حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: باید نقد‌ها را بدون ترس و صریح بیان کرد تا نسبت به رفع مشکلات اقدام شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه در دیدار با صنعتگران، کارآفرینان و فعالان شرکت‌های دانش بنیان خراسان جنوبی گفت: از تولیدکنندگان می‌خواهیم که سازوکاری ارائه دهند تا بتوانیم در حوزه تولید و اقتصاد و زمینه کاهش ممنوع الخروجی، راهکاری داشته باشیم.

او افزود: قول می‌دهم که نهایت تلاش و کوشش خود را برای رفع مسائل و مشکلات کارآفرینان به ویژه مسائل حقوقی آنها خواهیم داشت.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با اشاره به کمبود نقدینگی در بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات، بیان کرد: سوال اینجاست از مجموع درآمدهای خراسان جنوبی چه میزان به خود استان برمی‌گردد که پاسخ به این سؤال می‌تواند در زمینه حل برخی از مشکلات اقتصادی کمک می‌کند.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مشکلات زیرساختی در خراسان جنوبی افزود: اگر از آب‌های ژرف و زیرزمینی بیش از حد استفاده کنیم یک مشکل ایجاد می‌شود و اگر استفاده نکنیم آب‌های فعلی جوابگوی کشاورزی و تولید نیست که راهکار این موضوع باید به صورت عقلانی و منطقی مطرح شود.

او به پیشنهاد کارآفرینان در مورد اینکه تضمین از خود طرح گرفته شود اشاره کرد و گفت: باید نفع بانک‌ها و تولیدکنندگان به صورت همزمان و توأمان حفظ و مدنظر قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای با تأکید بر اینکه کارآفرینان خراسان جنوبی به عنوان دلسوزان جامعه باید برای بهبود زیرساخت‌ها چاره جویی کنند، تصریح کرد: چند دهه است که حرف از کاهش تصدی گری دولت می‌زنیم و بیش از یک دهه بیان می‌شود که دولت در عرصه اقتصاد و صنعت باید تنها نقش نظارت و حمایت دشته باشد، اما این موضوع را چگونه می‌توانیم عملیاتی کنیم.


بیشتر بخوانید


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه فعالان بزرگ صنعتی و تولید خراسان جنوبی باید ببینند در زمینه ارتقای استان در حوزه زیرساختی چه اقدامی می‌توانند انجام دهند، افزود: در جلسات با کارآفرینان و صنعتگران بیش از آنکه از تعریف قوه قضائیه و رئیس دستگاه استقبال کنم، مشتاق شنیدن نقدها و راهکارهای جدید هستم.

او با اشاره به اینکه در سفر به هر استان از فعالان اقتصادی می‌خواهم بدون لکنت زبان نقدها و اشکالات قوه قضائیه را بیان کنند، اظهار کرد: نقدهای وارده به دستگاه قضا در مسائل مرتبط با اقتصاد و تولید را به صورت جدی با ما مطرح کنید.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای بیان کرد: ممنوع الخروجی افراد نباید به گونه‌ای باشد که به محض ورود به فرودگاه فرد متوجه ممنوع الخروجی خود شود؛ علی رغم همه هشدارهایی که داده‌ام باز هم در این زمینه در قوه قضائیه مشکلات و مسائل داریم که باید رفع شود.

رئیس قوه قضائیه گفت: مواردی بوده که فرد برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین رفته ولی در مرز متوجه ممنوع الخروجی خود شده که این پسندیده نیست و از قبل باید به او اطلاع داده شود.

او گفت: همچنین به دنبال راهکارهایی هستیم که میزان مسدود کردن حساب‌ها نیز به حدأقل رسیده و البته حقوق دو طرف ماجرا نیز مراعات شود.

بازگشت ۱۸۰ واحد تولیدی استان به چرخه تولید

قناعت استاندار خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: در یکسال گذشته با حمایت دولت سیزدهم، ۱۸۰ واحد تولیدی استان به چرخه تولید بازگشته است.

او افزود: امیدواریم با حضور رئیس قوه قضائیه مشکلات تولیدگران و فعالان اقتصادی استان حل و شاهد تسریع در فرایند تولید باشیم.

