محققان از مدتها پیش اتفاق نظر داشتهاند که سیاره قرمزرنگ مریخ قبلاً حاوی آب بوده، اما میزان آبی که در آن وجود داشته موضوع بحث است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که ۴.۵ میلیارد سال پیش، مریخ در عمق ۹۸۴ فوتی (۳۰۰ متری) پوشیده شده ازاقیانوسهای عمیق بوده که به جای رنگ فعلی، آن را آبی میکرد.
محققان دانشگاه کپنهاگ امیدوارند که این نتایج، بشریت را یک قدم به پاسخ به یک سوال حیاتی نزدیکتر کند: آیا در مریخ اساسا حیات وجود داشته است؟
این مطالعه تخمین میزند که اقیانوسها کل سیاره را پوشانده و عمق آن از ۹۸۴ فوت (۳۰۰ متر) تا ۳۲۸۰ فوت (۱۰۰۰ متر) متغیر بوده است.
پروفسور مارتین پیزارو، عضو مرکز تشکیل ستارهها و سیاره ها، با توجه به اینکه اندازه این سیاره تقریباً نصف زمین است، میگوید که در مقایسه با مریخ، در واقع آب بسیار کمی در سیاره ما وجود دارد.
به گفته پروفسور پیزارو، این آب توسط سیارکهایی پر از یخ به مریخ آورده شده است و سیارکهای یخی علاوه بر آب، مولکولهای بیولوژیکی مانند اسیدهای آمینه را نیز به مریخ آورده اند.
اسیدهای آمینه زمانی استفاده میشوند که DNA و RNA پایههایی را تشکیل میدهند که حاوی همه آن چیزی است که یک سلول به آن نیاز دارد. پروفسور پیزارو توضیح میدهد: "این اتفاق در ۱۰۰ میلیون سال اول مریخ بوقوع پیوسته، اما پس از این دوره، اتفاق فاجعهباری برای حیات بالقوه رخ داد. "
همانطور که پروفسور پیزارو توضیح داده است، بر خلاف زمین، مریخ صفحات تکتونیکی در اعماق سطح خود ندارد؛ به گونهای که صخرههای مذاب سوزان برای مدت طولانی سرد شده و یک صخره سنگی را شکل داده که در نتیجه آن پژوهشگران ملاحظه کرده اند پوسته مریخ ثابت میماند که بدون ایجاد تغییر از سطح سیاره محافظت میکند و این به آنها اجازه میدهد تا گذشته مریخ را به شیوهای که برای زمین غیرممکن است، بررسی کنند.
منبع: الیوم السابع