دربرنامهای از رادیو سلامت، معاون توسعه و مدیریت نظام پرستاری مسائلی را مطرح کرد.
حمیدرضا عزیزی، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری گفت: قانون مصوب سال ۸۶ است. الان بیش از ۱۵ تا ۱۶ سال از تصویب قانون گذشته بعد از قضایای کرونا و صحبتهایی که شد و فرمایش مقام معظم رهبری دولت قبل و دولت فعلی مصمم شدند که قانون را اجرا کنند. خوب از این جهت جای تقدیر و تشکر دارد از مسئولین مرتبط در این حوزه هم در دولت و هم در وزارت بهداشت، اما چیزی که الان محرز است و همکاران ما دارند از نزدیک لمس میکنند این است که قانون تا این لحظه عملیاتی نشده برای این که بالاخره چهارشنبه نهم ما روز پرستار را داریم. وزارت بهداشت اقدامی که کرد مبنی بر این که مبلغ علی الحساب را واریز کرد که متاسفانه این مبنایش بر مبنای قانون نبود و مبلغی را پرداخت کردند و ما مشاهده کردیم که خیلی جاها اعلام شد که تعرفه پرستاری اجرا شده و در حال کیفی سازی است که ما این قضیه را رد میکنیم. امیدواریم با توجه به این که این قانون بر اساس خواسته مردم و جامعه پرستاری است و از طرفی هم در ردیف بودجه ۱۴۰۱ منابع دیده شده مسئولین محترم هرچه زودتر این قانون را عملیاتی بکنند که هم قانون اجرا شده باشد و هم فرمایش مقام معظم رهبری.
مجری: با توجه به این که منابع ردیفش مشخص است، الان هم به هر حال به پایان سال ۱۴۰۱ نزدیک میشویم، این که محقق نشده با وجود این همه پیگیریهایی که پرستاران خودشان داشته اند و مسئولین وعدههایی که داده بودند و این که مبلغی که فرمودید، واریز شده این مبلغ یک مبلغ یکسانی بوده و یا این که مبنای محاسباتی خاصی داشته است؟
عزیزی، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری: نه متاسفانه همان طور که فرمودید قانون بودجه برایش دیده شده و الان ماه نهم سال است که دارد میگذرد. مسئولین محترم در سازمان برنامه و بودجه طبق پیگیریهایی که ما کردیم یک دهم این مبلغ را به وزارت بهداشت داده اند و وزارت بهداشت لطف کرد این را توزیع کرده است، چون قبلاً مبنای درستی نداشته است. آن پرداختیهایی که به اسم کارانه بوده در وزارت بهداشت پایه و بیس قضیه را آن قرار دادند و آن هم تبعیضها و شکافها را بیشتر کرده یک مقدار نارضایتی زیاد شده مبلغش چندان زیاد نیست، اما همان مبلغ اندک هم از تهران و کلان شهرها که دور میشویم و به مناطق کم برخوردار مبالغ کمتر میشود و حتی به نحوی بوده که بعضی جاها اعلام کرده اند که کاش پرداخت نمیشد. از این جهت من میخواهم این را تصحیح کنم که این پرداختی بر مبنای قانون نبوده پرداختش مبارک است و ما تشکر میکنیم، اما واقعاً خواسته اصلی جامعه پرستاری این است که چرا قانونی که ۱۵ ، ۱۶ سال خاک خورده و این همه دستور مقام معظم رهبری و رئیس جمهور را دارد، بعضی از مسئولین با کج سلیقگی و با اجرای بسیار بد سبب نارضایتی پرستاران میشوند.
مجری: این را با کمیسیون بهداشت و درمان مطرح کردید؟
عزیزی، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری: بله دوستان کمیسیون لطف داشتند مکاتبه کردند با رئیس جمهور محترم و با مسئولین سازمان برنامه، اما ما اصل و ریشه این قضیه را سازمان برنامه میدانیم و بعد از آن هم وزارت بهداشت و خواهشمان هم این است که شیرینی این قضیه و این قانون را به کام پرستاران ما تلخ نکنند و ما معتقد هستیم که باید مهر قانون اجرا بشود نه اعمال سلیقهها.
عزیزی، معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری:تعرفه طبق قانون و دستورالعملها شامل همه میشود و بر اساس زحماتی است که همکاران میکشند، اما در این قضیه من از دو نظر میخواهم بگویم خدمتتان این که ببینید وقتی که این قضیه استخدامها و ساماندهی و به فرمایش شما امنیت شغلی نباشد، بیش از همه مردم آسیب میبینند. الان استاندارد پرستار ما به تخت کمتر از عدد ۱ است. در صورتی که هدفگذاری ما برای گروه پرستاری دو و نیم بوده و برای خود پرستار تنها یک و هفت دهم به ازای تخت بوده است. آمار نسبت به جمعیت هم بسیار پائین است. از این جهت ما واقعاً یک عقب افتادگی زیادی داریم. بیش از این که به همکاران ما از نظر حجم کار و آسیب های فیزیکی و روحی آسیب بزند، به مردم آسیب می زند و از خدمات محرومشان می کند. نکته دوم همان فرمایش شماست نه تنها حالا توی این قضیه شرکت ها و بحث امنیت شغلی تامین نشده، ما شاهد بودیم خیلی از همکاران که این سه سال را ایستادند، مجاهدانه خدمت کردند و خط مقدم روزهایی که همه تعطیل بودند. روزهایی که خیلی ها رفتند، خانه نشین شدند. بعد از پایان کرونا این همکاران ما و جوان ها را خانه نشین کردند .