رئیس‌جمهور در یازدهمین اجلاس شورای عالی استان‌ها گفت که قانون اساسی، شورای اسلامی شهر و روستا را رکن مهم تصمیم‌گیری معرفی کرده است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز شنبه ۲۸ آبان ماه در یازدهمین اجلاس شورای عالی استان‌ها گفت: برای بنده توفیقی است که در جمع نمایندگان محترم مردم در شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها هستند.

وی افزود: شورا‌های اسلامی شهر و روستا جایگاه ویژه‌ای در قانون اساسی ما دارند؛ اصول قانون اساسی بنا بر تقویت جمهوریت نظام و اصل توجه به مردم و اراده و خواسته مردم و مشارکت آن‌ها در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری ها، یکی از ارکان مهم تصمیم را شورای اسلامی شهر و روستا معرفی کرده است.

شورا‌های شهر و روستا یک رکن در قانون اساسی هستند

رئیس جمهور اظهار کرد: شورا‌های شهر و روستا یک رکن در قانون اساسی هستند که باید قوانین موضوعه رکن بودن شورا‌ها در تصمیمات را کاملاً تبیین کند.

رئیسی با تاکید بر جایگاه مهم شورا‌های اسلامی شهر و روستا خاطرنشان کرد: شورا‌ها و نقش آن‌ها در اجرای عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، اجرای عدالت در همه سطوح و مبارزه با فقر و فساد و تبعیض، بسیار مهم است و ساز و کار شورا‌ها باید به نحوی تعریف شود که بتوانند از هرگونه تبعیض و فساد پیشگیری کنند.

وی با بیان اینکه باید نظرات شورا‌ها به عنوان نمایندگان مردم، در نحوه بودجه ریزی روستا یا شهر یا استان مورد توجه قرار بگیرد، گفت: شورا‌ها مقام تصویب کننده بودجه نیستند، ولی مقام اعلام نظر برای بودجه هستند؛ اساس اظهار نظر شورا‌ها در این مورد، با نگاه‌های منطقه‌ای و محلی نیز است، اما باید نگاه کلان ملی هم داشته باشد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: توجه به اجرای عدالت و سند مهم آمایش سرزمینی در اظهار نظر‌های شورا‌ها باید اعمال شود؛ یکی از اهداف مهم در شورا‌ها و برای کشور، اجرای عدالت است.

بخش عمده‌ای از هزینه‌ شهرداری‌ها برای نیروی انسانی می‌رود

وی درباره شهرداری‌ها نیز خاطرنشان کرد: شهرداری یک پست سازمانی دارد که بر اساس ماموریت‌هایی که دارد تعریف شده است؛ دیدن اعتبارات و به میزان آن جذب نیروی انسانی بسیار مهم است، ولی اگر به صندلی‌های موجود نگاه نشود و نیرو از در وارد شود و دنبال صندلی برای آن بگردید، اشتباه است.

رئیس‌جمهور افزود: اینکه بعضی از شهرداری‌های ما در کشور دچار مشکل هستند به این خاطر است که بخش عمده‌ای از هزینه‌شان برای نیروی انسانی می‌رود و بعضا برای نیروی انسانی هم ساختمان و اتاق کم آمده و میز و صندلی نبوده و ترجیح دادند میز و صندلی‌ها را بردارند روی زمین بنشیند و سر ماه از شهردار حقوق خواستند؛ این مسئله در همه ادارات وجود دارد و صرفاً مربوط به شهرداری‌ها نیست.

رئیسی درباره تعبیر آرمانشهر در کلام فلاسفه خاطرنشان کرد: منظور از آرمان‌شهر لزوما شهر نیست، بلکه منظور هر جای آبادی است که مردم در آن زندگی می‌کنند. این آرمانشهر دارای چه مشخصاتی باید باشد؟، اینجا سنگ زیربنای آنچه که می‌تواند شهر و روستای ما را در تراز قرار دهد، عبارت‌است از عقلانیت، معنویت، اخلاق و عدالت که باید بر هر منطقه ما حکمفرما باشد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه اعضای شورا‌ها باید حاکمیت اخلاق و عدالت را در منطقه‌ای که آن را نمایندگی می‌کنند، دنبال نمایند، گفت: این‌ها آرمان‌ها و اهداف مهمی هستند که در قانون اساسی به نحوی ذکر شده‌اند و اعضای شورا‌ها باید همواره به دنبال مقابله با تبعیض، روابط ناسالم و فساد و اجرای عدالت باشند.

