رضا پورمیرزا مدیردفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مناسبت هفته پرستار (پنجم تا یازدهم آذر) با اشاره به جمعیت ۵۶۸۰ نفری گروه پرستاری در استان گفت: از این تعداد ۴۵۶۰ نفر در بخشهای دانشگاهی و ۱۱۲۰ نفر در بخشهای غیردانشگاهی فعالیت دارند.
پورمیرزا گفت: از مجموع ۴۵۶۰ نفر شاغل در بخشهای دانشگاهی ۳۳۱۳ نفر به عنوان پرستار، ۷۰ نفربه عنوان بهیار، ۳۹۲ نفر به عنوان کمک پرستار، ۴۳۳ نفر به عنوان هوشبر و ۳۵۲ نفر به عنوان کارشناس اتاق عمل فعالیت دارند.
وی افزود: از ۱۱۲۰ نفر شاغل در بخش غیردانشگاهی هم ۷۰۰ نفر به عنوان پرستار، ۶۴ نفر به عنوان بهیار، ۱۲۴ نفر به عنوان کمک پرستار، ۱۰۵ نفر به عنوان هوشبر و ۱۳۱ نفر به عنوان کارشناس اتاق عمل مشغول فعالیت هستند.
پورمیرزا با اشاره به وجود ۲۶۰۲ تخت بیمارستانی فعال دانشگاهی در سطح استان گفت: با توجه به این تعداد تخت، نسبت پرستار به تخت فعال در استان ۱.۲۷ است که با شاخص جهانی ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت فاصله دارد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در تشریح مشکلات پرستاران گفت: با توجه به سختی کار پرستاران و شیفتهای ۲۴ ساعته، این افراد پس از چندین سال کار دچار خستگیهای روحی و جسمی میشوند.
وی افزود: کثرت شیفتهای کاری به دلیل کمبود پرستار بر سختی کار پرستاران اضافه کرده و در همین راستا نیاز است که بر اساس برنامه "ندا ۱۴۰۴" (نقشه درمان ایران) نسبت به طرحهای توسعه استخدامی در گروههای پزشکی و بهویژه پرستاری توجه شود.
وی با اشاره به زنگ خطر پیری جمعیت در کشور گفت: در همین راستا در سالهای آتی نیاز بیشتری به پرستار خواهیم داشت و از هم اکنون باید برنامه ریزی برای آموزش و استخدام پرستاران برای سالهای آتی صورت گیرد.
پورمیرزا گفت: طبق برنامه "ندا ۱۴۰۴" سالانه باید ۱۰ تا ۲۰ درصد به تعداد پرستاران موجود اضافه شود، بر این اساس تا سه سال دیگر ما به جذب حداقل ۱۰۰۰ پرستار نیاز خواهیم داشت.
وی به تحقق مطالبه ۱۵ ساله جامعه پرستاری کشور در زمینه تعرفهگذاری خدمات پرستاری اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش فراوان و پیگیریها و مساعدت سازمانهای بیمهگر از ابتدای امسال پرداخت کارانه پرستاران انجام و مبالغ سه ماهه اول سال به طور علیالحساب تا قبل از مراسم روز پرستار به حساب تمامی پرستاران و گروه پرستاری بالینی واریز میشود و تا پایان سال این پرداختها در کنار سایر پرداختهای جاری ادامه مییابد .