شعبان فروتن، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام گفت: وضعیت صادرات کالا در مرز بین المللی مهران پس از فروکش کردن شیوع کرونا در سطح جهان و کشور خوشبختانه با رشد بسیار خوبی در جریان است.
وی افزود: کشور عراق پس پایان ناامنیها برای بازسازی زیرساختهای خود پروژههای متعددی را تعریف کرده که باید از این فرصت برای حضور در بازار این کشور بهره بگیریم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام بیان داشت: هم اکنون برای در اختیار گرفتن پروژههای کشور عراق رقبای قدرتمندی در این کشور حضور دارند که از مهمترین آنها میتوان به ترکیه و عربستان سعودی نام برد.
فروتن یادآور شد: تجار و بازرگانان برای موفقیت در بازار عراق باید نیازهای این کشور را بطور دقیق بسنجند تا کالاهای عرضه شده بتواند در این کشور فروش مناسبی داشته باشد.
وی ادامه داد: مردم و مسوولان عراق بویژه در استانهای جنوبی این کشور با توجه به اینکه شیعه هستند، بیشتر تمایل دارند که از کالاهای ایرانی استفاده کنند، ولی باید تلاش کنیم با ارتقا کیفیت محصولات بیش از پیش میزان رضایت مندی طرف عراقی را جلب کنیم.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایلام تصریح کرد: قبلا کشورهای عراق و افغانستان از مسئله رفع تعهدات ارزی مستثنی شده بودند، ولی از سال ۹۷ به بعد تجار و بازرگانان باید ارز ناشی از صادرات به این کشورها را نیز برگردانند که این موضوع مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده چراکه مبادله کالا با این کشورها معمولا به شکل ریالی است.
فروتن خاطرنشان ساخت: طی سالهای گذشته به دلیل شرایط حاکم بر کشور عراق بیشتر تجار ایرانی به صورت ریالی با عراقیها تجارت انجام میدادند و به دلیل مشکلات ناشی از تحریمها امکان مبادله ارز چندان میسر نبوده است و همین مسئله باعث شده تعدادی از فعالان در مرز مهران برای دریافت وجه ناشی از صادرات با مشکل روبرو باشند که میطلبد دستگاههای مسوول با رایزنی با طرف عراقی این مشکلات را برطرف کنند.