رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد تنگ سرخ بویراحمد با تزریق ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع مختلف در حال احداث است.

علی شهابی نسب گفت: ساخت سد تنگ سرخ بویراحمد که  ۱۱ سال پیش آغاز شده بود،  امسال با نگاه جدی دولت با جذب اعتبارات از محل های مختلف هم اینک با حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی و با هدف تأمین آب شرب شهر یاسوج مرکز استان و روستاهای حومه، آب کشاورزی و آب صنعتِ در حال ساخت است.

او افزود: این سد یک پروژه ملی است و هدف آن نیز فرا استانی است و علاوه بر تامین نیازمندی های آبی استان  کهگیلویه و بویراحمد خاصه یاسوج مرکز استان قرار است که بخشی از آب شرب شهر شیراز  را هم تأمین کند ولی  عمده آب این سد مربوط به استان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سد تنگ سرخ آب شرب، صنعت، محیط زیست و صنعت همه و همه مربوط به استان را تامین می کند و در سفر مهرماه ۱۴۰۰رییس جمهور و هیات دولت سیزدهم به خاطر اهمیت آن ، تنها پروژه‌ای بود که توسط شخص رئیس جمهور  از نزدیک مورد بازدید قرار گرفت.

شهابی نسب می گوید: در روزهای اخیر تفاهم‌نامه‌ای بین آب منطقه‌ای و بانک رفاه امضا شد که ۱۶۰ میلیارد تومان از محل ماده ۵۶ قانون تنظیم به صورت تسهیلات بانکی از طریق بانک رفاه کارگران و بانک توسعه و تعاون برای سرعت بخشیدن به این سد در اختیار آب منطقه‌ای قرار گرفت.

او گفت: این ۱۶۰ میلیارد تومان به راحتی به دست نیامده و زحمات زیادی برای آن کشیده شده و این نخستین بار است که برای اجرای پروژه های عمرانی در سطح استان از بانک تسهیلات گرفته شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: همچنین امسال نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان هم  در خود قانون اعتبار دارد و ۱۰۰ میلیارد تومان هم قرار است از طریق تهاتر انجام شود و از سایر منابع بر اساس گزارش وزارت نیرو این سد نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد.

وی تصریح کرد: بنابراین یکی از پروژه هایی که استان در پی احداث آن است سد تنگ سرخ بوده و به دنبال آن سامانه انتقال آب از سد تنگ سرخ به یاسوج است.

شهابی نسب گفت: این پروژه مطالبه به حق مردم است و سال ها طول کشیده است.

 سد تنگ سرخ بویراحمد با هدف تامین آب بلند مدت آشامیدنی و صنعتی شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن، افزایش جذب گردشگر و کنترل سیلاب در حال ساخت است و تکمیل آن تاثیر گسترده ای بر این منطقه خواهد گذاشت.

 استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸/۵ میلیارد متر مکعب رواناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی است.

این حجم بارش اغلب در چهار ماه سال اتفاق می افتد و در هشت ماه دیگر که بیشترین مصرف آب شرب ، صنعت و کشاورزی وجود دارد شاهد کمترین بارش و یا عدم وجود هر گونه بارش در بیشتر نقاط استان هستیم.

در راستای مهار منابع آبی استان همزمان با سفر پر برکت مقام معظم رهبری به استان در سال ۱۳۷۳ مطالعه و اجرای سدهای مهم مخزنی آغاز شد که نتیجه آن ساخت و بهره برداری از سدهای کوثر و شاه قاسم  و نیز مطالعه سد تنگ سرخ و دیگر موارد است.

سد تنگ سرخ سدی مشترک بین استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس است.

سد تنگ سرخ بعد از یک دهه مطالعات مختلف زمین شناسی ، ژئوتکنیک ، هیدرولوژی ، پدافند غیر عامل ، باستان شناسی ونیز زیست محیطی به منظور تامین آب شرب ، صنعت و کشاورزی شهرستان های بویراحمد و دنا در اواخر دهه ۸۰ طراحی و در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی شد.

سد دارای مخزنی به حجم ۱۲۵ میلیون مترمکعب و تنظیم آب ۱۵۷ میلیون مترمکعب خواهد بود.

بر اساس تخصیص ابلاغ شده توسط وزارت نیرو ازاین  میزان ۲۰ میلیون مترمکعب برای شرب شهر یاسوج و روستاهای اطراف، تیپ پیاده کوهستان ۴۸ فتح ، مراکز دانشگاهی و علمی اطراف شهر ، همچنین ۱۳/۳ میلیون مترمکعب جهت  چهارشهرک صنعتی ، کارخانه سیمان مارگون و صنایع کشاورزی و روستایی ، ۳۳میلیون مترمکعب برای تامین آب بیش از ۴۲۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و نیز ۳۴/۴۵ میلیون مترمکعب در سال برای بهبود محیط زیست و افزایش دبی آب رودخانه بشار در فصول بهار و تابستان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.