قمی رییس اتاق بازرگانی استان یزد گفت:اولین دستورکار نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، ارائه طرح راه اندازی شتاب دهنده فروش و صادرات از سوی دانشگاه یزد بود که بر اساس آن آموزش افراد مستعد و توانمند سازی آنان برای فروش و صادرات محصولات تولیدی استان یزد انجام میشود.
قمی افزود: دیگر دستورکار هم معرفی طرح مهارت یار دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بود که درقالب این طرح نیز آموزش نیروی کار ماهر در محیط کار واقعی و در بیش از ۵۰ رشته کاردانی انجام خواهد شد.
استاندار یزد نیز در این نشست عملیاتی شدن این طرحها را اقدامی مهم و اثر گذار و موجب پیوند بیشتر دانشگاه و صنعت دانست.
فاطمی گفت:باید از همه ظرفیتها برای توسعه تولید، صادرات و ارتقای مهارتها در استان یزد بهره گرفت و در این میان دانشگاهها نیز میتوانند تحول آفرین و نو آور باشند.
جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: انتظار است دانشگاههای استان یزد چنین طرحها و حرکتهایی نو، جهش یافته، تحول آفرین و کاربردی را در راستای توسعه بیش از پیش استان یزد داشته باشند تا اثرات آن نیز برای مردم مشخص باشد.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: مهارت آموزی موضوع مهمی است که در کار و زندگی بسیار کارآمد بوده و اثرگذار است، ولی سمت و سوی تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش و هم دانشگاه به سمت دروس نظری رفته و فارغ التحصیلان دانشگاهی نه خانه داری و نه مهارت آموخته اند.
او گفت: در گذشته نه چندان دور در دهه ۶۰ و ۷۰ خانوادهها خودکفا بودند و مشاغل از پدر به پسر منتقل میشد، اما الان دانشجویان از فردای خود ناامیدند و در فکر شغل هستند. در همه جای دنیا انسانی که از آموزش و پرورش فارغ شد حداقل باید روش زندگی کردن را آموخته باشد، ولی ما این مسئله را در کشور نمیبینیم.