پرویز توسلیزاده رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت : در حال حاضر ۱۱۴۵ زندانی استان در سه بخش پای تخت، کارگاهی و اعزام به کار دارای شغل و درآمد پایدار هستند.
وی افزود: در بخش اشتغال پای تخت زندانیان در سلول خود محصولاتی مانند صنایع دستی را تولید میکنند که در این بخش ۳۷۳ نفر مشغول به کار هستند. ۲۸۶ نفر هم در کارگاههای مختلفی مانند خیاطی، قالی بافی، فلزکاری، کابینت و ساعت سازی مشغول هستند و ۴۸۶ نفر نیز براساس قراردادی که با پیمانکار بسته شده، در محل کار حاضر میشوند و حقوق مکفی دریافت میکنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به سیاست دستگاه قضا برای کاهش جمعیت کیفری اظهار کرد: اقداماتی به منظور بهره گیری از مجازاتهای جایگزین حبس و استفاده محکومان از پابندهای الکترونیکی به موجب تصمیمات اتخاذ شده در جلسات ستاد کاهش جمعیت کیفری استان انجام و اجرایی شده است.
توسلی زاده گفت: مطابق مصوبات ستاد کاهش جمعیت کیفری استان جهت ترغیب همکاران قضایی مصوب شد هریک از شعب محاکم کیفری دو سطح استان و همچنین دادگاههای حوزههای قضایی بخش در طول هر ماه حداقل ۱۵ فقره رأی با عنوان مجازاتهای جایگزین حبس صادر کنند.
وی افزود: به منظور آگاهی قضات در زمینه بهره گیری از ارفاقات قانونی قوانین جزایی به ویژه پابند الکترونیکی دوره آموزشی توسط رئیس کل دادگستری استان برای قضات محاکم عمومی کیفری و انقلاب و دادسرای مرکز استان اجرا و برای حوزههای تابعه سطح استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بیان کرد: در راستای سیاست حبس زدایی دستگاه قضا و توجه ویژه به استفاده از نهادهای ارفاقی و رویکرد دادگستری استان مبتنی بر استفاده مطلوب قضات از نهادهای ارفاقی، تاکید شده قضات محاکم کیفری و انقلاب روش سختگیرانهای در خصوص استفاده از نهادهای ارفاقی برای زندانیان در پیش نگرفته و به روند روز افزون آمار زندانیان، تراکم زندان ها، آسیبها و معضلات دیگر توجه داشته باشند.
توسلی زاده اظهار کرد: سعی کرده ایم در خصوص زندانیان متقاضی پابند که شرایط استفاده از آن را دارند پذیرش با سختگیری مواجه نشود.
توسلی زاده درباره آمار زندانیان بهرهمند از پابند الکترونیکی در شش ماه نخست امسال اظهار کرد: در این مدت مجموعاً ۱۳۸ عدد پابند الکترونیکی برای زندانیان استان نصب شده است .