محمدجواد راعی، رسالت اصلی دانشگاه را حفظ و تامین سلامت مردم عنوان کرد و گفت: در این راستا بازرسان معاونت غذا و داروی دانشگاه به صورت منظم و مستمر بر مراکز تهیه و توزیع فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل نظارت دارند.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجام ۲۴۰ بازدید از مراکز تهیه و توزیع فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل مانند داروخانه ها، باشگاههای ورزشی، عطاریها و شرکتهای تولیدی و پخش از ابتدای امسال تاکنون را گامی در راستای تامین سلامت مردم استان فارس دانست که به همت کارشناسان این اداره صورت گرفته است.
او بازدید از باشگاههای ورزشی در خصوص نظارت بر اجرای قانون ممنوعیت ارائه مکمل، با همراهی کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان را از دیگر اقدامات این اداره برشمرد.
راعی تمامی بازدیدها و نظارتها را در راستای حفظ و تامین سلامت مردم جامعه خواند و از ورزشکاران خواست تا مکملهای ورزشی را تنها از داروخانهها تهیه کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به آسیبهای ناشی از مصرف بیش از اندازه و یا بدون نیاز بدنی مکملها اشاره کرد و گفت: به همین دلیل مصرف برخی از این فرآوردهها نیاز به تجویز پزشک متخصص دارد.
این مقام مسئول در دانشگاه گفت: از دیگر اقدامات اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو، بازدید دورهای از عطاریهای سطح استان است که در صورت مشاهده تخلف و یا دریافت شکایات مردمی، از سوی مراجع قضایی با متخلفان برخورد قانونی میشود.
او گفت: تنها افراد دارای مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میتوانند در امر درمان مردم دخیل باشند، دخالت برخی از عطاریها در امر درمان، تخلف است و در صورت مشاهده و شکایت، فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی میشود.
راعی گفت: توصیه میشود شهروندان فرآوردههای گیاهی فرمولاسیون شده به صورت قرص، کپسول و شربت را نیز تنها از داروخانهها تهیه کنند و از خرید اینگونه فرآوردههای دارویی از مراکز غیرمجاز بپرهیزند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان فارس خواست تا در صورت مشاهده تخلف در زمینه تهیه و توزیع دارو و فرآوردههای دارویی و مکملهای ورزشی، موضوع را از طریق سامانه ۱۹۰ و یا شماره تلفن ۳۲۱۲۲۲۴۰ به کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اطلاع دهند.