رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: این سازمان طی چند ماه گذشته ۱۵۰ نشان حلال برای محصولات مختلف صادر کرده است.

 مهدی اسلام پناه رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در جمع برخی روسای اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی و صنعتی خراسان رضوی با تاکید بر برگزاری منظم نشست‌های گفتگو بین اداره کل استاندارد خراسان رضوی با فعالان اقتصادی استان گفت: توسعه، بدون استاندارد محقق نمی‌شود، همان طور که تولیدکنندگان نسبت به استاندارد و کیفیت محصولات خود دلسوز بوده اند، سازمان ملی استاندارد و کارکنان آن نیز حامی تولیدکنندگان هستند.

او افزود: در کشور کالا‌های زیادی تولید می‌شود، اما باید با رعایت استاندارد و کیفی سازی آن، میزان پذیرش آن‌ها را از سوی جامعه هدف اعم از داخلی و خارجی افزایش داد، البته نقص‌هایی که در نظام آزمایشگاهی، نظام بازرسی و نظام تدوین استاندارد کشور وجود دارد را می‌پذیریم و در تلاش برای رفع آن‌ها هستیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان این که مهلت اعتبار پروانه‌های استانداردی که نشان ملی دارند از سه سال به یک سال تقلیل پیدا کرده است ادامه داد: این سازمان در حال فعالیت بر روی استاندارد برند‌ها و نام‌های شرکتهاست که به زودی اصلاحیه مربوطه در این خصوص ابلاغ و نگرانی‌ها برطرف می‌شود و نشان ملی استاندارد هم باید آنقدر زیبا و گویا باشد که کاملا روی محصول به صورت برجسته نشان داده شده و همه به آن افتخار کنند.

اسلام پناه بیان کرد: میزان نمونه برداری آزمایشگاه‌های همکار باید براساس قانون باشد و حتما محصولی که برای نمونه برداری دریافت کرده اند را به تولیدکننده بازگردانند، در غیر این صورت آزمایشگاه تخلف کرده است و مجوزش باطل می‌شود.

او با اشاره به رشد قارچ گونه آزمایشگاه‌های همکار در کشور تصریح کرد: سامانه ارجاع کار در سازمان ملی استاندارد دیجیتال شده تا ارتباط مالی بین آزمایشگاه‌ها و تولیدکنندگان قطع شود، برخی از مسائل و چالش‌ها کهنه هستند و حل آن‌ها زمان زیادی نیاز دارد، اما با حذف این ارتباط‌های مالی، کیفیت محصول ارتقا می‌یابد، تاکنون این ارتباط مالی برای بخش خودروسازی حذف شده و برای سایر صنایع نیز اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از آغاز به روزرسانی استاندارد لوازم خانگی در سازمان ملی استاندارد خبر داد و تأکید کرد: لوازم خانگی قاچاق کم کیفیت از مرز‌های شرقی و غربی وارد کشور می‌شود و ما بار‌ها مراتب اعتراض خود را در این خصوص که لوازم خانگی قاچاق، کاملا غیراستاندارد و کم کیفیت هستند به دستگاه‌های مربوطه اعلام کرده ایم.

اسلام پناه اظهار کرد: حدود ۸۰ هزار نفر مدیر کنترل کیفی در کشور وجود دارد که باید استقلال در کار و امنیت داشته باشند و درصدد هستیم تا نظام مدیران کنترل کیفی کشور سازماندهی شود لذا این موضوع را در برنامه هفتم توسعه گنجانده ایم.

 او همچنین بر هوشمندسازی همه فرآیند‌ها در سازمان ملی استاندارد تاکید کرد و افزود:کاغذ باید در این سازمان حذف شود لذا این موضوع به عنوان یک اصل در نظر گرفته شده و به این سمت در حال حرکت هستیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین در پاسخ به سوالات و دغدغه‌های فعالان اقتصادی خراسان رضوی آمادگی خود را برای تهیه و تدوین نسخه بومی استاندارد در حوزه برق و الکترونیک اعلام و اضافه کرد: تهیه استاندارد‌ها باید توسط خود زیست بوم و اکوسیستم آن محصول انجام گیرد در غیر این صورت هر دستگاه اجرایی به این موضوع ورود کند تخلف کرده است و دستگاه‌های اجرایی باید اجرای ضوابط و تکالیف خود را ذیل استاندارد تعریف شده برای آن پیش ببرند.

  اسلام پناه همچنین در این نشست در خصوص پیگیری تدوین استاندارد اجباری برای تولید ماشین سنگ شکن و تصفیه آب، موازی کاری اداره استاندارد و اداره نظارت بر کنترل کیفی آرد در حوزه سبوس گیری، صدور آیین نامه جدید برای کارشناسان رسمی استاندارد، حمایت از مدیران کنترل کیفی در برنامه توسعه هفتم و بازنگری در آزمون‌های بلندمدت قول مساعدت داد.

بازدید رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از یک واحد دانش بنیان در مشهد

 رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه سفر خود به مشهد از یک واحد دانش بنیان که در زمینه تولید انشعابات و کنتور‌های آب فعالیت می‌کند بازدید و از نزدیک مراحل تولید و کیفیت محصولات آن را ارزیابی کرد.

محمدرضا رحمانی مدیرعامل مجتمع صنعتی و دانش بنیان طلائیه گفت: این مجتمع دارای پروانه بهره برداری با ۱۰ خط تولیدی شامل قالب‌سازی و سی. ان. سی، ماشین سازی، کنتور، الکترونیک، تزریق پلاستیک، ریخته گری شیرآلات، ریخته گری کنتور، فورج شیرآلات، ماشین کاری و ریخته گری چدن است.

 او افزود: این مجتمع در زمینی به مساحت ۲ هکتار در کیلومتر ۱۵ بزرگراه آسیایی مشهد قرار گرفته و دارای بزرگترین ظرفیت پروانه بهره برداری در صنعت انشعابات آب است و براساس آخرین آمار ۴۰۰ نفر با میانگین سنی ۲۸ سال در این مجتمع مشغول فعالیت هستند.

مدیرعامل این مجتمع صنعتی دانش بنیان ادامه داد: این مجتمع تاکنون ۴۵ نرم افزار در بخش‌های مختلف از جمله تجمیع انبوه اطلاعات اصلی سیستم عملیاتی، تحلیل اطلاعات، محاسبه بهای تمام شده و سربار، تحلیل اطلاعات فروش، کنترل و مدیریت قراردادها، برنامه ریزی و کنترل تولید و مهندسی محصول تولید کرده است.

 رحمانی به برنامه‌های توسعه این مجتمع اشاره کرد و ادامه داد: این واحد دارای آزمایشگاه اکرودیته است که ۱۵۰ آزمون در آن انجام می‌شود و از این طریق عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور نیز بوده و دارای گواهینامه ISO/IEC ۱۷۰۲۵ از سازمان ملی تایید صلاحیت ایران و آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد ایران است.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.