معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی چهارمحال وبختیاری گفت: هم‌اکنون ۵۰۰ هنرمند نمدمال شامل ۴۰۰ هنرمند در شهرکرد و ۱۰۰ هنرمند در بروجن وجود دارد.

اسماعیل رمضانی گفت: از این تعداد ۲۰۰ هنرمند در شهر‌های شهرکرد و بروجن به‌طور مستمر و دائم فعالیت دارند.

وی با اشاره به ثبت شهرکرد به‌عنوان شهر ملی نمد در سال ۱۳۹۷ افزود: تلاش می‌شود تا تحقق اهداف پیش‌بینی و اعلام شده در "شهرکرد، شهر ملی نمد" بتوان زمینه‌های جهانی شدن نمد شهرکرد را فراهم کرد.


بیشتر بخوانید


رمضانی تصریح کرد: ساخت نماد‌های فرهنگی مانند مرد نمدمال، مرد کلاه‌مال، سامان‌دهی کوی نمدمالان و استفاده از محصولات و تولیدات نمدی در مبلمان شهری می‌تواند علاوه بر تحقق اهداف "شهرکرد، شهر ملی نمد" به تسریع در روند جهانی شدن این مهم کمک کند.

وی نمدمالی را از قدیمی‌ترین هنرصنعت‌های زندگی انسان دانست و افزود: نمد چهارمحال و بختیاری در شهرکرد و بروجن هم‌اکنون در صنایع خودروسازی و پزشکی کاربردی شده است.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: مراحل مختلف تولید نمد این استان شامل حلاجی، ریختن آب داغ روی قالب، لوله کردن قالب، بازکردن قالب و برگردان لبه‌ها، نقش‌‎گذاری، لوله کردن دوباره، صاف کردن ابعاد، رفع کجی‌ها، برطرف کردن اختلاف سطح احتمالی، پُرزسوزی، اصلاح و در نهایت شت‌وشو با آب ولرم و خشک کردن است.

رمضانی تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری را ۲ روش سنتی و نوین دانست و اظهار داشت: هم‌اکنون بیش از ۴۰ نوع محصول نمدی کاربردی شامل انواع تن‌پوش، کلاه، جلیقه، کیف، فرش، کفش، زانوبند، کمربند، دستبند، گوشواره، سرکلیدی، تابلو، قاب و شال در این استان تولید و روانه بازار‌های مصرف داخلی و خارجی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار