نهاردانی گفت: بیشترین زعفران تولیدی در استان سمنان از مزارع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان (شاهرود) برداشت میشود.
وی با بیان اینکه در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان (شاهرود) بزرگترین طرح کاشت مکانیزه زعفران کشور در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار اجرا شده است، تصریح کرد: این طرح در حال اجرا با سرمایهگذاری بخش خصوصی برای ۲۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است.
نهاردانی با اشاره به اینکه ۳۵۵ هکتار مزارع شهرستان شاهرود زیر کشت زعفران است، ادامه داد: اکنون مزارع زعفران در این شهرستان ۳۱۷ هکتار بارور و ۳۸ هکتار غیر بارور است.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه زمینهای حاصلخیز این شهرستان برای کشت زعفران مناسب است، اظهارداشت: این محصول به دلیل طعم، بو و رنگ خاص، در صنعت غذا، شیرینیپزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه برداشت گل زعفران در شاهرود از اواخر مهرماه آغاز شده و تا پایان آبان ادامه دارد، گفت: میانگین عملکرد تولید بهرهبرداران در شهرستان شاهرود چهار کیلوگرم زعفران خشک در هر هکتار است.
به گفته وی، راندمان اقتصادی عملکرد گلدهی زعفران از سال دوم کشت پیاز آغاز میشود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.
نهاردانی با بیان اینکه زعفران در روستاهای بخش بسطام، اَبر، چهارطاق، گلستان و الیکایی کشت میشود، ادامه داد: برداشت زعفران طلای سرخ ایران چند سالی است به عنوان کشت جایگزین باتوجه به خشکسالیهای مداوم، سرمازدگی و تگرگ در شاهرود انجام میشود.