رضا یوسفیان معاون توسعه کسب و کار صندوق کارآفرینی امید گفت: صندوق کارآفرینی در سال ۱۴۰۰ حدود پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که با تلاشهای صورت گرفته در زمینه خدمترسانی به مردم، این میزان تسهیلات امسال در نیمه نخست سال پرداخت شده است که انتظار میرود این رقم تا پایان سال به حدود هشت هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
او افزود: امسال اعطای ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به صندوق کارآفرینی امید مصوب شده است که تا کنون ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت و از این طریق برای ۱۰۰ هزار و ۴۶۸ نفر در کشور اشتغال ایجاد شده است.
اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ صندوق کارآفرینی امید
معاون توسعه کسب و کار صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: امسال دولت برنامه ریزی کرده است میزان ۹۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بابت سرفصل تولید و اشتغال از محل بند الف تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۱ پرداخت کند که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن را دولت و ۶۰ هزار میلیارد تومان آن را نظام بانکی تامین میکنند و از این میان سهم صندوق کارآفرینی امید حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به شرط تامین بودجه دولت خواهد بود.
یوسفیان بیان کرد: طبق برآورد صورت گرفته اگر دولت بتواند ۵۰ درصد این بودجه را تامین کند سقف تسهیلاتی که صندوق کارآفرینی امید از محل بند الف تبصره ۱۸ در سال آینده پرداخت میکند ۶ هزار میلیارد تومان خواهد شد که این رقم، عملکرد ما را نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش میدهد.
او تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید آمادگی این را دارد که به شرط تامین منابع، عملکرد ۱۲ هزار میلیارد تومان را تضمین کند که تحقق این امر به میزان تحقق بودجهای که دولت برای این کار اختصاص میدهد وابسته است.
معاون توسعه کسب و کار صندوق کارآفرینی امید تاکید کرد: سهم صندوقهای کارآفرینی استانها از اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ را هر ساله سازمان برنامه و بودجه مشخص میکند که امسال در تقسیم استانی این سهم تغییری صورت نگرفته و معادل سهم استان در سال گذشته و با همان ضریب، امسال نیز این اعتبار طراحی و اعطا میشود.
فعالیت ۵۵۰۰ صندوق خُرد محلی در کشور
یوسفیان اظهار کرد: در راستای توسعه روستایی پرداخت تسهیلات متناسب با جوامع روستایی و برخی مناطق حاشیه شهر در دستور کار این صندوق قرار گرفته است و امسال به عنوان برنامه محوری این صندوق تعریف شده است که صندوقهای خرد محلی که از سالهای گذشته فعالیت خود را آغاز کرده بودند با همکاری سازمان بهزیستی، وزارت جهادکشاورزی و سازمان بسیج توسعه یابند.
او افزود: در این راستا هم اکنون حدود پنج هزار و ۵۰۰ صندوق خرد محلی در کشور فعال است که به طور میانگین هر صندوق خرد محلی بین ۲۰ تا ۲۵ نفر عضو دارد که حدود ۹۰ درصد از اعضای این صندوقها را زنان روستایی تشکیل داده اند.
معاون توسعه کسب و کار صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: امید است با همکاری دستگاههای یاد شده این عدد تا پایان سال به ۱۰ هزار صندوق افزایش پیدا کند که در این صورت بیش از ۲۰۰ هزار نفر زن روستایی زیر پوشش برنامه توسعه روستایی قرار خواهند گرفت.
یوسفیان بیان کرد: "روستای بدون بیکار" و "هر روستا یک محصول"، از دیگر برنامههای توسعه روستایی این صندوق است که در این راستا حدود ۳۰۰ روستا در سراسر کشور زیر پوشش این برنامه قرار گرفتهاند و در این برنامه به ایجاد یک مزیت منحصر به فرد در روستاها و ارتقای درآمد و معیشت خانوار روستایی و بهبود کسب و کار آنان کمک میشود.
او با بیان این که صندوق کارآفرینی امید خراسان رضوی در اجرای برنامههای توسعه روستایی جزء استانهای پیشرو است تصریح کرد: امید است طی امسال و سال آینده در هر شهرستان استان حداقل یک طرح توسعه روستایی به اجرا در آوریم.