طرح تصفیه خانه فاضلاب بیرجند یکی از طرحهایی است که میتوان از آن استفادههای متفاوتی کرد.
از پساب فاضلاب میتوان برای آبیاری مزارع و باغات بهره برد.
به دلیل رعایت نکردن ملاحظات زیست محیطی، این آب به جای درختان به دهان دامها میرسد؛ موضوعی که سلامت دام و حتی انسان را به خطر میاندازد.
یکی از کشاورزان منطقه گفت: بارها دیده ام که از این پساب دام استفاده میکند و گلههای عظیمی نیز در اینجا حضور دارند که همه آنها با پساب فاضلاب خود را سیراب میکنند.
او افزود: باید جلوی استفاده غیر اصولی از پساب فاضلاب گرفته شود، زیرا به سلامت انسان و دام بستگی دارد.
بررسی این موضوع بهانهای شد تا حیرانی معاون حمایت از حقوق عامه دادستانی مرکز استان به منطقه اجرای طرح پساب فاضلاب بیرجند برود.
حیرانی در این بازدید گفت: طبق قراردادهای منعقد شده با بهره بردار تصفیه خانه فاضلاب بیرجند، اگر بهره برداری طبق قرارداد صورت نگیرد، میتوان قرارداد را فسخ کرد این در حالی است که با وجود عدم رعایت مواد مذکور در قرارداد، فسخ آن صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید
او افزود: سلامت مردم خط قرمر ما است و با هرگونه سهل انگاری در این زمینه برخورد صورت میگیرد.
حیرانی بیان کرد: هفته آینده جلسهای برای جمع بندی موضوعات مربوط به این تصفیه خانه برگزار خواهد شد و در صورتی که قصوری وجود داشته باشد، مقصرین به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
معاون حمایت از حقوق عامه دادستانی مرکز استان گفت: علاوه بر این باید نسبت به قلع و قمع شیوه کشت نامناسب نیز اقدام کرد.
در خراسان جنوبی سالیانه ۸ میلیون مترمکعب پساب فاضلاب تولید میشود که در صورت استفاده اصولی، هم کمی از زخم خشکسالی درمان میشود و هم سرمایه گذاران صنایع پر آب بر، دغدغه فعالیت نخواهند داشت.