بر اساس منبع معتبر سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال ۲۰۱۶ میلادی بیش از ۱.۹ میلیارد بزرگسال در سراسر جهان اضافه وزن داشتند و از این تعداد، ۶۵۰ میلیون نفر مبتلا به چاقی بودند.
همچنین شیوع چاقی در سراسر جهان بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۶ میلادی سه برابر شده است. در ایالات متحده، بیش از ۴۰ درصد از بزرگسالان دارای چاقی هستند و در بریتانیا نیز بیش از یک چهارم با این عارضه زندگی میکنند.
چاقی برای سلامتی مضر است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، برخی از خطرات چاقی عبارتند از:
افزایش مرگ و میر (خطر مرگ) به هر دلیلی
فشار خون بالا
کلسترول بد (LDL) بالا، کلسترول خوب (HDL) پایین یا سطوح بالای تری گلیسیرید
دیابت نوع دو
بیماریهای قلبی-عروقی
سکته مغزی
آرتروز
آپنه خواب و مشکلات تنفسی
بسیاری از انواع سرطان
به گفته متخصصان، با توجه به پیامدهای وخیم چاقی از نظر بیماریهای همراه و مرگ و میر، این یافتههای اپیدمیولوژیک به روز، نیاز به اقدامات هماهنگ از سوی دولتهای محلی و منطقه ای، جامعه علمی، بیماران و همچنین صنعت مواد غذایی به طور یکسان دارد. متخصصان خواستار تلاشهای هماهنگ بینالمللی برای مبارزه با همهگیری چاقی مشابه با موارد مورد استفاده در برابر همه گیری کووید۱۹ شدند.
افزایش سرانه مواد غذایی، افزایش در دسترس بودن و بازاریابی غذاها و نوشیدنیهای پرکالری، حجم بیشتر غذا، جایگزینی فعالیتهای بدنی اوقات فراغت با فعالیتهای کم تحرک مانند تماشای تلویزیون و استفاده از وسایل الکترونیکی، ناکافی بودن خواب و استفاده از داروهایی که باعث افزایش وزن میشوند، در این مورد نقش دارند.
یکی از متخصصان آمریکایی در این مورد گفت: دلایل چاقی چند عاملی است. مطمئناً ژنتیک نقش دارد. تکامل هم یک فرآیند بسیار کند است، اما میتواند نقشی در این زمینه ایفا کند. او توضیح داد: در درجه اول، چاقی میتواند ناشی از تغییر رژیم غذایی ما به سمت غذاهای پرانرژی تر، سبک زندگی کم تحرک و عوامل محیطی مانند شهرنشینی باشد.
چاقی فقط در بزرگسالان در حال افزایش نیست و تعداد کودکان مبتلا به چاقی به طرز نگران کنندهای افزایش یافته است. در سراسر جهان، تعداد کودکان و نوجوانان مبتلا به چاقی از سال ۱۹۷۵ میلادی ۱۰ برابر شده است. اگر این روند ادامه یابد، به زودی ممکن است تعداد کودکان مبتلا به چاقی بیشتر از کودکان کم وزن باشد. این موضوع نگران کننده است، زیرا چاقی در دوران جوانی فرد را مستعد بسیاری از مسائل سلامتی میکند.
یک متخصص اطفال در این باره گفت: هرچه کودک در زمان ابتلا به چاقی کمسنتر باشد، احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی در بزرگسالی بیشتر میشود. علاوه بر این، هر چه کودک زودتر از چاقی رنج میبرد، مشکلات سلامتی نیز زودتر شروع میشود. این مشکلات سلامتی ممکن است شامل بیماری کبد چرب، آپنه خواب، دیابت نوع دو، آسم، بیماری قلبی عروقی، کلسترول بالا، اختلال در تعادل و مشکلات ارتوپدی باشد.
کودکان مبتلا به چاقی احتمالاً تا نوجوانی و حتی بزرگسالی به روند چاقی خود ادامه میدهند. بر اساس یک تجزیه و تحلیل از مطالعات موجود، ۵۵ درصد از کودکان چاق در دوران نوجوانی چاقی خواهند داشت و ۸۰ درصد از آن نوجوانان نیز همچنان در بزرگسالی مبتلا به چاقی خواهند بود.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، با این حال، همان تجزیه و تحلیل اشاره میکند که از بزرگسالان مبتلا به چاقی، ۷۰ درصد چاقی در دوران کودکی نداشتند بنابراین هدف قرار دادن چاقی کودکان بعید است مشکل چاقی بزرگسالان را حل کند.
چاقی یک مشکل جهانی است. این عارضه خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها را افزایش میدهد و برای بسیاری منجر به ابتلا به بیماریهای طولانی مدت میشود. چاقی همچنین منجر به ایجاد هزینههای شخصی و اجتماعی بسیار زیادی میشود.
چون افسردگی و بی میلی به زندگی و مشکلات مالی و داشتن فکر زیاد رو به افزایشه