌هایی همراه با گفتمان نظام بپردازید که در این صورت نظام خود به دنبال آن‌ها خواهد بود در غیر این صورت طبیعی است که هیچ نظامی فردی که نگاهش به جای دیگر بوده، دل در گروی جای دیگر داشته و احیانا دستش در جیب دیگری باشد را به عنوان کارگزار خود انتخاب نمی‌کند و در این جهت شیعه یا اهل سنت بودن مطرح نیست.

 محامی با اشاره به انتخابات دوره اخیر مجلس شورای اسلامی و انتخاب دو فرد از میان شیعیان در زاهدان گفت: این نتیجه منجر به اعتراض اهل سنت شد و برای پایان دادن به این شبهات از طریق شورای نگهبان پیگیری کردیم و پس از اخذ مجوز به بازشماری آرا پرداختند که با شمارش ۳ الی ۴ صندوق در نهایت صحت انتخابات را تایید کردند.

امام جمعه زاهدان افزود: روز پنجشنبه قبل از جمعه هشتم مهرماه جلسه‌ای با امام جمعه مسجد مکی زاهدان داشتیم که ایشان ضمن ارائه گزارشی از سفر خود به تهران و تعریف و تمجید از تعاملات صورت گرفته در سطح استان، از ایجاد اغتشاش در استان با توجه به تعداد زیاد سلاح‌های غیر مجاز ابراز نگرانی می‌کردند.

وی ادامه داد: شب جمعه هشتم مهرماه جهت سخنرانی در اردوی دانشجویان استان عازم مشهد مقدس بودم و ظهر روز جمعه هنگام اطلاع از وقوع حوادث با دوستان به صورت تلفنی مکالمه داشتم که به ابراز گلایه پرداختند در پاسخ آن‌ها بیان کردیم فعلا باید مردم را آرام کنید تا تعداد کشته‌ها بیشتر از این نشود و در نهایت هنگام آرام شدن اوضاع مشخص شود که چه کسی باید گلایه‌مند باشد.

 محامی به بیان عملکرد امام جمعه مسجد مکی زاهدان در رو جمعه هشتم مهرماه پرداخت و گفت: در خطبه روز جمعه هشتم مهرماه تحریک احساساتی صورت نگرفت و سپس به آرام شدن التهاب و متفرق کردن مردم کمک شد و در ادامه نیز مصاحبه داده و مردم دعوت به ارامش شدند.

وی ادامه داد: همچنین مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی قول تامین امنیت روز جمعه هفته بعد را دادند، اما از هفته بعد آن خط عوض شد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: پس از حوادث پیش آمده بر اساس شروطی که تعیین کردیم قرار بر تشکیل جلسه بود، اما آقایان عنوان کردند ما عزاداریم در حالی که بنده نیز عزادار بودم، زیرا به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در حصر قومیت و مذهب نیستم.

 محامی بیان کرد: قرار جلسه از سوی دوستان اهل سنت در حال پیگیری بود، اما مطلع شدیم که گردهمایی هفته وحدت را تحریم کرده‌اند و ما نیز اعلام کردیم به علت بی صداقتی حاضر به برگزاری جلسه نیستیم در گام بعد اعلام شد که فقط جلسه استانداری مورد تحریم قرار گرفته نه جلسه هفته وحدت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری که گفتیم فردا معلوم می‌شود و ما برای اتمام حجت جلسه را برگزار کردیم و از علمای شاخص کسی شرکت نکرد که معلوم شد تحریم عام بوده است.

امام جمعه زاهدان گفت: پس از این گردهمایی عازم تهران شده و جلساتی در محل دفتر مقام معظم رهبری و وزارت کشور داشتم و پس از بازگشت به استان نیز مجدد دوستان درخواست دیدار داشتند که در نهایت دیداری در مکان ثالث برگزار شد و در این جلسه بیان داشتیم باید از همان روز حادثه به دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان آمده و خواستار چاره‌جویی می‌شدید و از تحریم همایش هفته وحدت گلایه کرده و عنوان داشتیم تحت فشار بودن باعث نمی‌شود که بر اساس احساسات عمل کنید و در نهایت خواستار ارائه راهکار از سوی ما شدند که بنده در پاسخ عنوان کردم باید همان کار روز اول را در زمان حال انجام دهید و باید به اتفاق جمعی از علمای معتدل نامه‌ای شامل سه محور تنظیم کنید ابتدا تاکید بر لزوم اتحاد و انسجام، دوم هوشیاری در برابر دشمن و مقابله با توطئه ها، سوم محکومیت همزمان خطا‌های رخ داده از جمله حمله به پاسگاه، تیراندازی به نمازگزاران، اغتشاش، آشوب‌گری و تخریب اموال عمومی و مردمی و التهاب آفرینی با انتشار بیانیه و توئیت و در ادامه مطالبه و پیشنهادات خود را بنویسید که در این صورت قابل پیگیری خواهد بود.

وی گفت: متاسفانه در حوادث اخیر آسیب‌هایی وجود داشته از این جهت که تیراندازی به نمازگزاران به هیچ وجه قابل دفاع نیست و در خصوص پرونده چابهار نیز به مسئولان انتظامی عنوان کردیم که باید خود پیگیر پرونده بوده و اگر خطایی صورت نگرفته اطلاع رسانی شود و در صورت وقوع جرم نیز به اشد مجازات رسیده و اقناع عمومی صورت گیرد، اما متاسفانه این اقدامات با تاخیر روبرو و در این جهت اقناع عمومی صورت نگرفت که تبدیل به بهانه‌ای برای ایجاد آشوب در استان شد.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در ادامه بیانیه‌ای از سوی شورای تامین در صدا و سیما پخش شد مبنی بر فعالیت گروهک‌ها در حوادث در حالی که نیرو‌های نظامی و امنیتی چنین چیزی را تایید نکردند و در نهایت مشخص شد که این کار از طریق صداوسیما صورت گرفته است.

وی ادامه داد: خواستار تشکیل کمیته تحقیق و تفحص جهت ارائه روایت صادقانه، تدبیر، پشتیبانی و اقناع عمومی بودیم که در نهایت مصوب شد این اقناع سازی در چند لایه صورت گیرد، اما عملیاتی نشد.
نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در جلسات با مسئولان کشور عنوان کردیم که مسائل در خود استان قابل حل است و به دنبال مدیریت مسائل در خود استان بودیم.
آیت الله محامی افزود: تصمیم‌های گرفته شده بر اساس معارف دینی، گفتمان امامین انقلاب و احیای تمدن اسلامی بود و مهم است که ما از عقیده حق خود تنزل نداشته و در برابر توطئه‌های دشمن هوشیار باشیم، زیرا در شرایط کنونی دشمن به دنبال جنگ ترکیبی است و از هر روشی به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی است.

وی گفت: در چنین شرایطی باید تصمیم عاقلانه و حکیمانه گرفته و بر جهاد تبیین متمرکز شویم.

 محامی بیان داشت: ما باید مبانی فکری، مذهبی و انقلابی را برای خود و نسل جوان تقویت کرده و یارگیری بیشتری داشته باشیم.

وی ادامه داد: در فضای درگیری‌های اخیر باید به دنبال تقویت پایگاه‌های دفاعی مردم از جمله بسیج باشیم هر چند که آشوب و جنگ شهری به مصلحت هیچکس نیست، اما مردم باید توان دفاع از خود را داشته باشند لکن، اما مراقبت کنند تا شروع کننده درگیری نبوده و منجر به ایجاد سوژه برای دشمن نباشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار