عبدالکریم جمیری گفت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و مبتنی بر فرهنگی دینی مردم بوده است، در مراکز آموزشی و علمی در کنار آموزش علوم مختلف باید به مباحث فرهنگی، تربیتی، معنوی توجه بیشتری شود، ولی متأسفانه این موضوع مغفول مانده است.
او میگوید: در کشور از موهبتهای بی شمار الهی برخورداریم، باید آموزشهای فنی و حرفهای توسعه پیدا کند و سرمایه گذاری مناسب انجام شود تا زندگی و اشتغال مردم رونق پیدا کند. موظفیم گامهای بلندتری برداریم تا عقب ماندگیها جبران شود.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد که در کشور به تکنسین و کاردان بیش از هر چیزی نیاز داریم، ما اگر تاکنون نتوانسته ایم سهم اشتغال ۵۰ درصدی نیروهای بومی در عسلویه و پارس جنوبی را محقق کنیم، چون نتوانسته ایم نیروی متناسب با نیاز صنعت نفت و گاز و پتروشیمی تربیت کنیم و حداکثر ۳۰ درصد از نیروهای بومی جذب شده اند. نباید شرایط به گونهای باشد که در مقابل یک تکنسین پنج مهندس تربیت کرده باشیم.
او گفت: در طرح توسعه نیروگاه اتمی بوشهر باید از همین الان به فکر تربیت نیروی کار متناسب با نیاز صنعت هستهای باشیم، دیگر نیاز به تأمین نیروی غیربومی نیست، برای سرمایه گذار هم به صرفه تر است که از نیروی بومی استفاده کند، این موضوع را من بارها به مسئولین مراکز فنی و حرفهای و سازمان انرژی اتمی گوشزد کرده ام.
جمیری تأکید کرد که در این استان با این همه منابع خدادادی و استقرار صنایع بزرگ نباید بین ۱۲ تا ۱۷ درصد بیکاری داشته باشیم، راهکار این است که نیروی کار متناسب با صنایع و ظرفیتهای موجود در استان تربیت کنیم.
او با اشاره به بازدید خود از دانشکدههای فنی دختران و پسران بوشهر بیان کرد که هیچ نیروی بیکاری در بین دانشجویانی که در دانشگاه فنی و حرفهای تحصیل کرده اند وجود ندارد، یا خودشان کارآفرین شده اند و یا توانسته اند در صنعت جذب شوند.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم با بیان اینکه باید مسائلمان را شناسایی و اولویت بندی کنیم و برای برطرف شدنشان برنامه ریزی مناسب انجام دهیم، گفت: بنده با تمام وجود آمادگی دارم از همه ظرفیتهایی که در مجلس، وزارت علوم و دانشگاه فنی و حرفهای کشور وجود دارد برای برطرف شدن مسائل و مشکلات مراکز و دانشکدههای فنی و حرفهای در استان استفاده کنم.