حجت الاسلام ناصر رفیعی، کارشناس و سخنران مذهبی، با اشاره به روایتی از کرامات امام جواد (ع) و نامه ایشان به یکی از مسئولان آن زمان بیان کرد: یکی از افراد اهل سجستان ایران (سیستان امروزی) گفت: به حج و خدمت امام جواد (ع) رفتم و گفتم فرماندار سجستان برای من مالیات سنگینی بسته است و شما میتوانید یک نامهای به او بنویسید که این مالیات را ببخشد؟ امام جواد (ع) کاغذی را برداشتند و چنین نوشتند: «أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ مُوصِلَ کِتَابِی هَذَا ذَکَرَ عَنْکَ مَذْهَباً جَمِیلًا.» «کسی که نامه من را به تو میرساند خیلی از تو دعوت کرده است. از اعتقادات و رفتار خوبت برای من صحبت کرده است.» «وَ إِنَّ مَا لَکَ مِنْ عَمَلِکَ مَا أَحْسَنْتَ فِیهِ.» «یعنی آنی که به تو میرسد همین کارهای خوبی است که انجام میدهی.»« فَأَحْسِنْ إِلَى إِخْوَانِکَ» «برای برادران ایمانی خودت، حالا که مذهب استانداری را داری، به اینها رسیدگی کن.»
این کارشناس مذهبی تأکید کرد: صحبت من این تکه است که آقای فرماندار! آن چه که از انسان باقی میماند خوبی است و احسان میماند و آقایی که آمده اند نزد من میگوید که شما انسان خوبی هستی. روش خوبی داری و خوش اخلاق هستی و مثل بعضی از مسئولین، دافعه نداری که این گفته نشان میدهد فقط خوبی باقی میماند و اگر فردی به ویژه مسئول، خوبی کند بعد از مرگش هم میگویند خدا رحمتش کند که مثلاً چه استاندار، فرماندار و مسئول خوبی بود حتی اگر این مسئول برای یک رژیم غیر اسلامی باشد چراکه فرقی نمیکند و مهم این است که خدمتگزار باشد.
حجت الاسلام رفیعی با بیان ادامه نامه امام جواد (ع) گفت: در ادامه نامه چنین آمده بود که آقای فرماندار (مسئول) بدان از حکومت فقط خدمت به مردم میماند و «و أعلم أن الله عزّ و جلّ سائلک عن مثاقیل الذرّ و الخردل» «خداوند از عملی که به اندازه دانه خردل است، سوال میکند.» یعنی خداوند، فردای قیامت شمای مسئول را روی پل صراط نگه میدارد و از ذره ذره کارهایت، از حقوقی که دادهای تا بیت المالی که در دستت بوده است و از همه جزئیات سوال میکند و باید به تمامی آنها پاسخ بدهی.
او ادامه داد: مرد سیستانی تعجب کرد که این نامه به درد مشکلش نمیخورد چراکه به نوعی، نصیحت و کلی بود، ولی وقتی فرماندار، این خبر را شنید، سوار بر مرکب شد و دوازده کیلومتر (دو فرسخ) از سجستان بیرون آمد و گفت که شنیدم این مرد از حج برمی گردد و برای من نامهای از آقایم امام جواد (ع) آورده است و در دو فرسخی به مرد سیستانی رسید و سپس، خم شد و دست آن مرد را بوسید و گفت: دستی که نامه امام من را آورده است را باید بوسید.
به گفته حجت الاسلام رفیعی، فرماندار سجستان، نامه رسیده از امام جواد (ع) را روی چشم هایش گذاشت و بوسید و گریه کرد و سپس از مرد پرسید: چه حاجتی داری؟ او حاجت خود را بیان کرد و فرماندار به او گفت: تا زمانی که من والی شهر شمایم از دادن مالیات معاف هستی و بعد هم از عائله او پرسید و وقتی فهمید که عائلهمند است، او را با بخششی از مال خود، مورد احسان قرار داد و تا زمانی که بر سِمَت خود باقی بود نه از او مالیات گرفت و نه کمک خود را قطع کرد و همچنین، مرد را به دارالاماره برد و به او گفت: هرچیزی که از ثروتم را بتوانم نصف کنم را با تو تقسیم میکنم.
این کارشناس مذهبی افزود: این موضوع نشان میدهد که این فرماندار، دست به خیر بوده است و چقدر خوب است که مسئولین ما هم به چنین مسائلی توجه داشته باشند. زیرا این نامه امام جواد (ع) هم امروز خطاب به تک تک افرادی است که دستشان به جایی میرسد چراکه فقط احسان برای انسان باقی میماند و فرد مسئول باید فردای قیامت جوابگو باشد.
او خاطرنشان کرد: هنگامی که شهید رجایی رئیس جمهور شد، امام خمینی (ره) جملهای خطاب به او گفتند: آقای رجایی! فردای قیامت، سیزده میلیون آدم روی پل صراط جلوی تو را میگیرند و باید به همه اینها جواب بدهی. چون به تو رأی داده اند. در نتیجه، این نکتهای است که هر مسئولی، از نماینده مجلس، استاندار و فرماندار گرفته تا رئیس حکومت باید به آن دقت کنند.