کارشناس اروپایی:

انتخابات هم نمی‌تواند اختلافات ریشه‌ای در آمریکا را حل و فصل کند

انتخابات میان دوره‌ای آمریکا به خوبی نشان داد که ریشه اختلافات در داخل این کشور پیچیده‌تر از آن است که به راحتی حل شود.

بسیاری منتظر بودند که انتخابات میان دوره‌ای آمریکا برگزار شود تا در سایه نتایج آن بتوانند برخی از مشکلات را حل و فصل و برخی اختلافات را کنار بگذارند، اما غافل از اینکه این انتخابات شاید موجب پیچیده‌تر شدن اختلافات در این کشور شود. به همین منظور و برای بررسی بیشتر این موضوع باشگاه خبرنگاران جوان مصاحبه‌ای با کریستوفر هورستل، تحلیلگر و فعال سیاسی از برلین آلمان ترتیب داده که مشروح آن در ذیل از نظر می‌گذرد.

- به نظر شما چرا انتخابات میان دوره‌ای آمریکا تا این حد برای خود آمریکایی‌ها اهمیت داشت؟

کریستوفر هورستل: آمریکا در یک دهه اخیر وارد مرحله جدیدی شده و اختلافات و مشکلات سیاسی و اجتماعی تغییر شکل داده و این طور به نظر می‌رسد راه حل سریع و کوتاه مدتی برای آن نمی‌توان پیدا کرد. دولت‌های آمریکا در طول این سال‌ها با چالش‌های زیادی مواجه بودند که همه آن‌ها اتفاقاً در حوزه سیاسی هم خلاصه نمی‌شد و شاید بتوان گفت جدی ترینشان چالش‌های اجتماعی و امنیتی است. آمریکا یک دهه است نتوانسته کاری برای مشکلات اجتماعی در حوزه‌های مختلف انجام دهد. تغییرات شدید مواضع در دو حزب اصلی آمریکا یعنی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان هرگز این اجازه را نداده که دولت‌های مختلف در آمریکا بتوانند نفسی راحت بکشند و برای این مشکلاتشان راه حلی منطقی پیدا کنند. جنگ بین دموکرات‌ها و جمهوری خواهان تقریباً از زمان حمله به برج‌های دوقلو به اوج خود رسید. نحوه برخورد با گروه‌های تروریستی و چگونگی بازتعریف روابط آمریکا با کشور‌های خارجی از اصلی‌ترین موضوعات اختلاف برانگیز در سال‌های اخیر است.

حضور چهار ساله ترامپ و ماجرا‌های پس از آن و جنجالی که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ روی داد همگی این شرایط را پیچیده‌تر کرد. از سوی دیگر اوضاع در خاورمیانه، وضعیت آشفته اسرائیل و جنگ اوکراین گره کوری در این اوضاع بود که هنوز هم علی رغم تلاش‌های زیاد در داخل آمریکا باز نشده است و حتی به نظر می‌رسد روز به روز در حال پیچیده‌تر شدن است. شاید غیر از آمریکایی‌ها این روز‌ها نتیجه این انتخابات میان دوره‌ای برای متحدان واشنگتن هم از اهمیت زیادی برخوردار باشد چراکه تعیین وضعیت حداقل برای چند سال آینده می‌تواند به دست همین انتخابات و انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ رقم بخورد.


بیشتر بخوانید: 

آخرین نتایج انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا


 

به نظر شما ریشه این اختلافاتی که به آن اشاره کردید، کجاست و کدام یک از احزاب اصلی آمریکا قادر به حل این اختلافات هستند؟