روابط ناسالم هم سازمان‌ها و هم ادارات دولتی را در نظر مردم بی‌اعتبار می‌کند

رئیسی با بیان اینکه فساد در قرآن به معنای هر چیزی است که از اعتدال و عدالت خارج شود، خاطرنشان کرد: شورا‌ها مراقبت کنند که روابط، روابط سالم باشد و روابط ناسالم پا نگیرد، چرا که روابط ناسالم هم شورا و هم شهرداری، هم سازمان‌ها و هم ادارات دولتی را در نظر مردم بی‌اعتبار می‌کند و باعث آسیب رساندن و کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر مردم احساس کنند روابط در شوراها، یعنی روابط بین شورا با شهرداری، فرمانداری و استانداری و دیگر سازمان‌ها و ادارات، روابطی کاملاً سالم و در جهت ارتقای امور و پیشرفت تعریف شده، این برای مردم اطمینان‌بخش است.

رئیسی با تاکید دوباره بر نقش مهم شورا‌ها در قانون اساسی برای تامین رفاه اجتماعی، بهداشت، آموزش و رفع نیاز‌های مردم اظهار کرد: کسانی که وارد شورا‌ها شدند خودشان را آماده کردند برای اینکه به مردم خدمت و در جهت رفاه اجتماعی، بالا بردن سطح آموزش و دانش مردم و رفع مشکلات معیشتی مردم تلاش کنند.

ساختار و سازمان کار شورا‌ها یک ساز و کار چابک باشد

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز تجربیات و اندوخته‌های خوبی از ۲ دهه فعالیت شورا‌ها داریم، تصریح کرد: ساختار و سازمان کار شورا‌ها یک ساز و کار چابک، کارآمد و پیگیر طراحی شده، برای تحقق آنچه که در قانون اساسی و قوانین موضوعه به عنوان وظایف شورا‌ها آمده است.

رئیسی خاطرنشان کرد: پیشنهاد می‌کنم کارگروهی از سوی شورای‌عالی استان‌ها با مشارکت وزارت کشور برای بررسی مسائل و مشکلات امروز شورا‌ها تشکیل شود تا ظرفیت‌های قانونی برای فعال‌تر شدن شورا‌ها را احصا و احیا کنند. دولت کاملاً برای همکاری در این زمینه آمادگی دارد چرا که شورا را برخواسته از رای و نگاه مردم می‌داند که در قانون اساسی پایگاه و جایگاه دارد و می‌تواند کمک بسزایی برای اداره بهتر کشور باشد.

رئیس جمهور گفت: با توجه به اینکه این روز‌ها فصل تنظیم بودجه و در عین حال تدوین برنامه هفتم است، بسیار خوب است که حداکثر ظرف یک ماه و حتی کمتر، این کارگروه تشکیل شده و نظرات اعضا برای رفع مشکلات و کارآمدتر شدن شورا‌ها را جمع‌آوری، جمع‌بندی و ارائه کنند تا در لایحه بودجه و به ویژه برنامه هفتم لحاظ شود.

رئیسی با اشاره به سخنان مطرح شده از سوی اعضا برای اعلام نظر شورا‌ها درباره بودجه عمومی، بیان کرد: بنده با این موضوع موافقم که شورا‌ها از یک سو با نگاه به محله، شهر و دیار خود و از سوی دیگر با نگاه کلان و فراگیر به مسائل ملی پیشنهادات خود را در این زمینه اعلام کنند و این را هم برای دولت و هم برای مجلس مفید می‌دانم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه جلوگیری از تبعیض که از وظایف مهم شوراهاست و در جهت اجرای عدالت بسیار کمک می‌کند، همه اعضای شورای شهر و روستا را بهترین مشاورین و همکاران دولت مردمی می‌دانیم، اظهار کرد: بنده همچنین کاملا موافقم که شورا‌ها در شورا‌های اداری و برنامه‌ریزی استان‌ها نماینده داشته باشند. حتی در جا‌هایی که قانون به شما حق رای نداده اصل حضور و ارائه نظر و دیدگاه شما که برگرفته از نگاه توامان به مسائل منطقه‌ای و ملی است، می‌تواند برای رفع تبعیض و اجرای عدالت مفید باشد.

