حمید وراعی مشاور وزیر جهاد کشاورزی در حوزه امنیت غذایی گفت: مشکلات حوزه نهادههای دامی نسبت به گذشته کمتر شده است و باتوجه به بارگیری نهادههای دامی به استانهای مبدا، دامداران و تعاونیها از طریق بازارگاه امکان خرید نهادهها را دارند.
وی افزود: در استانی، چون ایلام چالش مهم موضوع کم آبی و خشکسالی است و در سه سال گذشته ایلام جزء کم بارشترین استانهای کشور بوده که این موضوع لطمهی زیادی به کشاورزی استان وارد کرده است.
وی بیان کرد: برای استانهایی با تنش آبی نظیر ایلام، تغییر الگوی کشت منطبق با طرح تحول کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب، کشاورزی بهینه و اجرای الگوی کشت پیشنهاد و اجرایی میشود.
وی هدف از سفرهای استانی را بحث امنیت غذایی بر پایه برنامه تحول کشاورزی برشمرد و ادامه داد: برنامه تحول کشاورزی با رویکرد جهادی است که این برنامه توسط نخبگان علوم کشاورزی تدوین شده و با افق چهارساله تا پایان فعالیت دولت سیزدهم در حال اجرا است.
وی هدف از اجرای این برنامه گفت: با توجه به اینکه کشور ما در حال گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی نوین و علمی است، در این برنامه تحول کشاورزی موضوعات مختلفی در حوزه تحولات کشاورزی مطرح و گنجانده شده است تا سبک کشاورزی و تولیدات این حوزه به استانداردهای روز دنیا نزدیکتر شود.
وی بیان کرد: در راستای اجرای کامل این طرح، مشکلات و نقاط قوت و ضعف زیربخشهای کشاورزی در حوزههای مختلف طی بازدیدهای میدانی از عرصهها و رایزنی و نشستهای تخصصی با کارشناسان و مسوولان مرتبط با کشاورزی احصا و به وزیر و مسئولان مربوطه گزارش میشود.
وی اظهار کرد: پایههای تولید کشاورزی در زیربخشهای مختلف زراعی و دامی، میزان و نوع استفاده از سموم و کودهای شیمیایی، نهادههای دامی و گیاهی، بذور گواهی شده و سایر موارد مطابق با استانداردهای روز دنیا است.
وی مطرح کرد: ایران در حوزه صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای بین المللی و کشورهای متقاضی عملکرد مطلوبی داشته و موردی از برگشت و عودت محصولات نداشته ایم و اقبال خوبی در حوزه صدور محصولات زراعی و دامی به خارج از کشور داشته ایم.
بازدید میدانی از عرصههای کشاورزی و دامی، برگزاری نشستهای تخصصی با دستگاههای مرتبط با ستاد تنطیم بازار و امنیت غذایی و اتحادیههای بهره برداران بخش خصوصی از دیگر برنامههای سفر ۲روزه مشاور وزیر جهاد کشاورزی به استان ایلام بود.