کریستوفر هورستل: این اختلافات همان طور که اشاره کردم در طول سال‌ها و به دلیل ناکارآمدی مقامات آمریکایی به دست آمده است. گرچه در ظاهر همه منتظرند تا این مشکلات به دست یک جمهوری خواه یا یک دموکرات حل شود، ولی حقیقت موضوع در این است که آن قدر این مشکلات پیچیده شده اند که به نظر نمی‌رسد به این سادگی‌ها قابل حل شدن باشد. اختلافات در داخل آمریکا به شدت افزایش پیدا کرده؛ دموکرات‌ها و جمهوری خواهان هر کدام راه حل خودشان را برای حل و فصل این اختلافات دارند که کاملاً با هم متفاوت است. پس از همه گیری کرونا سطح خشونت‌های اجتماعی افزایش یافته؛ از طرفی دیگر تورم به طرز غیرقابل باوری صعودی شده، قیمت‌های شاخص‌های سوختی افزایش داشته؛ مواد غذایی و خوراکی در آمریکا گران شده اند و مردم باید برای گذران زندگی، بیشتر کار کنند. برای همین من به شدت باور دارم که مشکلات فعلی در داخل و حتی در خارج از آمریکا آن قدر پیچیده است که با آمدن افرادی از یک حزب خاص که هر کدام به نوبه خود نظرات افراطی خود را دارند قابل حل نیست و باید فکری اساسی برای آن‌ها کرد.

- به نظر شما چه کسانی در حال حاضر بیشتر از همه نگران نتیجه نهایی این انتخابات هستند؟

کریستوفر هورستل: در عرصه داخلی اگر بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم شاید باید بگوییم مردم آمریکا دیگر امیدی به نمایندگان این حزب‌ها برای رفع مشکلاتشان ندارند برای همین شاید غیر از عده‌ای خاص و محدود در نهایت نتیجه این انتخابات چندان اهمیتی برای عموم مردم نداشته باشد، چون آن‌ها به دنبال حل ریشه‌ای مشکلات خود هستند. ولی درعرصه بین المللی اسرائیل شاید از همه بیشتر این روز‌ها نتایج این انتخابات را رصد می‌کند، چون با آمدن بایدن آن دوره اوج ارتباط اسرائیل با آمریکا افول کرد و در منطقه و در جهان موقعیتشان تضعیف شد و حالا آن‌ها به دنبال رسیدن به همان روز‌هایی هستند که در دوران ترامپ داشتند تجربه می‌کردند. در کنار اسرائیل برخی کشور‌های عربی و اروپایی مانند عربستان هم این روز‌ها شاید نگران نتایج نهایی این انتخابات باشند. از همه بیشتر این انتخابات شاید برای اوکراین مهم باشد. جمهوری‌خواهان می‌گویند باید از میزان حمایت‌های مالی کشور‌های خارجی از جمله دولت کی‌یف کم کرد و به معضلات داخلی رسید، ولی دموکرات‌ها عکس این موضوع را می‌گویند. برای همین باز تاکید می‌کنم به نظرم در داخل آمریکا از آنجایی که مردم این روز‌ها دغدغه نان دارند و نگران تامین معیشت هستند و نیز چون نسبت به هر دو حزب ناامید شده اند شاید چندان به دنبال نتیجه نهایی این رقابت انتخاباتی نباشند، ولی در خارج آمریکا هستند کشور‌هایی که نتیجه نهایی این انتخابات می‌تواند برای آن‌ها تعیین کننده و سرنوشت ساز باشد.

