اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز در دیدار ویکا مازوی کومالو، سفیر آفریقای جنوبی در کشورمان با ابراز خرسندی از این دیدار، روحیه انقلابی، آزادیخواهی و مدافع حقوق بشر بودن را از اشتراکات جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی برشمرد.
او افزود: فعالیتهای معدنی و کشاورزی در آفریقای جنوبی و نیز تنوع فعالیتهای کشاورزی، تکنولوژی حاصل تلاش نخبگان، وجود بنادر کاسپین، انزلی و آستارا و اتصال خطوط ریلی شمال به جنوب و شرق به غرب به استان مستعد گیلان در حوزه اقتصاد دریا، کشاورزی و گردشگری در ایران اسلامی از ظرفیتهای مشترک بین دو کشور است که میتواند آنها را در جهت گسترش سرمایه گذاریهای مشترک و تجارت، توسعه و رونق داد.
استاندار با اشاره به اینکه سفیر آفریقای جنوبی در ایران، در توسعه و گسترش روابط حسنه بین دو کشور نقش موثری میتواند ایفا کند، دیدار با ویکا مازوی کومالو را مطلوب ارزیابی کرد.
به گفته عباسی، فراهم ساختن زیرساخت ها، توسعه بسترها و افزایش مناسبات ایران و آفریقای جنوبی در حوزه تجاری و اقتصادی از جمله صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز دو کشور، با محوریت ظرفیتهای گیلان در دستور کار است.
او تبادل دانش حوزه کشاورزی از سوی فعالان این بخش در گیلان به آفریقای جنوبی را از دیگر ظرفیتهای استان خواند و گفت: با توجه به دیپلماسی فعال دولت گسترش روابط با کشور آفریقای جنوبی در بخشهای مختلف از جمله در حوزه گردشگری نیز در آینده نزدیک میسر شود.
ویکا مازوی کومالو، سفیر آفریقای جنوبی در ایران نیز در این دیدار گفت: ایران و آفریقای جنوبی برای رشد و رونق کشورشان، انقلاب کرده اند و به عنوان مدافعان حقوق بشر، ضمن عدم دخالت در امور داخلی کشورهای متناظر، متعهد به حفظ روابط صمیمانه و دوستانه هستند.
او خواستار توسعه بسترهای تجاری و اقتصادی شد و حجم صادرات ایران به کشورش را بیشتر از حجم صادرات آفریقای جنوبی به ایران اعلام کرد و افزود: ایجاد سرمایه گذاریهای مشترک بین دو کشور که تشابهات فراوانی دارند در رونق تجارت فی مابین بسیار موثر است.
سفیر آفریقای جنوبی در ایران با اشاره به شناسایی ظرفیتهای گیلان در زمینه کشاورزی و تکنولوژی از سوی کشورش گفت: هر ۲ کشور با توجه به اشتراکاتی که دارند از جمله ظرفیتهای کشاورزی گیلان، میتوانند همکاریهای خوبی داشته باشند.
ویکا مازوی کومالو افزود: با توجه به توانمندیهای موجود در گیلان در بخش تولیدی در کنار مباحث کشاورزی و نتیجه بررسی این قابلیت ها، آفریقای جنوبی آمادگی همکاری و تبادلات تجاری را دارد.
او ابراز امیدواری کرد: با توجه به میزبانی ۲ کشور برای حضور مسئولان که تاکنون ثمراتی داشت، سفر رئیس جمهوری ایران اسلامی به آفریقای جنوبی در آینده نزدیک، منجر به انعقاد تفاهمهای اثربخشی برای توسعه تجارت و اقتصاد دو کشور شود.