قناعت با اشاره به اقدامات مختلف دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی خراسان جنوبی، بیان کرد: در نیمه نخست امسال ۵۴ واحد تولیدی هم با سرمایه‌گذاری هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در استان به بهره‌برداری رسیده که این واحد‌ها در حوزه خدمات، معدن، صنعت و کشاورزی احداث شده و با بهره‌برداری از آن‌ها برای هزار و ۴۵ نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۰۲ واحد تولیدی از ابتدای سال با پرداخت ۲۰۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات در این استان احیاء شده و به چرخه تولید بازگشته است و با احیای این واحد‌های تولیدی برای ۵۱۱ نفر شغل ایجاد شده است.

او گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۳ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان برگزار شده و در این جلسات مشکلات ۷۵ واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است.

قناعت بیان کرد: در این جلسات ۱۸۴ مصوبه داشته‌ایم که از این تعداد ۸۹ مصوبه عملیاتی شده و بقیه مصوبات در دست اقدام و پیگیری است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: از ابتدای امسال ۳۲ واحد تولیدی که زیر ظرفیت اسمی خود کار می‌کردند با حمایت‌های ویژه فعال شده و مجدد به ظرفیت اسمی خود بازگشته‌اند.

او با بیان اینکه در یک سال اخیر شاهد بهره‌برداری از ۲۵ واحد صنعتی و تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بوده‌ایم، بیان کرد: خراسان جنوبی رتبه نخست کشور در حمایت از طرح‌های سرمایه گذاری که بهره‌برداری رسیده‌اند را دارد و رتبه سوم را در کشور از لحاظ تعداد طرح‌های سرمایه‌گذاری که خارج از کارگروه موانع تولیدی و به تولید بازگشته‌اند، را دارا است.

قناعت از رتبه دوم خراسان جنوبی در خصوص احیای واحد‌های تولیدی راکد خبر داد و گفت: پارسال هزار و ۹۷۷ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای ۶۸۳ طرح اقتصادی پرداخت شده و یا هم در دست اجرا است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: امسال شاهد صدور ۹ مجوز سرمایه گذاری خارجی برای طرح‌های سرمایه گذاری در ۲ حوزه صنعت و معدن و کشاورزی بوده‌ایم.

او گفت: پارسال ۲ هزار و ۸۰۰ طرح  موفق شده اند از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ و سه هزار و ۸۵۰ طرح هم از محل تسهیلات تبصره ۱۶ در استان استفاده کنند.

قناعت با اشاره به موانع و مشکلات واحد‌های صنعتی و حوزه سرمایه گذاری خراسان جنوبی هم گفت: کمبود نقدینگی بانک‌های استان مهمترین مشکل ما در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری است و به همین دلیل در نرخ رشد اقتصادی جزو استان‌های رده پایین کشور هستیم.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید براینکه به دلیل کمبود منابع مالی نمی‌توانیم جهش اقتصادی لازم را در استان داشته باشیم، بیان کرد: نبود توازن بین منابع و مصارف بانک‌های استان را داریم که  نیاز است این موضوع برای استان‌های کم برخوردار در نظر گرفته نشود.

او عنوان کرد: اصرار بانک‌ها برای واحد‌های تولیدی، اخذ تضامین خارج از سرمایه‌گذاری طرح است که موضوع باعث مشکل برای اخذ تسهیلات برای اجرای طرح‌ها می‌شود که باید تجدیدنظر در خصوص اخذ تضامین صورت بگیرد.

قناعت تصریح کرد: مسدود شدن حساب‌های بانکی واحد‌های تولیدی از دیگر مشکلات فعالان اقتصادی خراسان جنوبی است که با وجود این مشکل متولیان در پرداخت حقوق و مزایای و بیمه کارگران دچار مشکل می‌شوند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بانک مرکزی در استان‌های کمتر توسعه یافته، توازن منابع و مصارف را لحاظ نکند، عنوان کرد: خط اعتباری ویژه برای استان‌های کم برخوردار در نظر گرفته شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.