مدیر کل امور مالیاتی استان سمنان گفت: اولویت این سازمان مبارزه با فرار مالیاتی و تمکین مودی جهت پرداخت مالیات است و برخوردهای قهری تا حد ممکن انجام نمیگیرد.
حسین پور در ادامه بیان کرد: خوشبختانه در استان سمنان روند تسلیم اظهار نامههای مالیاتی رو به افزایش است و علی الخصوص در رابطه با مشاغل این بحث بسیار پررنگتر و ملموستر بوده است.
وی در رابطه با میزان تحقق درآمدهای مالیاتی در استان سمنان ابراز کرد:در ۶ ماهه نخست امسال ۶/۱۲ میزان درآمدهای مالیاتی که در بودجه مقرر شده با تلاش و همکاری مودیان مالیاتی و فعالین اقتصادی محقق شده است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: به تبع این موضوع عوارض ارزش افزودهی وصول شده به شهرداریها و دهیاری ها، فرمانداریها و اداره کل امور عشایر پرداخت شده است و عدد آن معادل ۲۴۴ میلیارد تومان است که به نسبت مدت مشابه سال قبل ۹۰ درصد رشد داشته است.
بنا به گفته وی ترکیب درآمدهای مالیاتی استان سمنان در این مدت شامل ۵۳ درصد درآمدهای ناشی از ارزش افزوده به دلیل ابراز مودیان و الباقی مربوط به مالیاتهای مستقیم است.
وی با تاکید بر افزایش تسلیم اظهار نامه مالیاتی در بخش مشاغل در استان سمنان تصریح کرد: خوشبختانه در استان سمنان روند تسلیم اظهارنامه مالیاتی بسیار چشمگیر و صعودی بوده به طوریکه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ماقبل ۳۱.۵ درصد و این رشد از سال ۹۹ به ۹۸ به میزان ۱۴ درصد افزایش داشته است.
وی تعداد اظهار نامه تسلیمی در بحث مشاغل را به لحاظ مبلغی ۳۳۳ درصد رشد داشته و شرکتها ۸۹ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است.
بنا به گفته حسین پور شکاف مالیاتی یا همان مجموع فرار و اجتناب مالیاتی که از مابهالتفاوت ظرفیت مالیاتی و مالیات اخذ شده، حاصل میشود و البته ایجاد پایگاه اطلاعات مؤدیان و الکترونیکی شدن اغلب فرآیندهای مالیاتی در بهبود تمکین مؤدیان مالیاتی و در نتیجه کاهش شکاف مالیاتی نقش ویژهای داشته است.
وی تصریح کرد: در نتیجه مواد فوق در استان سمنان تنها ۲۷ پرونده در سال گذشته و در ۶ ماهه نخست امسال تنها ۵ پرونده مشمول ماده ۱۸۱ قانون مالیات مستقیم شده اند و دفاتر و اسناد آنها مورد بازرسی و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی همچنین در مورد عدم نصب پایانههای فروشگاهی در مطب برخی پزشکان و وکلا توضیح داد: تمامی پزشکان و وکلا مکلف به نصب پایانههای فروشگاهی در مطب و دفاتر خود هستند و در صورت تخلف جریمه و لغو پروانه در انتظار متخلفان خواهد بود.
حسین پور بیان کرد که این قانون در مورد سایر مشاغل نیز در حال اجرایی شدن است و تا اول دی ماه سال آینده تمامی اصناف میبایست نسبت به نصب پایانههای فروشگاهی در محل کسب خود اقدام کنند.
بنابه گفته این مقام مسئول اجرای دقیق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان از جمله تدابیر دولت سیزدهم برای ازبینبردن فضاهای تاریک و غیرشفاف مالیاتی کشور است؛ بهعبارتدیگر راهاندازی این سامانه از فرار مالیاتی و ناعدالتی در فرایند اخذ مالیات جلوگیری میکند و در نهایت دولت به سمت درآمد پایدار حرکت کرده و کارایی نظام مالیاتی کشور بهبود خواهد یافت.