سرهنگ الوانی گفت: وقوع جرایم سایبری در خراسان جنوبی از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافته است.
او از کشف ۹۴ درصدی این جرایم در امسال خبر داد و افزود: میزان جرایم مالی در هشت ماه امسال ۲۷ میلیارد و ۷۴۹ میلیون ریال بوده و ۴۹ درصد جرایم مالی سایبری مربوط به کلاهبرداری رایانهای است.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی خراسان جنوبی گفت: بیشترین جرایم سایبری این استان در زمینه کلاهبرداریهای رایانهای، برداشتهای اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی، هتک حیثیت و نشر اکاذیب، جرایم علیه صحت دادهها و سامانههای رایانهای، مزاحمتهای اینترنتی و تهدید است.
او بیان کرد: کلاهبرداری از طریق شگرد فروش کالا با قیمتهای بسیار پایینتر از قیمت واقعی آن در شبکههای اجتماعی، دریافت بیعانه در سایتهای ثبت آگهی رایگان و شبکههای اجتماعی، کلاهبرداری با ترفند کار منزل همچنین از طریق سایتهای همسریابی از روشهای کلاهبرداری رایج در فضای مجازی است.
سرهنگ الوانی با اشاره به برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی شهروندان تصریح کرد: ۲۱ درصد از جرایم سایبری استان مربوط به برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی کاربران بوده و برداشت غیرمجاز از طریق ارسال پیامک جعلی با عناوینی نظیر ابلاغیه قضایی، سامانه ثنا همچنین ارسال پیامک جعلی با عنوان برنده شدن در قرعهکشیها از ترفندهای مجرمان سایبری در فضای مجازی است.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی با تاکید بر جدی گرفتن هشدارها از سوی مردم اظهار کرد: پلیس فتا بهصورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان است و همه تلاش خود را برای برقراری امنیت سایبری و آسودگی خاطر شهروندان به کار میبندد.
او گفت: کاربران میتوانند از طریق تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ مرکز فوریتهای سایبری از کارشناسان پلیس فتا راهنمایی و مشاوره لازم را دریافت کنند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.