حجتالاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم با تأکید بر اتفاقات بزرگی که در سه سال اخیر در توسعه کتابخانههای آستان قدس رضوی و افزایش و جذب منابع آنها به ویژه از طریق سنت وقف رخ داده است، گفت: این کتابخانهها میتوانند سهم تولید علم در ایران را تغییر دهند.
در این راستا پیگیریهایی برای نمایهسازی منابع چاپی و خطی سازمان به منظور تبدیل کتابخانههای این آستان مقدس به یک پایگاه معتبر استنادی صورت گرفته است.
او افزود: همچنین حدود ۷ طرح تحولی تعریف شده است که امیدواریم با همت، اراده و انگیزه کتابداران آستان قدس رضوی بتوانیم وظیفه خادمی خود را در دستگاه حضرت رضا (ع) انجام دهیم.
کتابخانهها مرکز تعاملات علمی و فرهنگی هستند
حسین خسروی معاون کتابخانههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم در این مراسم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت کتابخوانی گفت: بیشک کتابخانهها مرکز تعاملات علمی و فرهنگی هستند که میتوان چهار سطح تعامل در ارتباط با آنها تعریف کرد.
او افزود: نخست تعامل انسان با منابع اطلاعاتی که دربردارنده فعالیتها در حوزههایی همچون مجموعهسازی، سازماندهی و دسترسپذیر کردن منابع میشود. تعامل انسان با انسان نیز مربوط به ارتباط کتابداران با مراجعان میشود.
معاون کتابخانههای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی: در تعامل انسان با سازمانها نیز کتابخانه بستری برای ارائه خدمات اجتماعی تلقی میشود که تمامی افراد میتوانند از بستر کتابخانهها با سایر سازمانها ارتباط برقرار کرده و خدمات دریافت کنند.
خسروی بیان کرد: در تعامل سازمانها با سازمانها نیز کتابخانه به عنوان یک اتاق فکر در نظر گرفته میشود که میتواند با سازمانهای همسو برای برگزاری برنامههای مشترک همکاری کند، این تعامل دو طرفه میتواند به تحولات و رخدادهای فرهنگی و اجتماعی منجر شود.
رونمایی از پوستر هفتمین دوره مسابقه «کتابی که خواندهام» با موضوع «آنی که میخوانی» و تجلیل از تعدادی از کتابداران، خادمیاران کتاب و اعضای نمونه کتابخانههای زیرمجموعه سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و همچنین برگزیدگان ششمین دوره مسابقه کتابی که خواندهام، از دیگر برنامههای این مراسم به مناسبت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار بود.