رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از برنامه‌ریزی برای توسعه کشاورزی قراردادی در این استان خبر داد.

محمدرضا قاسمی اظهار داشت: موضوع کشاورزی قراردادی برای برخی از محصولات از سال‌های گذشته در استان سمنان آغاز شده و موضوع جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی در استان سمنان روی محصول چغندرقند انجام شده است افزود: اغلب کارخانجات قند در کشور کشاورزی قراردادی را انجام می‌دادند و هنوز هم انجام می‌دهند و برخی شرکت‌های دانه‌های روغنی کشاورزی قراردادی را برای دانه‌های روغنی در برنامه دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: از سال ۹۵ وزیر وقت جهاد برای کشاورزی قراردادی دستورالعملی را ابلاغ کردند، ولی در دستورالعمل جدید استان‌ها مخیر هستند بر اساس اولویت مدنظر خودشان محصولاتی را مشخص و تعریف کنند و در چارچوب غالب موضوع را اجرایی کنند.

قاسمی با بیان اینکه کشاورزی قراردادی موضوع تازه و بیگانه به حوزه کشاورزی نیست، افزود: بر اساس دستورالعمل جدید موضوع کشاورزی قراردادی محصولات باغی و محصولات زراعی اولویت اصلی است و باید نخستین اولویت محصولات راهبردی باشد.

وی با بیان اینکه در مورد دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای به‌عنوان اولویت اصلی استان باید برنامه داشته باشیم، افزود: برای غلات مانند گندم نیز دستورالعمل جداگانه وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به‌ضرورت رویکرد جدی به محصولات اساسی راهبردی در زمینه کشاورزی قراردادی گفت: در حوزه دام و طیور تاکنون تشکل‌های مختلف در بخش‌هایی مانند لبنیات، گوشت و تخم‌مرغ مطلوب عمل کردند و در این زمینه باید اولویت‌های حوزه دام و طیور مدنظر باشد.

قاسمی با تأکید بر اینکه در ذرت علوفه‌ای در غرب و شرق استان این کار انجام شده و الگوی خوبی برای این مهم است، تصریح کرد: استمرار فعالیت‌های قبلی در حوزه دام طیور و تولیدات گیاهی در زمینه کشاورزی قراردادی پیگیری شود و برای محصولات اساسی و پنج محصول اصلی که تازه تعریف شده است برای آن‌ها مجری معرفی شود.

وی افزود: تأمین مالی برای طرح کشاورزی قراردادی اولویت‌بندی شود و یک سهمیه از منابع ملی تبصره ۱۸، کمک فنی و اعتباری و سایر منابع سهم و ردیفی برای کشاورزی قراردادی مدنظر قرار گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.