مهدی رمضانی در نشست با اصحاب رسانه استان قزوین که شامگاه سه شنبه در کتابخانه عارف قزوین برگزار شد اظهار کرد: در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی قرار داریم و در این زمینه باید یادآور شد فضای ترویج کتابخوانی همواره در جریان است و هفته کتاب یک نماد و آغاز اتفاقات و باب طرح موضوعات و استمرار آن در طول ایام سال است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور با اشاره به وضعیت استقرار کتابخانهها در استان قزوین بیان کرد: در کشور ۳۷۰۰ کتابخانه عمومی وجود دارد و به نسبت سرانه جمعیت و وضعیت استانهای دیگر باید گفت تعداد کتابخانه در استان قزوین بحرانی نیست.
وی با بیان این نکته که نهاد کتابخانه با توجه به شرایط و نیازهای فرهنگی جامعه باید خدمات خود را گسترش دهد و خدمات بیشتری را ارائه دهد و در این زمینه به زیرساختهای اولیه نیاز دارد عنوان کرد: کتابخانه مرکزی در هر استان یک موقعیت ویژه برای ارائه خدمات بیشتر در اختیار کتابخانهها قرار میدهد و تا امروز ١۶ استان در کشور دارای این مزیت هستند و استانهایی نظیر قم، گیلان، لرستان، مرکزی، کرمانشاه، هرمزگان و… پروژه کتابخانه مرکزی را کلید زدهاند.
رمضانی ادامه داد: نهاد کتابخانههای عمومی یک نهاد بهره بردار است و مجری این مسئله راه و شهرسازی و وزارت ارشاد است و نیز و پیگیریها باید در سیاستهای استانی صورت بگیرد.
این مسئول در خصوصی وضعیت کتابخانه مرکزی استان قزوین توضیح داد: پیشتر زمینی در این راستا به نهاد کتابخانه استان اختصاص داده شده بود و دور این زمین دیوار کشی هم شد با این حال رفتار مسئولین استانی در این زمینه به گونهای است که این طرح را لغو شده تصور میکنند و این در حالی است که مسئله در سفر استانی رئیس جمهور به قزوین طرح شده و مبالغی نیز به این منظور اختصاص داده شده است لذا تلاش ما این است که در چهارچوب سیاست دولت کار را پیش ببریم.
وی تصریح کرد: وجود کتابخانه مرکزی و خدماتی که در آن ارائه میشود تراز فرهنگی استان را تغییر میدهد و این مسئله در استانهایی که کتابخانه مرکزی را راه اندازی کردهاند به خوبی مشهود است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای کشور مطرح کرد: اولویت اصلی ما در کتابخانهها توسعه بخش کودکان است که بدون کمک همکارانمان این امر محقق نخواهد شد.
وی گفت: ما یک نهاد غیر دولتی هستیم که ۵٠ درصد بودجه خود را باید از جایی جز حمایتهای دولت تأمین کنیم و قانون این حامی دیگر را نیم درصد از کل بودجه شهرداریها عنوان میکند که در عمل جذب این موضوع با چالشهای بسیار زیادی رو به رو است.
رمضانی مطرح کرد: اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ کاری بکنیم گریزی نداریم جز اینکه از شعار بگذریم و اقدامات بنیادین انجام دهیم و در همین راستا کار کردن روی موضوع کودک و نوجوان بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه کتاب هدهد تنها منبع تولیدی نهاد کتابخانههای عمومی است که داستانهای کودک و نوجوان به انتخاب کارکنان این نهاد و در تعامل آنها با یکدیگر انتخاب میشود گفت: جشنواره هدهد سفید نیز در کشور برگزار میشود و به انتخاب کتاب برتر کودک و نوجوان از دید اعضای کتابخانهها میپردازد و تا امروز هم ١٣ کتابخانه هدهد سفید ویژه کودکان و نوجوانان در کشور دایر شده است همچنین برنامه هدهد سفید به زودی از شبکه پویا به منظور خدمت در حوزه کودکان پخش خواهد شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: مبانی سنجش مطالعه در کشور نشان میدهد آنقدر که میگویند وضع مطالعه وخیم نیست با این حال باید به تشویق مطالعه و کتابخوانی در مدارس بپردازیم و با تمرکز روی این موضوعات و همکاری با آموزش و پرورش به رشد مطالعه و آگاهی کمک کنیم.