قاسم عمو عابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به این که شورای عالی برنامه ریزی بالاترین رکن تصمیم گیری در برنامه ریزی آموزش عالی کشور است گفت: این شورا برای موثر بودن رشتههای کشاورزی در تامین نیازهای جامعه و تامین امنیت غذایی کشور تصمیم گرفت روش پذیرش دانشجو در این رشتهها را تغییر دهد.
وی افزود: بر اساس مصوبه امروز شورای عالی برنامه ریزی، دانش آموزان که وارد هنرستان و یا مجموعههای آموزشی کشاورزی در آموزش و پرورش میشوند، میتوانند مستقیم وارد دوره کاردانی حرفهای و کارشناسی مهندسی حرفهای شوند و در واقع زمان کارشناسی برای دوره کشاورزی از ۴ سال به ۳ سال کاهش خواهد یافت. به این صورت که این دانشجویان سه سال را در هنرستان کشاورزی و سه سال را در دانشگاه طی میکنند تا کارشناسی مهندسی حرفهای در کشاورزی دریافت کنند و این دوره منجر به اشتغال پذیری بیشتر رشته و افزایش مهارت دانشجو میشود. برای اقدام هماهنگ، لازم است که وزارت آموزش و پرورش هم مصوباتی را در همین راستا در شوراهای مربوطه اخذ کند.
عموعابدینی خاطرنشان کرد: کاردانی حرفهای کشاورزی نیز دو سال به طول میانجامد و در مجموعه کاردانی حرفهای دانشجویان شش ماه در وزارت جهاد کشاورزی کارورزی کرده و در کارشناسی مهندسی حرفهای کشاورزی نیز ۹ ماه دوره کارورزی در جهاد کشاورزی برای این دانشجویان برگزار میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: این مصوبه در راستای توجه به اهمیت امنیت غذایی کشور در سالهای آتی و ضرورت توانمندسازی و مهارت افزایی دانشجویان کشاورزی و منابع طبیعی و اجرای تفاهم نامه مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت علوم به تصویب شورای عالی برنامه ریزی رسید و بر این اساس سیاستهای نظام جامع آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بر اساس آن مدون و مورد بررسی قرار گرفت.
عمو عابدینی در خصوص دیگر مصوبه شورای عالی برنامه ریزی گفت: برنامه محوری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی (با تاکید بر برنامههای آموزشی میان/چند رشتهای فرادانشکده ای) در سطح دانشگاهها در جلسه امروز این شورا طرح و مصوب شد..
وی افزود: براساس مصوبه امروز، جذب نخبگان علمی به عنوان اعضای هیئت علمی مبتنی بر برنامهمحوری صورت خواهد گرفت. بر این اساس مازاد بر مسیر مرسوم جذب هیئتعلمی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، مسیر برنامه محوری نیز در دستور کار قرار گرفت.
عمو عابدینی اظهار داشت: برنامه محوری به عنوان یکی از مسیرهای جذب دانشجویان استعداد درخشان در دورههای تحصیلی ارشد و دکتری استاد محور در نظر گرفته شد. در این روش دانشجویان میتوانند مبتنی بر دریافت تأییدیه از استاد مربوطه، در دوره تحصیلی مورد نظر پذیرفته شوند.
معاون آموزشی وزارت علوم تاکید کرد: کلیات هر دو مصوبه مورد موافقت قرار گرفت و مقرر شد سازوکار و جزئیات هر دو مصوبه در قالب شیوهنامه آن، در کمیسیون مقررات و آیین نامههای آموزشی و تحول در آموزش عالی مدون و تصویب شود.
عمو عابدینی اظهار داشت: در راستای تحقق برنامه تحول دولت سیزدهم، چالشهای اساسی آموزش عالی را شناسایی و راهکارهای برون رفت از آن را پیش بینی و برنامه ریزی شده است که یکی از چالشهای امروز ما آموزش هدفمند و نیازمحوری است.
وی تاکید کرد: اقدامات و برنامههای معاونت آموزشی وزارت عتف به سمت آموزش هدفمند و مبتنی بر نیاز است تا بر این اساس بتوانیم توانمندیهای لازم برای اشتغال پذیری را در فارغ التحصیلانمان ایجاد کنیم به نحوی که پوشش دهنده نیاز جامعه و صنعت بوده و منجر به اشتغال اثربخش شود و در حالت دیگر منجر به تربیت پژوهشگران و اعضای هیئت علمی توانمند شود.