علیرضا جیلان اظهار داشت: از مجموع اثرهای تاریخی شناسایی شده در چهارمحال و بختیاری ۶۳۰ اثر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
وی افزود: چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند شهری، روستایی و عشایری صنایعدستی و هنرهای سنتی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا شش هزار نفر در فصلهای مخلتف سال فعالیت میکنند.
جیلان اضافه کرد: بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوهدوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری (سنگتراشی)، گرهچینی، احجام فلزی، خاتم، چرمدوزی و مشتقات آنها از مهمترین صنایعدستی و هنرهای سنتی شهری، روستایی و عشایری استان بهشمار میرود.
بیشتر بخوانید
وی اظهار داشت: براساس ۸۰ فصل مطالعات و پژوهشهای باستانشناسی در استان تاکنون چهار هزار اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول شامل بناها و محوطههای تاریخی شناسایی و از این تعداد ۶۴۴ اثر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
جیلان تاکید کرد: هماکنون ۳۰ اثر طبیعی، ۹۳ اثر معنوی میراثناملموس و ۱۳ هزار شی منقول تاریخی از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
وی با اشاره به وجود ۱۳ موزه در چهارمحال و بختیاری گفت: از این تعداد هشت موزه دولتی و مشارکتی و خصوصی است که براساس آمار موجود از فروش بلیتها، سالانه بیش از ۱۴۰ هزار نفر از این موزهها بازدید میکنند.
جیلان تصریح کرد: در سالهای اخیر ۸۸ بنای تاریخی شاخص استان مرمت و احیا شدهاند که مجموعه فرهنگی تاریخی قلعه تاریخی چالشتر، قلعه بارده و اتاق آئینه شهرکرد از مهمترین این بناها است.
وی یادآور شد: پارسال، ۲۲ اثر تاریخی منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس واجد شرایط از چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت و دو بنا و یک بافت تاریخی در استان مرمت شده است.
جیلان اظهار داشت: ثبت آثار تاریخی، طبیعی و ناملموس در فهرست آثار ملی ایران، تعمیر و مرمت بناها، بافتها و محوطههای تاریخی، واگذاری بناهای واجد شرایط به سرمایهگذاران برای احیا و بهرهبرداری و پژوهش و اجرای برنامههای مرتبط با کاوشهای باستانشناسی از اولویتهای این این ادارهکل است.
وی ادامه داد: در جریان سفر رئیس جمهور به استان ۱۲۰میلیارد تومان به بخش میراث فرهنگی و گردشگری این استان اختصاص یافت.
گفتنی است؛ ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در ادامه سفرهای استانی خود روز پنجشنبه نوزدهم خردادماه ۱۴۰۱ به همراه جمعی از اعضای هیات دولت به چهارمحال و بختیاری سفر کرد تا از نزدیک مسائل این استان را مورد بررسی قرار دهد.