نشریه نیوزویک در مقالهای به قلم «داراگ روچ» به بررسی موضوع رکود اقتصادی در آمریکا پرداخت و نوشت: به گفته مقامات کاخ سفید، دولت بایدن با وجود شاخصهای اقتصادی که نشان از رکود اقتصادی دارند، اعتقادی به رکود در آمریکا ندارد و برای آن آماده نشده است.
بایدن در بیانیهای که روز جمعه از سوی کاخ سفید منتشر شد، گفت: «در حالی که اظهارات رهبری جمهوریخواهان حکایت از امیدواری آنها به رکود اقتصادی دارد، اقتصاد آمریکا حتی با وجود کاهش قیمت بنزین به رشد و افزایش مشاغل ادامه میدهد.» با این حال، برخی از شاخصهای اقتصادی نشان میدهد که آمریکا ممکن است در آینده نزدیک به سمت رکود پیش رود.»
اگر رشد اقتصادی دو فصل سه ماهه رشد منفی تولید ناخالص داخلی را تجربه کند که آمریکا در شش ماهه اول سال ۲۰۲۲ تجربه کرد، در رکود اقتصادی به سر میبرد. تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم سال جاریا ۲.۶ درصد رشد داشته است، اما این به معنای ادامه رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم نیست. کاهش بیشتر تولید ناخالص داخلی یک علامت هشدار دهنده رکود اقتصادی بالقوه است.
توماس گیفت، مدیر مؤسس مرکز سیاست آمریکا در دانشگاه کالج لندن، به نیوزویک گفت: «در حال حاضر برای بایدن، کاهش احتمال رکود اقتصادی یک ضرورت سیاسی است. به خصوص در آستانه انتخابات میان دورهای هفته آینده، هیچکس در حزب دمکرات نمیخواهد رهبر این حزب در جریان مبارزات انتخاباتی از دورنمای رکود اقتصادی طولانیتر حرف بزند.»
گیفت گفت: «مطمئناً این اولین باری نیست که بایدن در مورد وضعیت اقتصاد آمریکا با بی مبالاتی سخن میگوید. در تابستان، کاخ سفید تلاش کرد تا فارغ از معیار استاندارد دو فصل متوالی رشد تولید ناخالص داخلی منفی، برای آنکه نام دولتش به رکود گره نخورد، تعریف رکود را بار دیگر تغییر دهد.» اشاره گیفت به واکنش دولت بایدن به سه ماهه اول رشد منفی تولید ناخالص داخلی در اوایل سال ۲۰۲۲ است.
پیش بینیهای مدل اقتصاد بلومبرگ که در ۱۷ اکتبر منتشر شد، نشان داد که رکود اقتصادی در ۱۲ ماه آینده تقریباً قطعی است. مدلهای احتمالی اقتصاددانان بلومبرگ احتمال رکود اقتصادی تا اکتبر ۲۰۲۳ را ۱۰۰ درصد نشان میدهد، در حالی که در بهروزرسانی قبلی این احتمال ۶۵ درصد بود.
مدیران عامل گلدمن ساکس و جیپی مورگان هم اعلام کرده اند که انتظار دارند در بحبوحه تلاشهای فدرال رزرو برای مبارزه با تورم، آمریکا وارد رکود اقتصادی شود. بانک بارکلیز پیش بینی کرده است که اقتصادهای بزرگ از جمله آمریکا در سه ماهه چهارم دچار رکود در فعالیتهای اقتصادی خود شوند و احتمال جلوگیری از رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۳ بسیار کم است.
مارک همریک، تحلیلگر ارشد اقتصادی بانکریت با اشاره به نظرسنجی این شرکت به نیوزویک گفت: «بسیاری از اقتصاددانان و مدیران کسب و کار هم نظرند که خطر رکود تا سال ۲۰۲۳ افزایش مییابد. برای بسیاری از آمریکاییها، اثرات مخرب تورم فزاینده و پایدار تقریباً مشهود است. با توجه به بالا بودن قیمت اقلام ضروری مانند غذا، انرژی و سرپناه، بسیاری از افراد و خانوادهها نیاز به کاهش خریدهای غیر ضروری دارند.»
هیئت تحریریه واشنگتن پست هم روز سه شنبه نوشت که فدرال رزرو برای مقابله با تورم ممکن است مجبور به ایجاد رکود اقتصادی شود، این در حالی است که در حالی که نظرسنجی که شبکه سی ان ان روز پنجشنبه منتشر کرد نشان داد که ۷۵ درصد از رای دهندگان احتمالی احساس میکنند که آمریکا در رکود اقتصادی قرار دارد.