نگاهداری با بیان اینکه ۲ برابر سهم جمعیتی گاز گلخانه‌ای تولید می‌کنیم، گفت: ایران در رتبه ششم انتشار دی اکسیدکربن در جهان قرار دارد.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تشریح وضعیت مصرف انرژی و شاخصه‌های آن در کشور، گفت: کشور ما در طی ۵۰ سال گذشته با ۲ درجه افزایش دما، ۵۵ میلی‌متر کاهش بارش و ۲۷۰ میلی‌متر افزایش تبخیر روبه رو شده است.

وی با بیان اینکه ایران هم قربانی تغییر اقلیم است و هم در رده بزرگترین منتشرکنندگان گاز‌های گلخانه‌ای قرار دارد، تصریح کرد: ایران پس از کشور‌های چین، آمریکا، هند، روسیه و ژاپن در رتبه ششم انتشار دی‌اکسیدکربن در جهان قرار دارد و سهمی معادل ۲/۱۴ درصد از کل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای جهان را به خود اختصاص داده است. این موید آن است که شدت انرژی در کشور بالا بوده و علی‌رغم هدف‌گذاری‌هایی نظیر سیاست‌های اصلاح الگوی مصرف اقدام موثری برای بهینه سازی مصرف انرژی صورت نگرفته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، با بیان اینکه ۲ برابر سهم جمعیتی گاز گلخانه‌ای تولید می‌کنیم، توضیح داد: ۸۰ درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مربوط به بخش تولید، عرضه و مصرف انرژی در تمامی بخش‌های اقتصادی، خانگی، صنایع، حمل و نقل و نظایر آن است.

وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی اعم از افزایش سطح آب دریاها، گرمای بی‌سابقه، خشکسالی، بلایای شدید جوی نظیر سیل و شرایط محیطی ناپایدار فزاینده، هرکدام به طریقی کار شرکت‌های نفت و گاز را پرهزینه‌تر و دشوارتر خواهد کرد.

نگاهداری بیان کرد: از سوی دیگر اقدامات مقابله‌ای کشور‌های مختلف دنیا برای حرکت به سمت اقتصاد کم کربن و ادامه روند گذار انرژی از سوخت‌های فسیلی به پاک و اجرای اهداف مدنظر کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای باعث کاهش بیش از ۱۲ درصدی تقاضای نفت و کاهش بیش از ۳۲ درصدی قیمت نفت در سال ۲۰۴۰ می‌شود؛ بنابراین تنوع بخشی سبد در اقتصاد‌های وابسته به نفت و گاز نظیر ایران با حرکت به سمت محصولات کم انتشار، افزایش بهره‌وری انرژی و بهره‌وری تولید و نیز کربن‌زدایی از نفت و گاز ضرورت دارد.

وی تاکید کرد: برای مواجهه موثر با چنین چالش‌هایی در آینده لازم است با یک تحلیل و رویکرد صحیح استفاده حداکثری از فرصت‌های موجود به عمل آید.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه کشور‌های وابسته به ذغال سنگ به دنبال سوخت جایگزین پاک در صنایعی مثل فولاد هستند، عنوان کرد: در نتیجه سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های صادرات گاز طبیعی (LNG) برای ایران ضرورت دارد. توسعه فناوری جمع آوری، استفاده و ذخیره‌سازی کردن کربن، تولید و صادرات هیدروژن و سخت‌های زیستی توسعه فناوری‌های دیجیتال در حوزه انرژی و استفاده از مکانیسم‌های تامین اقلیمی از دیگر فرصت‌های پیش روی ایران در دوران گذار انرژی است.

نگاهداری تاکید کرد: برای موفقیت در این صحنه نیازمند دیپلماسی زیست محیطی و انرژی فعال و کارآمد هستیم تا طبق بند ۱۵ سند سیاست‌های کلی محیط زیست از فرصت‌های بین‌المللی برای حرکت به سمت اقتصاد کم کربن و تسهیل انتقال و توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌ها مرتبط به شکل مناسب استفاده کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست با اصلاح سیاستگذاری انرژی، حذف بنگاه‌داری دولتی و حرکت به سمت تنظیم‌گری فرابخشی و تقویت حضور بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاری خارجی در این عرصه راهگشا خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۴ آبان ۱۴۰۱
لطفاً از این آقای بابک نگاهداری سؤال کنید که آیا شما هواشناس هستید که راجع به مسائل اقلیمی صحبت می کنید؟ آیا کسی که در رشته ای متخصّص نیست ولی در آن رشته اظهار نظر می کند، جای گاهش مرکز پژوهش ها است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۴ ۲۳ آبان ۱۴۰۱
چرا مجلس قانون بر سرمایه آیدی را تصویب نمی کند شاید همه مسولین از این وضع حر ح مرج تورم سود می برند چرا بی عدالتی جمع نمی شود چرا سوداگران از این بازارها جمع نمی شوند این همه سرمایه کشور افتاده دست غارت گران یک ریال مالیات نمی کنند سکوت تا که بس کنید صدای ملت را بشنوید
آخرین اخبار