هاشمی، مدیرکل راه و شهرسازی استان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: از دو ماه پیش تاکنون، حدود ۲ هزار نفر در طرح مسکن اقدام ملی ثبت نام کرده اند و سامانه ثبت نام مسکن همچنان باز است و متقاضیان میتوانند هر روز برای ثبت نام مسکن اقدام ملی، اقدام کنند.
وی افزود: در حال حاضر فاز ۸ ثبت نام مسکن اقدام ملی انجام میشود و مراجعه کنندگان پس از تایید نهایی میتوانند آورده اولیه را واریز کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: تا به امروز در استان قزوین درباره ساخت مسکن، افزایش هزینه نداشته ایم و پیش بینی ما این است که مردم آمادگی پرداخت ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان را داشته باشند و از سوی دیگر دولت هم در قالب وام یا یارانه، سهم آورده مردم را کاهش خواهد داد.
وی افزود: مبلغ تسهیلات مسکن اقدام ملی، به صورت ملی تصمیم گیری میشود و پس از آن به استانها ابلاغ میشود و تا به امروز تصمیمی برای افزایش آن گرفته نشده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین با بیان اینکه تلاش میکنیم مسکن باکیفیتی به مردم تحویل بدهیم، تصریح کرد: امیدواریم که تسهیلات مسکن اقدام ملی افزایش یابد تا هم مسکن ارزان به دست مردم برسد و هم مردم بتوانند سهم آورده شان را به خوبی تأمین کنند.
وی افزود: واحدهای ۷۵ تا ۹۵ متری در دست احداث است و به دنبال احداث واحدهای با متراژ کوچکتر هستیم تا اگر متقاضی نتوانست آورده خود را تأمین کند، از واحدهای مسکونی با متراژ کوچکتر بهرهمند شود.
هاشمی تأکید کرد: یکی از تدابیری که برای انعقاد قرارداد و شروع کار با پیمانکاران مدنظر داشتیم، استفاده از روشهای صنعتی و نیمه صنعتی با تکیه بر سرعت و کیفیت بود و در این زمینه در کشور پیشرو هستیم و یکی از شرکتهای فعال در مهرگان، مسکن را به صورت کاملاً صنعتی میسازد و پنلهای مورد نیاز، پس از تولید در کارگاه ها، به مهرگان منتقل شده و نصب میشوند و سرعت ساخت مسکن افزایش یافته است.
وی افزود: در روش صنعتی، قیمت تمام شده مسکن، کاهش مییابد و در عین حال، سرعت و کیفیت مسکن هم افزایش مییابد و تغییرات آب و هوایی از جمله سرما، به هیچ وجه مسیر ساخت و تحویل مسکنهای صنعتی را متوقف نمیکند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بیان کرد: در حال حاضر تعدادی از واحدهای ساخته شده صنعتی در مهرگان آماده تحویل است و کیفیت آن با سازههای در حال احداث یا واحدهای مسکونی ساخته شده در گذشته، بسیار متفاوت است.
وی افزود: برای تأمین زیرساخت ها، منابعی در صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است که اگر سرعت احداث واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن و طرح اقدام ملی افزایش یابد، زیرساختهای آب، برق، گاز و تلفن هم به سرعت به این واحدهای مسکونی میرسد.
هاشمی گفت: سرعت پروژهها روزبه روز بیشتر میشود و نگران این هستیم که مردم در تأمین آورده هایشان به مشکل بربخورند و این موضوع، اثر منفی بر روند ساخت مسکن بگذارد و تلاش میکنیم که فشار کمتری به مردم برای پرداخت سهم آورده، وارد شود.
وی افزود: در حال حاضر تسهیلات مورد نیاز برای ساخت نهضت ملی مسکن و طرح اقدام ملی از طرف بانک مسکن در حال پرداخت است و امیدواریم موانع پیش رو برای پرداخت تسهیلات، برداشته شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خاطرنشان کرد: طرح امتیازبندی، یکی از راهکارهای کاهش دغدغه پیمانکاران برای ساخت مسکن است و هر کسی که آورده بیشتری داشته باشد، از امتیاز بالاتری برخوردار شده و زودتر صاحبخانه میشود.
وی افزود: در طرح جدید مسکن، در برخی از شهرها، زمین به متقاضیان برای ساخت مسکن ویلایی واگذار میشود که این طرح در استان قزوین، در مرحله مطالعه است و به زودی شرایط آن اعلام میشود.
هاشمی تصریح کرد: درباره مسکن مددجویان، ساخت واحدهای مسکونی در دست اقدام است و امیدواریم سازمانهای تابعه هم به تعهداتشان برای پرداخت سهم مددجویان، اقدام کنند.
وی افزود: هر دو هفته یکبار جلسه بررسی نهضت ملی مسکن در محل پروژهها برگزار میشود و درباره نظارت فنی هم تیمهای نظام مهندسی در پروژهها مستقر هستند و اگر جایی ایرادی داشته باشد، تا زمان اصلاح ایراد، روند احداث پروژه متوقف میشود و پیمانکارانی که مشکل داشتند، خلع ید شدند و با آنها برخورد شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بیان کرد: تا به امروز ۶۵۰ هکتار زمین برای ساخت مسکن تخصیص دادیم و ۳۲۷ هکتار هم زیر بار است و در برخی از شهرها که مشکل داشتیم، زمین در اختیار مسکن و شهرسازی قرار گرفته است و در آینده نزدیک عملیات احداث مسکن آغاز میشود.
وی افزود: در برخی شهرها هم به دلیل نبودن متقاضی، عملیات ساخت مسکن اقدام ملی انجام نمیشود و برخی از شهرها هم با یکدیگر تجمیع شدند و زمین برای ساخت مسکن به متقاضیان، اختصاص یافته است.
هاشمی گفت: تا به امروز برای نزدیک به ۲ هزار نفر پیانکار و کارگر، در طرحهای مسکن اقدام ملی و نهضت ملی مسکن، اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی افزود: هزار و ۴۳۸ هکتار بافت فرسوده در استان قزوین موجود است که بیشترین میزان با ۵۰۴ هکتار در قزوین و کمترین میزان با ۲۲ هکتار در دانسفهان قرار دارد و استان قزوین در سال ۱۴۰۱ باید برای نوسازی و بهسازی حدود ۳ هزار واحد اقدام کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین خاطرنشان کرد: وامهای ۳۵۰ میلیون تومانی بدون سپرده با ۵۰ درصد تخفیف در عوارض صدور پروانه ساختمانی، از جمله مزایایی است که دولت برای نوسازی بافت فرسوده در نظر گرفته است.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون فقط ۶۰۰ مالک برای ساخت نوسازی بافت فرسوده اقدام کردند.
هاشمی تصریح کرد: با تأمین نقدینگی، از دو ماه دیگر، اقداماتی برای نوسازی در برخی از بافتهای فرسوده استان قزوین آغاز میشود.