زنان در طول تاریخ ایران و در تمام عرصههای مختلف همواره از اقشار مهم و تاثیرگذار جامعه بودند و این تاثیرگذاری، نقش مهم و حضور پررنگ در دهههای اخیر به ویژه سالهای گذشته غیرقابل انکار است.
استان یزد به عنوان یکی از استانهای نخبه پرور شناخته شده و در این میان بانوان یزدی با پشتکار مثال زدنی خود و با حضور در تمامی صحنه ها، ثابت کردند اگر پای به میدان بگذارند موفق خواهند شد و نتایج چشمگیری را رقم میزنند.
فعالیت بانوان نخبه یزدی در استان، از خوش اقبالی و نیک بختی استان یزد و مسئولان استانی است و نشان دهنده این موضوع است که سرمایههای انسانی یزدی، از اعماق وجود خواستار حضور در زادگاه خود هستند تا بتوانند برای پیشرفت استان و کشور خود گامی بردارند.
فاطمه سادات آیتیان، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، یکی از سرمایهها و نخبههای استان یزد است که علیرغم چاپ مقالات مختلف و ثبت بیش از ۱۰ اختراع در زمینههای گوناگون، زندگی در ایران و یزد را به مهاجرت ترجیح داد و سعی کرد وظیفه خود را نسبت به این خاک به جا آورد.
او که فعالیت خود را از سال ۹۹ در زمینه مالکیت فکری شروع کرده است در زمینه ثبت اختراع، برندها، طرحهای صنعتی و نشان جغرافیایی فعالیت دارد.
آیتیان دبیر و مسئول دبیرخانه شورای مالکیت فکری استان یزد، مدیریت دفتر مالکیت فکری بنیاد نخبگان استان یزد ، مشاور مالکیت فکری و امور دانش بنیان پارک علم و فناوری یزد، مدیر داخلی مرکز فناوری و نوآوری یاران و همچنین مدیریت بیش از ۶۰ پروژه ثبت اختراع از جمله فعالیت های شغلی را در رزومه خود دارد.
او در زمینههای مختلف سوسپانسیون پوشش دهنده اندام گیاهان بر پایه کلسیم به منظور محافظت از گیاه و دورکنندگی آفات، قطعه تسهیل کننده دوخت همزمان زیپ و نوار، شربت دارویی برای درمان بیماریهای عفونی با استفاده از سرکه های طبیعی، الکل، بره موم و عسل، محلول فروت ست حاوی کلسیم و فسفر برای جوانه زنی گیاهان، مخلوط گیاهی بر پایه نعنا، زردچوبه و درمنه جهت پیشگیری و درمان بیماری کوکسیدیوز ماکیان، ترکیب گیاهی خوراکی و مکمل غذایی موثر برای بهبود بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و خود ایمنی برپایه روغن زیتون و... یکی از جوانان نخبه یزدی در کشور معرفی شده است.
این نخبه جوان یزدی در حال حاضر به عنوان مشاوره دانش بنیان در پارک علم و فناوری یزد مشغول به فعالیت است.
آیتیان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان یزد با اشاره به مسیر پر چالش زندگی خود اظهار کرد: یاری خداوند، پشتیبانی خانواده، محیط سازنده علمی، مغتنم شمردن فرصتها و امکانات موجود و تلاش و پشتکار در راه رسیدن به هدف از دلایل مهم و اصلی موفقیتم در این مسیر است و معتقدم با وجود اینکه رسیدن به هر هدفی همواره نیازمند رویارویی با یکسری چالشهاست، ولی به لطف حمایتهای خانواده و تلاش فردی، می توان از هر مانعی گذشت و مسیر کسب علم را ادامه داد.
او افزود: بانوان از اصلیترین ارکان و پایههای رشد جامعه و یکی از شروط توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند؛ بنابراین لزوم فراهم آوری شرایط رشد و پیشرفت برای آنان باتوجه به نقشهای گوناگونی که از آنها انتظار می رود، ضروری است.
این نخبه یزدی با اشاره به فعالیت دشمنان داخلی و خارجی برای به چالش کشیدن نقش و موقعیت زنان در کشور تصریح کرد: در سالهای اخیر دشمنان داخلی و خارجی تلاش بسیاری برای به چالش کشیدن نقش و موقعیت زنان در کشور ما انجام داده اند، اما باید در این مسیرآگاه و واقع نگر بود.
آیتیان بیان کرد: علیرغم یکسری موانعی که گاهاً در مسیر رشد علمی و تحصیلی زنان وجود دارد، اما فرصت رشد و پیشرفت برای دختران همچنان فراهم است و این قشر از جامعه جایگاه و موقعیت علمی خود را در محیطهای علمی به خوبی یافته اند و مقایسه نسبت دانشجویان دختر و پسر در کشور گواه این موضوع است.
او با تأکید بر نقش زنان در پیشرفت جامعه گفت: جهان امروز جهان رقابت، تلاش و موفقیت است؛ اسلام زن را مانند مرد یکی از ارکان اجتماعی میبیند و وظایف اجتماعی برای زن متصور شده بنابراین با این نگاه زن باید در جامعه حضور داشته باشد، باید رشد و تحصیل کند و مشاغل اجتماعی که متناسب با اوست را به دست آورد، فرصتها برای زنان و مردان باید یکسان و برابر باشد و امکان فعالیت سازنده برای هر دو جنس به صورت برابر باید وجود داشته باشد.
زنان فعال اجتماعی، زنانی هستند که به واسطه شغل، حرفه، رشته تحصیلی، سمنها و یا هرفعالیتی که به نوعی به حوزه بانوان مربوط میشود، در جامعه حضور دارند و علاوه بر خانواده در بستری وسیعتر مسئولیتی برعهده داشته و اهدافی را در جهت ارتقا و بهبود کیفیت چرخه زندگی خود دنبال میکنند.
این رشد و تعالی میتواند در زمینه اقتصاد، سیاست، ورزش و یا فرهنگ، هنر و... باشد.
تهیه و تنظیم گزارش: صدیقه فلاحتی