احسان جانمی گفت: جشنواره تئاتر استان اصفهان باید با بضاعت کم برگزار شود در حالی که تئاتر این منطقه قدرتمند و پویاست و هنرمندان قابل قبول دارد.
او با اشاره به اینکه جشنوار تئاتر استانی رویدادی است که مرکز هنرهای نمایشی به ادارات کل ارشاد استانها میسپارد تا آن را برگزار کنند، افزود: ادارات کل ارشاد استانها یا میگویند بودجه نداریم یا اگر بودجه هم دارند به تئاتر، مظلومترین هنر، اختصاص نمیدهند.
به گفته رییس هیات موسس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان، مشکل اصلی این است که وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا مرکز هنرهای نمایشی جشنوارهای را تکلیف میکنند، باید برای آن بودجه مشخص کنند، ولی به طور معمول این اتفاق نمیافتد.
جانمی افزود: وقتی به وزارتخانه میگوییم چه بودجهای برای جشنواره تئاتر اختصاص داده شده است، میگویند پول در اختیار ادارات کل است و آنها باید تخصیص بدهند؛ اما وقتی به ادارات کل میگوییم، پاسخی که میشنویم این است که پولی ندارند؛ وقتی هم امکانات مالی یک جشنواره فراهم نباشد، معلوم است که چه اتفاقی برایش میافتد.
رییس هیات موسس انجمن هنرهای نمایشی اصفهان مسائل فنی جشنواره به لحاظ سطح کیفی آثار را تحت شعاع مسائل مالی آن دانست و گفت: سال گذشته، نهادهای دیگر هم همکاری کردند و جشنواره بودجه مشخص داشت، اتفاقی که باعث شد این رویداد هنری آبرومندانه برگزار شود، ولی امسال وقتی در جشنواره تئاتر استان همه چیز تحت شعاع این جریان قرار میگیرد، مسائل فنی را هم پوشش میدهد.
او با اشاره به اینکه اصفهان پر از هنرمندان درجه یک و طراز اول تئاتر به لحاظ نبوغ، فن و تخصص است، گفت: این شهر هنرمندان خوب و قابلی دارد و از بقیه هنرها هم جلوتر و در سطح ملی، صاحب اسم و عنوان است.
جانمی افزود:اما این جریان را در سینما نمیبینیم، اصفهان هنر سینما ندارد. سینماگرهای اصفهانی یا در تلویزیون کار میکنند یا فیلم کوتاه میسازند؛ اما متاسفانه بهایی که به هنرمندان سینما داده میشود به هنرمندان تئاتر داده نمیشود.
به گفته او در حالی که هنرمندان تئاتر اصفهان در حد ملی و حتی در بعضی مواقع در حد بین المللی هستند، اما اغلب دچار تبعیض میشوند و این تبعیض هم به وضوح دیده میشود.
این فعال عرصه تئاتر یادآور شد: سینماگر اصفهانی داریم، ولی در این شهر زندگی نمیکند و کسانی هم که در سینما، در اصفهان فعالیت میکنند در حد تئاتریهای این شهر نیستند.
او افزود: تئاتر اصفهان، از طرفی تماشاچی و در وضعیت عادی تماشاگران خیلی خوبی دارد که موجب میشود به صورت روتین یک جدول برنامه داشته باشد و از طرف دیگر هم هنرمندان زیادی را تحت پوشش قرار میدهد.
جانمی با اشاره به بیش از هزار هنرمند ثبت شده عرصه تئاتر و حدود ۴۰ گروه نمایشی در استان اصفهان، گفت: با احتساب تئاتریهای نیمه حرفهای و غیرحرفه ای، در حال حاضر چندین هزار نفر مشغول کار تئاتر هستند، اما این وضعیت را در عرصه سینما نمیتوانید در سطح استان اصفهان ببینید؛ با این اوصاف چرا باید جشنواره تئاتریهای استان اصفهان تا این اندازه با بضاعت کم برگزار شود.
سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان اصفهان ششم تا دهم آذر ادامه خواهد داشت و ۸ اثر برگزیده شده در این رویداد فرهنگی داوری خواهند شد.
منبع:ایرنا