گفتنی است کریستوفر هورستل متولد سال ۱۹۵۶ در شهر برمن آلمان و عضو ارشد حزب مرکز آلمان و از فعالان ضدجنگ است. او ریس حزب میانه نو آلمان است. او همچنین نخستین رئیس حزب دویچه میته در آلمان بود که در سال ۲۰۱۷ آن را برای مدت کوتاهی ترک کرد، ولی از ۱۲ نوامبر همان سال تا به امروز همچنان رئیس این حزب در آلمان است. او روزنامه نگار، تحلیلگر و نویسنده است و مطالعات زیادی در حوزه مسائل ژئوپلیتیکی آمریکا، فلسطین و خاورمیانه انجام داده است. او بار‌ها در اتاق فکر‌های زیادی در داخل آلمان و نیز در آمریکا برای سخنرانی دعوت شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
salbeart
۰۱:۲۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۱
سلام . اوضاع کشور خودمون هم مثل کشور آمریکا و میخواند چند جناحی و چند دستگیر بکنند و کشور ایران که ههمه پشت هم و جون میدن واسه همدیگه و تمام شهرها انگار شهر خودته و هیچ وقت احساس غریبی نیمکتی تمام اقوام مثل به خانواده و باهم برابرن و ترک و کرد و لر و بلوچ وفارس و عرب و شیعه و سنی و مسیحی نداریم و همه باهم برابر و به ملت واحد هستیم و دارای امنیت کامل و هیچ دغدغه نداریم وسط این همه جنگ و خونریزی دور و برمون و دارای اقتدار کاملو به عده خائن و بعلاوه کشورهای متخاصم و دشمن و اگر بکر نباشیم کشور خودمون هم دقیقا میخوان عین آمریکا و بدتر از اون بشه و همه به جون هم بیفتن و کشتار و اسحله کشی و جنگ و جدال و چند دستگیر رخ بده و چند تکه بشه و دقیقا به تنگ شربت همراه با تخم شربتی در نظر بگیرید و اگه بر فرض به قاشق توی تنگ حرکت بدهید ، اون وقت بنظرتون چه حالتی میشه اون تنگ شربت ؟ دقیقا اگه بفکر نباشم و کشور به این خوبی که داریم و بهترین ملت دارای امنیت کامل ؛ اون وقت ایرانی نه وجود داره و نه ملتی خوب و نجیب : دقیقا میشه چندین کشور و چندین ملت و باهم ضد و کشتار و خونریزی و اون وقت دیگه نه جایی برای گردش داری و نه امکان مذهبی و مشهد و قم ونه جنگل شمال و نه زاگرس و نه دریای شمال و خلیج فارسی و حتی فکرش بکنید مثلا ازواج کردی و خانواده خانمت مثلا آدرس و یا بخواهی بری شمال یا مشهد ؛ باید پاسپورت اون جا و اون کشور جدید بگیری و هزار بدبختی و ... . دیگر هیچ وجود نداره و ببخشید نظرم طولانی شد و دلم گرفته این چند ماه و آخه چرا حتی خودمون و جدایی از فتنه های دیگه و افتادیم به جون هم و دستی دستی بخودم نابود میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
بقول رهبرفرزانه ایران اسلامی سیاست امریکا درحال توفولیت هست سیذست کهنه سیاست احمقانه طناب امریکاییها پوسیده شده هرلحضه ممکن است طناب پاره شود وهمراه خوداسرائیل وکشورهای غربی راببردقهرجهنم سوال چرا کشورهای اروپایی خودشان راپیش مرگ رژیم سهیونیستی وامریکاکرده اندجواب این سوال پیش رهبرقهرمان ایران اسلامیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۰ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
ترامپ داره میا آماده باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
کل اگر طبیب بودی سرخود دوا نمودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
کل اگر طبیب بودی سرخود دوا نمودی
Iran (Islamic Republic of)
امیرحسین
۱۳:۵۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
آمرہکا دارہ بہ درک واسل میشہ این جزای قاتل و دزد ومستکبر ، از باشگاہ خبرنگاران عزیز ھم بابت خبرھای بہ روز ،فوری و دقیق و زحماتتان متشکریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
حالت خوبه اینقدر وقت برای بدجلوه دادن نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
اختلافات داخلی آمریکا چه مشکلی از مشکلات ما حل میکنه تو این وضعیت کشور خودمون یکی باید اختلافات داخل کشور خودمون را حل کنه آمریکا به جهنم والا به خدا اینکه مشکلات کشورهای دیگه را بگین از مشکلا خودمون کم میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
اونها هم دائم مشکلات ما رو تو بوق و کرنا میکنن و داد میزنن که گوشمون کر بشه. از مشکلات اونها کم میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
انتخابات هم نمی‌تواند اختلافات ریشه‌ای در آمریکا را حل و فصل کند

ایران چطور؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
سلام کریس ،

به نظرت چرا بعد از اوباما دونالد ترامپ ۸۰ ساله
و.......
بعد بایدن ۸۵ ساله آمد ؟

What's your opinion ؟

پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۹ آبان ۱۴۰۱
با ما این کارا رو نکن پیمان

opinoin?

oh my goodness
آخرین اخبار