جمشید ربانی از شناسایی ۳۷ هزار و ۵۹۲ نفر از گروه هدف برای معاینه و درمان بیماری‌های دهان و دندان در سال گذشته خبر داد و گفت : از این تعداد، ۶ هزار و ۷۸۰ نفر متناسب با برنامه عملیاتی خدمات رایگان دریافت کردند.

 جمشید ربانی گفت : ۳ گروه هدف از این خدمات بهره می‌برند که بخشی بزرگی از آن‌ها دانش آموزان هستند.

ربانی  گفت :اما با بازگشایی مدارس از مهر امسال عملکرد بسیار بهبود یافته و از این تاریخ تاکنون در گروه سنی ۶ تا ۱۴ سال، ۷ هزار و ۳۵ دانش آموز نیازمند به خدمات بهداشت دهان و دندان شناسایی و به ۲ هزار و ۸۵۶نفر از این تعداد خدمات رایگان متناسب ارائه شده است.

مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : این خدمات در ۵۲ مرکز شهری، شهری-روستایی و روستایی و بدون سقف ارائه و انجام شده است.

ربانی گفت :   در حال حاضر شاخص DMFT (تعداد دندان‌های پوسیده، دندان‌های پر شده و دندان‌های از دست رفته) برای کودکان ۱۲ سال در کشور ۱.۸ و این رقم در استان ۱.۶ است که وضعیت بهتری دارد که هر چقدر این رقم کمتر باشد بیانگر بهبود این شاخص است.

ربانی گفت: بیماری‌های لثه در افراد مبتلا به دیابت ۳ برابر افراد سالم است و ۷۰ درصد مبتلایان به دیابت در سن بالای ۴۰ سال به عفونت ریشه دندان‌ها و عفونت مزمن دچار می‌شوند.

او گفت : پلاک‌های دندانی مجموعه‌ای از خرده‌های مواد غذایی، ترکیبات بزاقی و به خصوص میکروبی داخل دهان است که اگر هر روز از روی دندان‌ها و لثه‌ها پاک نشود، بعد از مدتی به علت رسوب تدریجی مواد معدنی روی آن‌ها سخت‌تر شده و با مسواک پاک نمی‌شود.

مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : در این هنگام مواد مذکور حالت سنگی پیدا کرده و در هنگام مسواک زدن یا غذاخوردن این جرم‌ها موجب زخمی شدن و خونریزی لثه و تجمع میکروب در پلاک می‌شود.

ربانی گفت : خونریزی لثه به دلیل ایجاد تغییرات در رگ‌های لثه، ضخیم شدن لثه‌ها همراه با قرمزی شدید و ورم نیز از مشکلات لثه در بیماران دیابتی است.

او توصیه کرد: افراد تا جای ممکن قند خون خود را در حد طبیعی نگه دارند و حداقل روزی یک مرتبه از نخ دندان استفاده کنند، زیرا نخ دندان به پیشگیری از تشکیل پلاک دندان بسیار کمک می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.