رئیس کل دادگستری گلستان گفت: دادستان‌های شهرستان‌های ساحلی استان ماموریت ویژه برای شناسایی و برخورد با صید غیرمجاز و قاچاق ماهیان خاویاری دارند.

حیدر آسیابی امروز در نشست بررسی راهکار‌های مقابله با صید و قاچاق ماهیان خاویاری خزر در جزیره آشوراده گفت: دستگاه‌های اجرایی که در حوزه ماهیلن خاویاری تکلیف دارند اگر کوتاهی کنند با پرونده ترک فعل مواجه خواهند شد.

این مقام ارشد قوه قضاییه در گلستان تاکید کرد: ساماندهی صیادان غیرمجاز و در نظر گرفتن بسته‌های تشویقی برای ساحل نشینان هم یک ضرورت است و باید نهاد‌های متولی در این زمینه برنامه ریزی کنند.

ماهیان خاویاری یا استورژون، از خانواده تاس‌ماهیان، از جمله گونه‌های آب‌زی کم‌نظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک بازمی‌گردد بر خوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیل‌های زنده جهان می‌نامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز بازمانده‌اند.

این ماهیان به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم می‌شوند که از این تعداد ۶ گونه در دریای خزر زندگی می‌کنند. ارزش ماهیان خاویاری نه به جهت استفاده از گوشت آنان که به واسطه تخم آنان است که به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. خاویار انواع گوناگونی دارد، چون خاویار طلایی و سرخ و سیاه که البته در این میان خاویار سیاه از ارزشی قابل توجه برخوردار است.

دریای خزر به تنهایی ۹۳ در صد از ذخیره خاویار و ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده‌است. همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان نیز در این دریا زندگی می‌کنندکه به ترتیب کیفیت عبارت‌اند از «فیل ماهی»، «قره برون یا ماهی خاویاری ایران»، «ماهی خاویاری گلد (چالباش) یا روس»، «ماهی شیپ»، «ماهی ازون برون».

صید بی رویه ماهیان خاویاری دریای خزر در سالیان گذشته، تداوم حیات این آبزی ارزشمند را به خطر انداخته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
saeed
۱۰:۰۳ ۰۸ آذر ۱۴۰۱
بهتره از خود دادستان ها شروع کنن