آیین بهره برداری از ۵۱۰۰ فرصت شغلی اجتماع محور (خرد و خانگی) و آیین آغاز عملیات اجرایی احداث ۵۰۰۰ نیروگاه خورشیدی ۵ کیلو واتی با حضور مسئولین کشوری و استان فارس و با ارتباط زنده تصویری با شهرستانها و نواحی مقاومت با یاد و نام شهدا بویژه شهدای حرم مطهر شاهچراغ برگزار شد.
سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در این مراسم بیان داشت: ایجاد فرصتهای شغلی یکی از اقدامات در راستای کمک رسانی به دولت بوده است سازمان بسیج سازندگی خود را موظف به حمایت از دولت میداند و همواره در تمامی دولتها نیز نگاه سازمان بسیج سازندگی، کمک کننده بود و با استفاده از ظرفیتهای مردمی پای کار بوده اند که یک نمونه بارز آن همین فرصتهای شغلی اجتماع محور است که از طریق ۲۹ هزار صندوقهای قرض الحسنه کاملا مردمی سراسر کشور راه اندازی شده که جامعه آماری بسیار زیادی را در برمیگیرد.
او گفت: ۷۹ هزار فرصت شغلی در سال گذشته و امسال ۲۵ هزار فرصت شغلی توسط همین صندوقهای قرض الحسنه و از طریق تبصره ۱۶ فراهم شده است تکمیل زنجیره ارزش و استفاده از مزیتهای هر منطقه ۲ نکته اصلی است که در مهیا نمودن فرصتهای شغلی مدنظر قرار میگیرد و در واقع تنها نگاه به تولید یا عرضه و ... نیست بلکه تمامی مراحل زنجیره مبنا قرار میگرد تا تکمیل شود و در واقع از بازار به بازار میرسد و از طرف دیگر به مهمترین ظرفیتهای آن منطقهی مربوطه نیز توجه میشود و تلاش میشود بر اساس همین پتانسیلها اقدامات انجام شود.
سردار زهرایی در خصوص آغاز عملیات احداث نیروگاههای خورشیدی در سراسر کشور نیز گفت: متقاضیان از طریق پایگاههای مقاومت، کمیته امداد امام خمینی (ره) و دهیاریهای معرفی میشوند و پس از اهلیت سنجی خدمات ارائه میشود و انتظار میرود باتوجه به حجم بالای کار در این زمینه تمام دستگاهها و سازمانها و شرکتهای تولیدی همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه استان فارس هم در ایجاد اشتغال خوب عمل کرده و هم در پیشرو بودن در طرحها مختلف همواره موفق بوده است گفت: باید به حضور فعال و بسیار خوب جهادگران در عرصههای مختلف نیز اشاره کرد و مسئولین استان فارس باید قدردان این فرصت جهادی باشند و انتظار میرود از این فرصت بهره برده و تبصره ۱۶ و ۱۸ هرچه زودتر راه اندازی کنند.
استاندار فارس نیز تلاشهای جهادگران را اقدام الهی و معنوی در راستای کمک رسانی به قشر محروم جامعه خواند و گفت: خوشحالیم که نهادهای انقلابی ماموریت اصلی خود را کمک رسانی به قشر ضعیف جامعه میدانند و یکی از اقدامات خوب آنها گره گشایی در حوزه اشتغال بوده است که با تاکید بر تولید انجام شده است.
محمد هادی ایمانیه گفت: انتظارات ما نیز بر این است که تسهیلات بانکی اختصاص به مسائل تولید مانند اشتغال اجتماع محور شود که مطمئنا میتوان در رفع مشکلات اشتغال و درآمد مناطق روستایی و حاشیه شهری موثر باشد.
او در خصوص احداث نیروگاههای خورشیدی نیز گفت: انتظار است با توجه به وسعت و جمعیت استان فارس، در این طرح به سهمیه استان افزوده شود تا خانوارهای بیشتری از این طرح برخوردار شوند و باعث امید آفرینی و سکونت و ماندگاری در روستاها و رونق اشتغال و درآمد زایی آنها شود. راهکار تحقق الگوی ماندگاری مردم در مناطق روستایی جز با مهیا کردن رفاه و آرامش و تامین شغل و بهبود درآمد زایی آنها محقق نخواهد شد.
سردار بوعلی فرمانده سپاه فجر استان فارس نیز گفت: این شغلهای اجتماع محور به واسطه هماهنگی و هم افزایی بین دستگاههای مرتبط به وجود آمده و این همکاری و اقدام مشترک باعث تحقق آن شده که از جمله سازمانهای همکار با بسیج سازندگی در این زمینه میتوان به بانکهای عامل، صندوق کارآفرینی امید، بنیاد برکت، کمیته امداد امام خمینی (ره) و ... اشاره کرد.
او در خصوص عرصههای این شغلها نیز اظهار داشت: این فرصتهای شغلی در حوزه دام و طیور، کشاورزی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی، خدماتی، دانش بنیان و ... بوده است که ۳۶۶۷ فرصت شغلی آن از طریق اعتبارات ۹۵۰ میلیارد ریالی تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۰ محقق شده است البته علاوه بر تسهیلات بانکی؛ صندوقهای قرض الحسنه بسیج نیز در تحقق این فرصتهای شغل نقش مهمی داشته اند.
فرمانده سپاه فجر گفت: ۱۷۵۱ صندوق قرض الحسنه بسیج حدود ۵۱۷ میلیارد ریال وام پرداخت کرده اند که ۳۰۰ میلیارد ریال آن در راستای ایجاد فرصت شغلی بوده و ۱۹۵ تعاونی نیز راه اندازی شده است البته علاوه بر آورده مردم در این صندوقهای قرض الحسنه، خیرین نیز کمکهای داشته اند که میزان این حمایتها به ۴۶ میلیارد ریال میرسد.
او در خصوص تسهیلات تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ نیز گفت: حدود ۱۲ هزار پرونده در سامانه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ثبت نام کرده اند و تاکنون اهلیت سنجی ۲۸۰۰ پرونده توسط ۴۸ تسهیلگر در سطح نواحی انجام شده که ۲۱۰۰ پرونده آن آماده معرفی به بانکها میباشد که امیدوار به همکاری و توجه ویژه مدیران عامل بانکها در این خصوص هستیم.
سردار بوعلی در خصوص آغاز عملیات احداث ۵ هزار نیروگاه خورشیدی در مناطق محروم استان فارس نیز گفت: احداث ۵۵۰ هزار نیروگاه خورشیدی طی ۵ سال در سراسر کشور اجرایی خواهد شد که در مرحله اول آن سهم استان فارس ۵ هزار نیروگاه خورشیدی خواهد بود که ویژه مناطق روستایی و حاشیه شهرها و مناطق کم برخوردار است.
این مرحله از احداث نیروگاههای خورشیدی بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که از طریق اعتبارات طرح تسهیلات ارزان قیمت و قرض الحسنه ۴ درصد ۸۰ ماهه با ۲ ماه تنفس تامین خواهد شد که پیامدهای اجرایی آن تولید قریب به ۴۴ مگاوات برق در سال و صرفه جویی ۹ میلیون و ۶۲۵ هزار لیتر آب در سال خواهد شد که معادل ۵۴ هزار خانوار شهری در روز است و در واقع باعث صرفه جویی ۱۲ میلیون مترمکعبی در سال میشود.