شاهوردی گفت: بعد از جریان سفر یک روزه پیرعلی؛ رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان کشور به استان و طی دیداری که با استاندار خراسان جنوبی رقم خورد، این مجموعه با توجه به تأکیدات استاندار، برای مشارکت در طرح توسعه و ارتقاء شرایط باغهای اکبریه و رحیمآباد اعلام آمادگی کرد.
او به نتایج بسیار خوب دیدار رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان با استاندار خراسان جنوبی اشاره و افزود: در این جلسه که بعد از بازدید دکتر پیرعلی از باغهای اکبریه و رحیمآباد رقم خورد، پیرامون نحوه مدیریت این دو باغ تبادل نظر شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان با اذعان به ارزش و قدمت این دو مجموعه فاخر، برای توسعه شرایط موجود، ایجاد زیرساختهای عمرانی و نیز بهسازی و مرمت باغهای اکبریه و رحیمآباد اعلام آمادگی کرده است.
او با اشاره به راهکارهای پیشنهاد شده برای استفاده بهتر از این دو باغ، اظهار کرد: پیشنهاد اول این بود که باغ اکبریه به همان روال گذشته و به صورت پرداخت اجاره ماهانه به آستان قدس رضوی، در اختیار اداره کل میراثفرهنگی قرار داشته باشد، اما با توجه به رویکرد بنیاد مبنی بر حفظ مجموعهها و بهرهبرداری عموم مردم از امکانات، ظرف بازه زمانی ۲-۵ سال نسبت به مرمت و بهسازی کل مجموعه باغ برای استفاده عموم مردم اقدام شود.
شاهوردی ادامه داد: این موضوع برای احیای باغ رحیمآباد هم با همین شرایط مطرح شد و بنیاد مستضعفان، تیم و کارگروه تخصصی ویژه ساخت موزهها و ابنیه و همچنین احیا و مرمت بناهای تاریخی دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشنهاد دوم ورود بنیاد مستضعفان با استفاده از ظرفیت تیمهای تخصصی در اختیار به موضوع بهسازی باغهای اکبریه و رحیمآباد بود، تصریح کرد: بنا به اطلاع وافی و کافی که از سبقه فعالیتی بنیاد مستضعفان در احیا، بهسازی، مرمت و ارتقاء بناها و مجموعههای تاریخی وجود دارد، این پیشنهاد از سوی دکتر پیرعلی مطرح شد که بنیاد مستضعفان به عنوان متولی این دو باغ وارد میدان شده و طی بازه زمانی یک سال برای احیا و مرمت هر کدام از این دو باغ مبلغ ۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: بنیاد مستضعفان بنا به تجربههای موفقی که در باغ موزههای تهران، اصفهان، یزد و … دارد، قول داد احیاء و مرمت باغها را ظرف مدت شش ماه انجام دهد و هرگونه تفاهمنامه همکاری در خصوص این اماکن منوط به اخذ نظر مساعد از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و تأیید پیشنهادات ارائه شده نیز توسط وزات متبوع انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در قالب این پیشنهاد، بعد از اتمام مراحل احیا، بهسازی و مرمت بناها و حومه این مجموعهها، باغها در اختیار ادارهکل میراثفرهنگی قرار میگیرد، گفت: نمایشگاه صنایعدستی، موزهها، اشیا و امکانات موجود در باغها، نه تنها جابهجا نمیشوند بلکه بنا به قول مساعد دکتر پیرعلی، بنیاد مستضعفان نسبت به غنیسازی موزهها اقدام خواهد کرد.
شاهوردی یادآور شد: بنیاد مستعفان همچنین آمادگی خود را برای ایجاد موزه خودرو در یکی از مجموعههای تاریخی بیرجند اعلام کرد و با احترام به همه دغدغههای مردم و خبرنگاران محترمی که نگران شرایط این دو باغ هستند، ناکافی بودن اطلاعات را دلیل این دل نگرانیها میدانم.
وی تصریح کرد: با اذعان به توانمندیهای بنیاد مستضعفان در اجرای موزههای دفینه، مرمر و خودروی تهران، هنوز هیچ تصمیمی در خصوص نحوه تعامل و توافق با مجموعه بنیاد مستضعفان صورت نگرفته و با توجه به پیشنهادات موجود، مطمئناً اگر این مجموعه احیای باغهای اکبریه و رحیمآباد را متقبل شود، اتفاقات خوبی برای شهر بیرجند در راه است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی یادآور شد: آغاز همکاریهای بنیاد مستضعفان در ارتقاء شرایط باغ و عمارت اکبریه و رحیمآباد با محوریت اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان میتواند به ادامه این روند و استفاده از این ظرفیت در احیا و بهسازی دیگر آثار تاریخی هم بینجامد.
مدتی است موضوع عدم رسیدگی به باغ رحیم آباد بیرجند در رسانههای مجازی مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.