این روزنامه با درج گزارشی از ولایت لوگر مینویسد: اسدالله مسعود، مسئول معدن «مغل خیل» است، جایی که کارگران سرگرم استخراج «کروم» هستند. کروم مادهای ضد زنگ است که از آن برای تولید فولاد استفاد میشود.
به گفته «لس آنجلس تایمز» این معدن، یکی از معادن کروم در شرق افغانستان و برخی از ولایات دیگر است که طالبان با استفاده از وسایل ابتدایی کار استخراج آن را آغاز کردهاند تا بتوانند برخی از مشکلات اقتصادی کشورشان را حل کنند.
این رسانه آمریکایی در ادامه مدعی شده است این داشتههای طبیعی افغانستان، قدرتهای دیگر مانند روسیه، چین را وا داشته است تا از مزایای آن محروم نمانند، اما در این میان، ایالات متحده که از تعامل با طالبان خودداری کرده است، حضور ندارد.
«لس آنجلس تایمز» در ادامه با اشاره به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان مینویسد: «ایالات متحده و سایر کشورهای غربی سال گذشته با خارج شدن از افغانستان این کشور را به کشورهایی واگذار کردند که با ایالات متحده در تقابل قرار دارند، اما در این میان برخی از کشورهای دوست همچون قطر و ترکیه نیز هستند که به سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن ابراز آمادگی کردهاند».
در قسمت بعدی گزارش، نویسنده به محور اصلی این مطلب وارد شده و از نگرانی مقامات آمریکایی در دسترسی نداشتن به منابع معدنی افغانستان سخن میگوید.
به اذعان این روزنامه اینکه آمریکا از دسترسی به منابع غنی معدنی افغانستان دورمانده است، منجر به نگرانی برخی مقامات این کشور شده است. ضمن اینکه ذخایر معدنی افغانستان منحصر در کروم و لتیوم نیست و این کشور علاوه بر این دو ماده معدنی ارزشمند، معادن ارزشمندی مانند مس، آهن و فلزات کمیاب مانند طلا، نقره و اورانیوم نیز دارد.
لسآنجلس تایمز با اشاره به ارزش ذخایر طبیعی افغانستان مینویسد، ارزش این منابع یک تا سه تریلیون دلار، یعنی سه هزار میلیادر دلار برآورده شده که میتواند این کشور فقیر را به یکی از کشورهای ثروتمند تبدیل کند.
معادنی که برای استحصال نیاز به سرمایهگذاری خارجی دارد و در حال حاضر بهرهگیری از آن برای دولت سرپرست افغانستان به دلیل فقدان امکانات لازم میسر نیست.