این روزها فضای مجازی بخش جدا ناپذیر زندگی انسانها شده است و میتوان آن قدری که فضای مجازی بر ذائقه و رفتار کاربران تأثیر دارد شاید دیگر خانواده و یا گروههای دوستی نتوانند چنین تأثیراتی را بر روی کاربران داشته باشند. برخی از افرادی که در فضای مجازی شناخته شده اند، «سلبریتی» نام گرفته اند، این افراد میتوانند بازیگران، فوتبالیستها و یا دیگر افرادی باشند که نظرها و موضع گیری آنها بر روی افرادی از مردم تأثیر دارد.
در این میان دیده شده است که برخی از این افراد اقدام به انتشار اخبار کذب و روایتهای نادرست از یک موضوعی میکنند و پلیس فتا با آنها برخورد نمیکند. این موضوع و همچنین تأثیر فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ بر جرایمی که بستر آنها این دو اپلیکیشن بودند و البته مساله فیک نیوزها که از اولیتهای اصلی پلیس فتا است باعث شد تا به سراغ سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا برویم و با او گفتوگویی داشته باشیم که در ادامه میتوانید این مصاحبه را بخوانید:
از مسئولیتهایی که پلیس فتا در حوزه فیک نیوزها دارد بگویید.
فیک نیوزها جزو مأموریتهای پلیس فتا است، این موضوع در قانون هم از سال ۸۸ آمده است؛ فیک نیوزها بیشتر در حوادث بزرگ جمعیتی خودش را نشان میدهد که کرونا و اخبار جعلی که در این زمینه منتشر شد نمونهای از آنها است.
میشود از نظر فنی فیک نیوزها را به کمک هوش مصنوعی پیگیری کرد، یعنی میتوان به کمک هوش مصنوعی درصد بسیار بالایی از فیک نیوزها را شناسایی و پیگیری کرد و آنها را از گردانه خارج کرد
فیک نیوزها علیه افراد و علیه یک دیگرها فعالیت میکنند البته میشود از نظر فنی آنها را به کمک هوش مصنوعی پیگیری کرد. یعنی میتوان به کمک هوش مصنوعی درصد بسیار بالایی از فیک نیوزها را شناسایی و پیگیری کرد و آنها را از گردانه خارج کرد.
چرا پلیس با افرادی که هویت رسمی دارند، اما خبر و مطالب دروغ در صفحههای مجازی خود منتشر میکنند، برخورد نمیکند؟
اگر افرادی که هویت رسمی دارند و از طرفی هم به یک حوزه رسمی و یا دولتی وصل هستند مانند بازیگرها مطلب نادرستی در صفحه مجازی منتشر کنند در ابتدا سازمان یا نهادی که مسئولیت حقوقی آنها را به عهده دارد باید با آنها برخورد کنند.
به عنوان مثال اگر یک بازیگر صحبت اشتباهی در فضای مجازی داشته باشد در ابتدا سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باید با او برخورد کند و بعد از پلیس فتا میتواند به موضوع ورود کند.
اگر خبری باعث جریحهدار شدن احساس عمومی شود هم پلیس مستقیم ورود نمیکند؟
البته اگر خبری باعث جریحهدار شدن احساس عمومی شود، یا سلب امنیت کند و یا در حوزه ملی نگرانی ایجاد کند پلیس ورود مستقیماً ورود میکند.
چند وقتی است که اپلیکیشنهای واتساپ و اینستاگرام فیلتر شده و دسترسی به آنها محدود شده است، آیا این موضوع بر جرایمی که در این بستر رخ میدادند تأثیری هم داشته است؟
بله جرایم کاهش پیدا کرده است؛ بالای ۸۰ درصد از جرایمی که در حوزههای کلاهبرداری و برداشتهای غیرمجاز رخ میدهد در بستر شبکههای اجتماعی خارجی است.
ما اقتصاد دیجیتال پایداری در کشور داریم و آنلاین شاپهای قوی داریم که هرچه اینها بیشتر حمایت شود وابستگی به پلتفرمهای خارجی کمتر میشود. البته کلاهبرداریهایی که در بستر شبکههای اجتماعی انجام شده مردم را به سمت سایتها با پشتیبانی داخلی سوق داده است.
- شعور در حد گوجه سبز
اگر اینطوریه که برید همه چاقوی مملکت را جمع کنید تا قتلی اتفاق نیفتد.
فضای مجازی هم باید در دست نخبگان باشد نه لات و الوات ها
در ضمن چند نفر از اقوام بنده هم چنین کرده اند...
چه چاقو باشه
چه علم باشه
چه فضای مجازی
حضرت امام رضوان الله زمانی که فضای مجازی تقریبا وجود ملموسی نداشت و شبکه های اجتماعی و اینترنتی هم نبود
در مورد علم بیان بسیار شیوا و رسای داشتند
ایشان علم را به باران تشبیه کردند که اگر در گلزار فرود آید بوی عطر و گلاب زمین را پر خواهد کرد
و اگر بر لجنزار ببارد بوی تعفن و گند همه جا را فرا می گیرد
فضای مجازی نیز مانند علم میشه به باران تشبیه بشه
که اگه بسترش مناسب باشه بشر را از بدبختی نجات می دهد و اگر بسترش بد باشد بشر را نابود
با مردمی سر و کار دارید که دو دو تا چهار تا بلد هستند
پس شما هم غذا نخور شاید غذا بپره توی گلوت!!
الان معادل واتس اپ و... رو داریم باید تقویت بشه. خود واتس اپ هم ایرادت زیادی داشت ومدام بروز رسانی داشت منتها چون خارجی بود عده ای از مردم. و طرفدار خارجی ساکت بودند ولی محصول داخلی رو حاضر نیستند بروز رسانی هاش رو کمک کنند.
به کسب و کار ما هم فکر نکردید
همین قدر هم درآمد سالم مردم کم شده
کاهش فساد ادارای و رانت چی ؟!!
دو ماه کار و زندگی و فروش ما تعطیل شده با فیلتر کردن نرم افزارها
اگر قرار بود محدودیتها و فیلتر کردن جواب بدهد تا الان کره شمالی ابرقدرت جهان بود
امنیت نباشه شما هم نیستی که همچین چرندیات و حرفهای بی ربطی بزنی