شیرزاد کمالی اظهارداشت: صنایع کشاورزی خاش شامل پنج فقره صنایع باغی و ۶ فقره صنایع دامی است.
وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی از میزان بیکاریهای دائمی و فصلی در مناطق روستایی کم کرده و زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم میکند و به افزایش تولیدات، بهرهوری، ایجاد فرصتهای شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخشهای اقتصادی و کاهش نابرابریهای منطقهای منجر میشود. گفت: صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی خاش زمینه اشتغال بیشاز ۸۰۰ نفر را بصورت مستقیم وغیر مستقیم فراهم کرده است.
مدیر جهادکشاورزی خاش کل تولیدات دامی، زراعی و باغی و شیلاتی شهرستان خاش را ۱۹۷ هزار تن در سال ذکر کرد و افزود: این شهرستان ظرفیت توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را دارد.
وی با بیان اینکه کارخانهها و مجموعههای تولیدی مرتبط با صنایع تبدیلی نقش موثری در کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی دارند و توسعه آنها در این خطه با توجه به شرایط گوناگون مانند کمبود منابع آبی الزامی است. اظهارداشت: هماینک یک واحد صنایع تبدیلی تولید رب گوجه فرنگی، کنسرو خیارشور و انواع مربا با سرمایهگذاری ۱۷۰ میلیارد ریال در این شهرستان در دست ساخت است.
کمالی خاطر نشان کرد: تولید انار، پسته، سبزیجات برگی وغدهای، محصولات گلخانهای. پرورش مرغ گوشتی و پروش دام سبک و سنگین از مهمترین زمینههای اشتغال بهرهبرداران خاشی است.