وی اضافه کرد: اگر نگاه توامان منطقه‌ای و ملی وجود نداشته باشد کار وارد یک روال چانه‌زنی به گستردگی تمام کشور می‌شود و در این وضعیت چانه‌زنی، عدالت در حاشیه قرار می‌گیرد. تجربه بیش از ۴۰ سال گذشته نشان می‌دهد که باید عدالت را محور قرار دهیم و بودجه و اعتبارات کشور با همه نیاز‌های کشور دیده شده و به اولویت‌ها توجه شود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت تشخیص اولویت‌ها تصریح کرد: شورا‌ها یکی از بهترین دستگاه‌هایی هستند که می‌توانند در تشخیص اولویت‌های مناطق به دولت کمک کنند. در دولت مردمی جایگاه نمایندگان مردم در شورا‌ها به عنوان کمک‌کننده به دولت، چه در تصمیم‌سازی‌ها و چه در تصمیم‌گیری‌ها بسیار مهم است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید تصور از کار فقط کار اداری و نشستن پشت میز باشد، گفت: کار در عرصه تولید و خدمات بسیار مهم و موثر است و شورا‌ها در این زمینه نیز باید بر شهرداری‌ها نظارت کنند. شورا‌ها باید با تکیه بر تجربه فعالیت دو دهه گذشته در جذب، نگهداری، ارتقاء، پرداخت حقوق و کارآمدی کارکنان شهرداری‌ها گام متفاوتی نسبت به قبل بردارند، به نحوی که یک نگاه انقلابی، بدون تبعیض و کارآمد در شهرداری‌ها، شورا‌های شهر، ادارات و همه سازمان‌ها حکمفرما شود.

رئیسی با اشاره به طرح موضوع مشکل زمین‌های قولنامه‌ای به ویژه اراضی کشاورزی در بخش‌های زیادی از کشور گفت: کار صدور سند رسمی برای اراضی آغاز شده است. صدور سند رسمی برای اراضی کشاورزی می‌تواند هم در تفکیک اراضی و هم در تعیین وضعیت مالکیت کمک زیادی کند و از تجاوز و تعدی نسبت به اراضی چه آنچه مربوط به بیت‌المال است و چه اراضی شخصی پیشگیری و جلوگیری کند.

وی با اشاره طرح مشکلات مبتلا به کلانشهر‌ها در این نشست افزود: شورا‌ها در تعامل با شهرداری‌های کلانشهر‌ها می‌توانند مسائل موجود را جمع‌بندی کنند و دولت نیز نسبت به این موضوع دغدغه دارد و مسائل کلانشهر‌ها را بسیار مهم می‌داند.

رئیسی در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت پیگیری جدی امور اصلاحی چه در ساختار‌ها و چه در رفتار‌های شخصی اظهار کرد: اعضای محترم شورا‌ها به هیچ وجه انجام امور اصلاحی را عقب‌نشینی تلقی نکنند. مهم آن است که کار و امور مردم چرخشی داشته باشد که مورد رضایت مردم قرار گیرد و بتواند کار را پیش ببرد و کارآمد باشد؛ این مهم است.

