میرزایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: براساس آزمایش هموگلوبینای و ان سی، ۲۴ درصد یزدیها دیابتی تلقی میشوند، این در حالی است که میانگین کشوری ۱۷ و نیم درصد گزارش شده است.
میرزایی با اشاره به رتبه اول یزد در شیوع دیابت افزود: بیش از ۸۰ درصد افراد دیابتی در یزد از بیماری خود اطلاع دارند در حالی که این امار در کشور ۶۳ درصد است.
او گفت: ۷۳ درصد افراد دیابتی در استان یزد تحت درمان قرار گرفته اند که براساس این شاخص در رتبه ششم کشوری قرار داریم.
رئیس مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به وضعیت نامناسب درمان موثر بیماران دیابتی گفت: تقریبا ۲۶ درصد دیابتیها درمان موثر میگیرند و در رتبه ۲۲ کشور قرار داریم در حالی که این امار در کشور ۳۱ درصد است و این موضوع نیازمند برنامه ریزی بیشتر و بهتر است.
او اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی، کاهش مصرف میوه و سبزیجات را از عوامل خطر ابتلا به دیابت عنوان کرد.
میرزائی تصریح کرد: شهرستان تفت با بیشترین جمعیت سالمند بیشترین مبتلایان به دیابت را دارد.
بهروز حیدری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که در حال حاضر برای تامین انسولین و داروهای بیماران دیابتی محدودیتی وجود ندارد، افزود: دو برابر سرانه جمعیت دریافت کننده انسولین هستند.
حیدری با اشاره به این که سرانه دریافت داروها به نسبت جمعیت استان یزد دو درصد جمعیت کشور است، ادامه داد: میزان دریافت دارو به نسبت سرانه جمعیتی است و در مورد دریافت انسولین این نسبت به چهار و نیم درصد رسیده است.
در ادامه عرب مدیر مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد گفت: در حال حاضر ۵۴ هزار بیمار دیابتی در مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد پرونده دارند.
عرب ادامه داد: روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ بیمار برای دریافت خدمات به این مرکز مراجعه میکنند.
او به راه اندازی کلینیک جنسی و صیانت از خانواده در این مرکز اشاره کرد و تصریح کرد: مشاوره ژنتیک، روان پزشکی و دیگر خدمات درمانی به بیماران دیابتی در این مرکز ارائه میشود.
هفته ملی دیابت ۲۱ تا ۲۷ آبان ۱۴۰۱ با شعار با "آموزش دیابت، از آینده خود محافظت کنیم"، برگزار میشود.