فضاپیمای اوریون آرتمیس ۱ پس از دو بار لغو ماموریت، سرانجام صبح امروز راهی ماه شده و پرتاب موفقیت آمیزی داشت.

پس از دو ماه و نیم تاخیر، ماموریت آرتمیس ۱ ناسا امروز در ساعت ۱:۴۸ بامداد به وقت محلی از مرکز فضایی کندی پرتاب شد. این پرتاب آغازگر عصر جدیدی از اکتشاف فضایی انسان در ماه خواهد بود.

اولین پرتاب پس از اینکه مهندسان حدود چهار ساعت قبل از زمان برنامه ریزی شده، متوجه نشت هیدروژن مایع دیگری در پرتابگر متحرک شدند، لغو شد و به دنبال آن تیمی مامور رفع این مشکل شده و پس از حل مشکل، سوخت رسانی مجدد از سر گرفته شد.

سفر فضاپیمای اوریون حدود ۱.۳ میلیون مایل فضایی را طی خواهد کرد و دورتر از هر فضاپیمای دیگری که برای انسان ساخته شده است پرواز خواهد کرد. انتظار می‌رود این ماموریت ۲۵ روز، ۱۱ ساعت و ۳۶ دقیقه طول بکشد و قرار است کپسول در روز یکشنبه ۱۱ دسامبر به زمین بازگردد.

آرتمیس ۱ اولین آزمایش یکپارچه جدیدترین فناوری اکتشاف فضای عمیق ناسا است؛ این اولین ماموریت از سه ماموریتی است که اطلاعات حیاتی بیشتری در مورد محیط‌های غیرزمینی، اثرات سلامتی سفر‌های فضایی و موارد دیگر برای تحقیقات بیشتر در اطراف منظومه شمسی در اختیار ناسا قرار می‌دهد. همچنین تعهد و توانایی آژانس برای بازگرداندن فضانوردان به ماه را نشان می‌دهد.

 آرتمیس ۱ هیچ خدمه‌ای ندارد و سه آدمک آزمایشی برای جمع‌آوری داده‌ها در مورد شتاب، ارتعاش، قرار گرفتن در معرض تشعشع و سایر اثرات بالقوه بر بدن انسان در داخل آن هستند.

آرتمیس ۱ در ابتدا قرار بود در ۲۹ اوت پرتاب شود، اما به دلیل آب و هوا و نشت موتور به تعویق افتاد. کنترل‌کننده‌های پرتاب نتوانستند یکی از چهار موتور RS-۲۵ موشک را خنک کنند.

به گفته ناسا، موتور‌ها باید قبل از اینکه یک پیشران موشک فوق سرد از میان آن‌ها عبور کند، قبل از بلند شدن، از نظر حرارتی آماده شوند. کنترل کنندگان پرتاب فشار مخزن هیدروژن مایع مرحله مرکزی را افزایش دادند تا مقدار کمی سوخت به موتور‌ها ارسال شود و از هرگونه شوک دمایی در موتور‌ها جلوگیری شود. این همان «نشت» است که مهندسان به آن اشاره می‌کردند. اما آن‌ها نتوانستند موتور شماره ۳ را به دمای پرتاب مورد نیاز برسانند.

در یک کنفرانس خبری در ۳۰ اوت، جان هانیکات، مدیر برنامه سیستم پرتاب فضایی در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در آلاباما، گفت سوخت هیدروژن مایع مورد استفاده در موشک SLS حدود -۴۲۳ درجه فارنهایت است. موتور شماره ۳ حدود ۳۰ تا ۴۰ درجه گرمتر از موتور‌های دیگر بود که همگی به منفی ۴۱۰ درجه فارنهایت رسیدند. اما تیم هیچ مشکل فنی در موتور شماره ۳ مشاهده نکرد.


بیشتر بخوانید 


منبع:popsc۱

برچسب ها: آرتمیس ، ناسا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار