امیر سرتیپ عباس فلاح معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش در اولین همایش ملی شناسایی و آیندهپژوهی تهدیدات نوین نظامی که در دانشگاه افسری امام علی (ع) برگزار شد، گفت: ما در عصری زندگی میکنیم که توسعه روزافزون فناوریهای نوین، تمامی عرصههای زندگی بشر از جمله حوزههای دفاعی و نظامی را دستخوش تغییرات اساسی کرده است.
وی افزود: چالشها و فناوریهای نوظهور موجب پیدایش اشکال جدیدی از تهدیدات در مقیاسی متفاوت از گذشته شده است. آمادگی برای مقابله هوشمندانه با تهدیداتِ مبتنی بر فناوریهای جدید، از برنامههای اصلی و همیشگی مسئولان و سیاستگذاران حوزه نظامی و دفاعی است.
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی ارتش گفت: آیندهپژوهی در حوزه تهدیدات نوین یکی از مسائل مهم در برنامهریزی راهبردی است. اگر میخواهیم برنامهریزی راهبردی مبتنی بر قابلیتمحوری داشته باشیم، نیاز داریم علاوه بر تهدیدات موجود، تهدیدات پیشِ روی خودمان را نیز با دقت رصد کرده در محاسبات خودمان برای تعریف قابلیتهای جدیدِ مبتنی، متناسب و متناظر با تهدیدات پیشِ رو برنامهریزی کنیم که لازمه آن تدوین یک راهبرد مبتنی بر قابلیتمحوری است.
امیر سرتیپ فلاح با بیان اینکه نیروی زمینی ارتش اولین نیرویی است که برای انجام تدبیر مقام معظم رهبری در حوزه آیندهپژوهی تهدیدات نوین قدم برداشته است، تصریح کرد: نیروی زمینی ارتش در این راستا همایش آیندهپژوهی تهدیدات نوین را برگزار کرده است که ۲۱۸ مقاله به دبیرخانه آن واصل شده که از این تعداد، ۱۶۳ مقاله مورد پذیرش هیئت داوران قرار گرفته است.
معاون هماهنگکننده نیروی زمینی ارتش افزود: از میان ۱۶۳ مقاله پذیرفته شده توسط هیئت داوران، تعداد ۹۸ مقاله در کتاب چکیده مقالات به چاپ رسیده و در اختیار بهرهبرداران و عناصری قرار خواهد گرفت که میتوانند از نتایج این همایش در راستای تدوین راهبردهای آیندهپژوهان استفاده کنند.