رئیس جمهور اضافه کرد: در این زمینه و در زمینه جابجایی مدیران و کارکنان، آبروی افراد بسیار مهم است، اما آبروی نظام، آبروی یک مجموعه اداری کارآمد خیلی ارجحیت دارد. باید آبرو و حرمت افراد حفظ شود، اما حرمت و جایگاه سازمانی که می‌خواهد به مردم خدمت کند، بالاتر از این‌ها است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
روستاها را قوانین و فشار نامدیران و مهاجرت به شهرها نابود کرد و هم کشور را هنوز هم ادامه دارد
United States of America
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
ما تو روستای خودمون شوراها با دهیار روستا بخور بخوری راه انداختن که نگو و نپرس دهیار به نام خانواده اش تو تهران آپارتمان خریده باورتون میشه؟ دیگه اینا افتادن تو خط ، کلا شوراها و دهیاران به جز به باد دادن بیت المال کاری نمیکنن همشون باید منحل بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
به والا به قرآن به هر چی که میپرستین قسم که شوراها فقط شده جای رانت و دزدیو اختلاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
فکر کنم اعضای شورای روستا که معمولا سواد زیادی هم ندارن بهتر تصمیم گیری کنند نسبت به اکثر مسولیین مثلا شورای روستا برای تعلق گرفتن وام برای مردم ویا تعلق یارانه ویا بودجه جهت عملیات عمرانی شهر یا روستا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
یک مشت مفت خور بی فایده
Iran (Islamic Republic of)
arb
۱۲:۴۵ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
شوراهای شهر و روستا بجای اینکه به توسعه اون منطقه کمک کنند،به پر کردن جیب خود و اطرافیان کمک می کنند..متاسفانه مردم هم مقصر هستند چون موقع رای دادن،ملاکشون آشنایی،طایفه گری و سود شخصیه نه صلاحیت کاندیدا.
هیچ نظارت عملی و موثر و مستمری از طرف حاکمیت بر عملکرد نامزدها و منتخبان قبل و بعد از انتخاب نیست.
هیچ نظارتی رو بودجه و نحوه‌ی هزینه‌ی بودجه نیست.
هیچ نظارتی روی مجوزهای صادر شده توسط شورا و زیرمجموعه‌هاش نیست.
تا شوراها اصلاح نشن،شهر ها و روستاها آباد نمیشن.
Iran (Islamic Republic of)
arb
۱۲:۴۵ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
شوراهای شهر و روستا بجای اینکه به توسعه اون منطقه کمک کنند،به پر کردن جیب خود و اطرافیان کمک می کنند..متاسفانه مردم هم مقصر هستند چون موقع رای دادن،ملاکشون آشنایی،طایفه گری و سود شخصیه نه صلاحیت کاندیدا.
هیچ نظارت عملی و موثر و مستمری از طرف حاکمیت بر عملکرد نامزدها و منتخبان قبل و بعد از انتخاب نیست.
هیچ نظارتی رو بودجه و نحوه‌ی هزینه‌ی بودجه نیست.
هیچ نظارتی روی مجوزهای صادر شده توسط شورا و زیرمجموعه‌هاش نیست.
تا شوراها اصلاح نشن،شهر ها و روستاها آباد نمیشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
شورا بودجه انچنانی نداره اون هم که داره با نظر نماینده مجلس بخشداران و فرمانداران و کمک سایر سازمانها بنیادها و ... به نیستی تبدیل میگردد شورا هم اویزان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۲۴ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
در شهر ها وروستاهای کوچک سیستم رای آوری شورا ها براساس میزان طایفه و شام و ناهاری هست که می دهند نه بر اساس صلاحیت ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
بزرگترین خیانت در حق این مردم, تشکیل شورای شهر و روستا بود.
زیرا شوراها با غارت و دزدی، پدر این مملکت را در آورده اند.
نمونه اش، شورای شهر ساری !
شورهای روستا در مازندران، خیلی راحت با تغییر کاربری زمین، موافقت و زمین ها را به پولدارهای ایران می فروشند و آنها هم ویلا می سازند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
ترا به ابوالفضل دولت سیزده م ما را بر چه اساسی را در دهک نهم قرار دادی درحالیکه که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
دوست عزیز برو خدا رو شکر کن باز دهک ۹هستی یارانه بهت تعلق میگیره من چندین نفر رو سراغ دارم کارگر هستند ومستاجر اما بخاطره چند ده میلیونی که تو حسابشون پول است و هیچ ملکی به نام ندارن دهک ۱۰شدن ویارانه نمیگیرن برعکس کسانی که صاحب ملک و املاک هستند یارانه میگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
از قصد یارانه کارگر ومستاجر رو قطع کردن تا مردم رو اذیت کنن معلوم نیست چه خبره مگر میشه کارگر بشه دهک ۱۰اما صاحب خونه وبنگاهی بشه دهک پایینتر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۸ آبان ۱۴۰۱
شوراهادروستا یه پشک ام نمی ارزن تاز چندید چندین سال است قانون شکنی میشه چطوری؟ اگر روستایی باسواد داشت لیسانس یا بالاتر بهتر است صلاحت به اونها داداه شود مقامات محلی به شوراهای قبلی ونادان صلاحیت میدهند با اینکه کل روستا از لیسانس وارشد پرهست واین شوراها اصلا مملکت نمیدونن چیه؟ تو روستای ما که یکیش الان حکم جلب فروش همزمان مال به چند نفر ودیگری هادی را حاد نوشته دارا میبشد مایه تاسف است....
آخرین اخبار