زهره فیروزی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: تشخیص سلامت ماهی، مهمترین اصل در هنگام خرید است که با روشهای سادهای میتوان به این آگاهی دست یافت. در ادامه با ۶ روش ساده برای تشخیص سلامت ماهی آشنا میشویم.
او با بیان اینکه ماهی سالم و تازه بوی مطبوعی دارد، ادامه داد: اگر از آب های شیرین صید شده باشد بوی گیاهان آبزی آن منطقه را می دهد، اما ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می دهد.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اضافه کرد: در رابطه با ماهی های تازه، فلس ها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا می شود؛ در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته بوده و به راحتی کنده می شود.
او تصریح کرد: بدن ماهی های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و بدون ترشحات است، در حالی که فشار با انگشت روی بدن ماهی های فاسد، ایجاد فرورفتگی می کند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده و حالت چسبندگی دارد.
فیروزی افزود: در ماهی های تازه علاوه بر اینکه چشم ها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در ماهی های فاسد چشم ها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.
او بیان کرد: در ماهی های تازه سرپوش گوش ها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آن ها لکه ندارد، اما در ماهی های فاسد این سرپوشها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی آن لکه های قهوهای و قرمز رنگ دیده می شود.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: در ماهی های تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبشش ها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد.