مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان از کاهش ۷۵ درصدی ذخیره سد زاینده‌ رود نسبت به میانگین بلندمدت خبر داد.

مجید مختاری مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص شرایط فعلی وضعیت آب ذخیره شده برای تامین آب آشامیدنی استان، گفت: در آبان ماه امسال حجم ذخیره سد نسبت به سال گذشته حدود ۲۵ درصد کاهش داشته و نسبت به میانگین ۱۰ ساله ۴۰ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۷۵درصد کاهش داشته است.

او ادامه داد: با توجه به حجم باقیمانده سد زاینده رود، وزیر نیرو جلسات متعددی را با رییس حوزه آبریز زاینده رود، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و مدیران عامل شرکت‌های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای از اول مهر برگزار کردند و بصورت موردی، خاص و جزیی وارد شدند تا بتوانیم این مدیریت کلان را در بحث حوزه آبریز زاینده رود پیاده کنیم تا به بهترین وجه ممکن تامین آب شرب که اولویت اول وزارت نیرو و کلیت نظام است را در پاییزی که می‌توان گفت کم بارش‌ترین پاییز طی سال‌های اخیر بوده است داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بیان کرد: سال آبی از مهرماه تا پایان شهریورماه هرسال تعریف شده و وقتی موجودی سد در پایان سال آبی یعنی شهریورماه به حداقل برسد و از طرفی بارش‌های مناسبی در پاییز اتفاق نیفتد نگرانی‌هایی در تامین آب در این فصل به وجود می‌آید.

مختاری خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی با هدف تامین آب شرب پایدار شروع و سعی شد برداشت‌ها مدیریت شود و در نتیجه حدود سه متر مکعب در ثانیه صرفه جویی اتفاق افتاد. در پایین دست نیز برنامه‌ای انقباضی نوشته شد که با مدیریت مصرف و کاهش مدیریت فشار شبکه و استفاده از آب‌های زیرزمینی (البته با توجه به رعایت خط قرمز کیفیت آب شرب) در دستور کار قرار بگیرد.

او عنوان کرد: آب شرب از نظر کیفی بصورت مستمر هم از طریق آزمایشگاه‌های مرجع و هم شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رصد می‌شود و هیچ مشکلی در کیفیت آب وجود ندارد. در اصفهان آب بصورت یکنواخت و کامل با یک کیفیت به شهروندان ارائه می‌شود. گفتنی است اصفهان کمترین پرت آب را در کل کشور دارد و مصرف آب مدیریت شده است.

مختاری گفت: از حدود ۱۲متر مکعب بر ثانیه نیاز آب شرب اصفهان بزرگ که ۵۸ شهر و حدود ۱۰۰ روستا را شامل می‌شود، ۸۰ درصد آن را از آب‌های سطحی تامین می‌کنیم و مابقی از طریق آب‌های زیرزمینی که کیفیت آن مورد تایید مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب شرب استان باشد تامین می‌گردد. آب مورد نیاز ۴ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر که ۸۵ درصد جمعیت کل استان را شامل می‌شود از طریق سامانه آبرسانی اصفهان بزرگ تامین می‌شود.

سخنگوی آبفای اصفهان اظهار کرد: طی ۶ ماهه امسال ۶۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع آب‌های زیرزمینی کاهش یافته است، از سوی دیگر آبدهی چاه‌های فلمن با ظرفیت ۳.۲ مترمکعب بر ثانیه در شرایط جریان زاینده‌رود، به صفر رسیده است و اکنون تنها منبع تأمین آب شرب اصفهان، آب‌های سطحی است.

همچنین درباره حفظ کیفیت آب شرب، گفت: خط قرمز شرکت آب و فاضلاب حفظ کیفیت آب شرب است و تابستان امسال نیز با ورود سیلاب به تصفیه‌خانه، با توجه به حساسیت موضوع کیفیت، خروجی آب از تصفیه‌خانه باباشیخعلی کاهش پیدا کرد که در برخی نقاط شهر شاهد مشکل افت فشار و کم‌آبی شدیم، اما در حال حاضر در زمینه تأمین آب شرب بهداشتی و سالم حداکثر تلاش خود را خواهیم کرد.

مختاری عنوان کرد: منابع تأمین آب استان اصفهان همواره محدودبوده است، بنابراین توصیه همیشگی ما به مردم صرفه‌جویی در مصرف آب است، آنچه پاییز امسال را نسبت به گذشته پر اهمیت کرده، اینست که با توجه به تأخیر بارش‌ها و کاهش ذخیره سد زاینده‌رود که در حال حاضر کمتر از ۱۳۵میلیون مترمکعب است؛ با این شرایط تأمین آب شرب خاص‌تر است و این می‌طلبد که در کنار یک برنامه ریزی منسجم و هماهنگ، مثل همیشه همراهی مردم رادر زمینه مصرف بهینه آب داشته باشیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.