پخت لپه کی از دغدغههای اصلی همه برا درست کردن خورشت قیمه است. جوش شیرین برای پخت لپه + اگر لپه قیمه نپخت و اگر لپه له شد چه کنیم موضوع یکی از مطالب سایت ویکی گردی است. در این مطلب با شما درباره نکات پخت لپه صحبت کرده ایم. امیدواریم که مفید واقع شده و مورد استفاده قرار بگیرد.
بیشتربخوانید
نیازی نیست لپه را مانند بقیه حبوبات به مدت چند ساعت بخیسانید. نیم ساعت زمان برای خیساندن لپهها کافی ست و میتوانید بعد از سپری شدن ۳۰ دقیقه، لپهها را آبکش نموده و استفاده کنید.
زمان پخت به نوع لپه و وسیلهای که با آن پخته میشود، بستگی دارد. اگر آب درون قابلمه به جوش آمده است، لپه در حدود ۲/۵ تا ۳ ساعت پخته میشود، اما اگر از زودپز استفاده میکنید این زمان بسته به جنس لپه به ۱۰ تا ۳۰ دقیقه کاهش مییابد.
اگر لپهها را حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه درون آب ولرم بخیسانید، هم نفخش رفع میشود و هم زمان پختش کاهش پیدا میکند. نیم پز کردن لپهها به شکل جداگانه یکی دیگر از روشهایی ست که از سفت ماندن لپه درون خورشت و غذاها جلوگیری میکند. میتوانید لپهها را نیم پز سپس فریز کنید و هر زمان که نیاز داشتید به شکل آماده شده مصرف نمایید. روش آخر برای پخت سریعتر لپه، استفاده از زودپز است. لپهها را میتوانید در مدت زمان کوتاهی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون زودپز بپزید. دقت داشته باشید که لپهها نباید در مدت زمان زیادی داخل زودپز بمانند، زیرا له شده و وا میروند.
یکی از نکاتی که لازم است بدانید، زمان اضافه کردن نمک به حبوباتی همچون لپه است. نمک را باید در پایان پخت غذا به گوشت و حبوبات اضافه نمایید. اگر نمک را در ابتدا اضافه کنید لپهها دیرتر پخته میشوند.
اضافه کردن مقدار بسیار کمی جوش شیرین به لپه ها، پخت آنها را سرعت میبخشد، اما به شما توصیه میکنیم از آن استفاده نکنید و روشهای بالا را به کار بگیرید، زیرا این پودر بسیار مضر است.
اگر لپههای درون قیمه سفت مانده و هنوز نپخته است، نگران نباشید، زیرا راه حل این مشکل پیش ماست. برای رفع این مشکل گوشت خورش را از درونش خارج نمایید و کنار بگذارید سپس لپهها را به همراه آب خورشت درون زودپز بریزید. زمانی که لپهها پخته شدند، خورشت را از زودپز خارج کرده و گوشت را به آن بیافزایید. در پایان روی خورشت را با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید. اگر زمان کافی وجود دارد، اما نگران از هم پاشیده شدن گوشت خورشت تان هستید باز هم روش بالا را انجام بدهید و گوشتها را جدا کنید، با این تفاوت که نیازی به استفاده از زودپز نیست و اجازه دهید لپهها به همراه آب خورشت درون قابلمه بمانند و پخته شوند.
باید از ابتدا دقت کنید تا لپهها وا نروند، زیرا این مشکل راه حلی ندارد. بهتر است نیمه پر لیوان را ببینید، زیرا له شدن لپه موجب لعاب دار شدن قیمه تان میشود. برای جلوگیری از این اتفاق یک ترفند ساده و راحت وجود دارد. زمانی که گوشت و پیاز را سرخ کردید و لپهها را به قیمه اضافه نمودید، آنها را با بقیه مواد تفت بدهید. با این کار لپه شما له نمیشود.
این مشکل دلایل مختلفی دارد، ممکن است لپه شما از نوع دیرپز باشد، نمک را در ابتدا پخت اضافه کرده باشید یا مدت زمان پخت لپه کم بوده. اگر لپه خورش قیمه شما نپخته ماند از راه حلهایی که در بالا برایتان توضیح دادیم استفاده کنید.
منبع: ویکی گردی