ورزشکاران و اهالی ورزش دوست صالح شهر گتوند به دلیل خرابی روکش چمن مصنوعی و تاخیر در تعویض آن، از داشتن یک زمین چمن مناسب در شهر خود محروم هستند.

 ورزش و بازی فوتبال از جمله فعالیت‌هایی هستند که از اهمیت بالایی برخوردار و تاثیر بسیار مثبتی در زندگی افراد و بخصوص جوانان میگذارند؛ چرا که سوق دادن جوانان به سمت ورزش و فعالیت‌های جسمانی علاوه بر تقویت سلامت عقل و بدن می‌تواند در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نیز تاثیرگذار و همچنین موجب نشاط و امیدواری افراد ورزشکار باشد.

در استان خوزستان ورزش و به ویژه رشته فوتبال علاقمندان زیادی دارد، اما باید در نظر داشت که علی رغم علاقه افراد به رشته‌های ورزشی در گوشه کنار این استان کمبود‌ها و مشکلات زیادی نیز در این زمینه وجود دارد.

صالح شهر که از توابع شهرستان گتوند است استعداد‌های فوق العاده‌ای در ورزش و رشته فوتبال دارد و ناگفته نماند که این شهر را همیشه به عنوان شهر ورزشی و فوتبال دوست شناخته ایم، اما باید بگویم که ورزشکاران و فوتبال دوستانش در زمینه تجهیزات و امکانات ورزشی با کمبود‌ها و مشکلات چشم‌گیری مواجه هستند که در نتیجه گله و نگرانی اهالی و جوانان این شهر را در پی داشته است.

خراب شدن روکش چمن مصنوعی و نداشتن حتی یک چمن مناسب برای فوتبال و فعالت ورزشی از مهمترین مشکلاتی است که اهالی صالح‌شهر با آن مواجه هستند.

چند ماهی است که مدیر کل ورزش و جوانان استان خوزستان همراه برخی از مسئولان به منظور رفع کمبود‌ها و تامین امکانات ورزشی از صالح شهر بازدید کردند و قرار شد که در مدت زمان کوتاه نسبت به تعویض روکش چمن مصنوعی آن اقدامی کنند، اما با این حال و با گذشت مدت‌ها از آن دیدار، همچنان چمن مصنوعی این شهر بی سر و سامان بر جای خود مانده است.

در آن بازید عسکرنیا رئیس سابق اداره ورزش و جوانان شهرستان گتوند نیز بر توجه و همکاری مسئولین شهرستانی و استانی به منظور رفع کمبود‌های ورزشی این شهر تاکید کرد.

محرومیت ورزشکاران صالح شهر از نداشتن چمن مصنوعی مناسب

شهر فوتبال دوست صالح شهر محروم از زمین چمن

محمود بلیوند یکی از اهالی صالح شهر میگوید: در شهر ما علی رغم آن که ورزشکاران و ورزش‌دوستان زیادی وجود دارد، اما در حال حاضر حتی یک چمن مناسب برای تمرین فوتبال و فعالیت‌های ورزشی مان نداریم.

او با اشاره به اینکه صالح شهر در گذشته چند زمین خاکی داشته که به دلیل تاسیس چمن مصنوعی به مرور زمان متروکه شدند افزود: راه اندازی چمن مصنوعی موجب شد که مردم دیگر به سمت زمین‌های خاکی نر‌وند، اما مسئله این است که همان چمن مصنوعی مدت هاست به دلیل نداشتن روکش، کارایی خود را از دست داده است.

به گفته این شهروند چمن مصنوعی طرحی است که شهرداری صالح شهر در نظر گرفته بود و اکنون یک سال و نیم است که به دلیل خراب شدن روکش از دسترس خارج شده و افرادی که در آن تمرین می‌کردند حدود یکسالی است که فعالیت خود را تعطیل کرده اند.

بلیوند ادامه می‌دهد: یک چمن طبیعی هم در زمین خاکی وجود دارد، اما قابل استفاده نیست، زیرا نه حصار کشی شده و نه دارای فنس و جایگاهی است بنابراین نمیتوان آن چمن طبیعی را هم برای استفاده در نظر گرفت.

او با اشاره به دلخوری‌ها و نگرانی جوانان به قضیه میگوید: حدود ۵ ماه پیش مدیر کل ورزش و جوانان استان خوزستان از چمن مصنوعی بازدید کرد و قرار شد پس از واگذاری چمن به اداره کل ورزش و جوانان استان در بازه زمانی دو ماه روکش آن را تعویض کنند تا قابل استفاده و در اختیار مردم و ورزشکاران قرار گیرد، اما تا کنون با گذشت چند ماه از آن وعده هنوز اقدامی صورت نگرفته و چمن مصنوعی نا سامان و بلاتکلیف مانده است.

یکی دیگر از اهالی صالح شهر با گلایه و انتقاد از وضعیت کنونی چمن مصنوعی می‌گوید: علاوه بر وعده برای ساماندهی چمن مصنوعی قرار بود حتی یک سالن چند منظوره برای صالح شهر احداث کنند، اما تا کنون قدمی برای آن هم بر نداشته اند در صورتی که قرار بر این بود که با بودجه نفت طرح ساخت سالن چند منظوره را کلنگ زنی کنند.

محرومیت ورزشکاران صالح شهر از نداشتن چمن مصنوعی مناسب

نبود امکانات ورزشی فوتبال صالح شهر را تعطیل کرده

بهزاد بهداروند مربی و موسس باشگاه فوتبال پارسیا دیمچه صالح شهر که از سال ۹۷ با مجوز این مدرسه، سعی در احیای ورزش و فوتبال شهرش داشته است و تا کنون توانسته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر را در رده‌های سنی ۸ الی۱۶ الی سال را آموزش دهد در گفت‌گو با خبرنگار ما میگوید: نداشتن امکانات و فضای مناسب ورزشی چند سالی است که موجب تعطیلی ورزش و بخصوص فوتبال صالح شهر شده است.

او ادامه می‌دهد: استعداد‌های فراوان که در این شهر وجود دارد برای علاقه خود به ادامه فوتبال به شهر‌های اطراف می‌روند که این خود هزینه‌ها و خطرات زیادی را بر آن‌ها تحمیل می‌کند؛ تا جایی که بسیاری از فوتبال دوستان به دلیل نداشتن هزینه از ادامه فعالیت ورزشی خود دست می‌کشند.

به گفته بهداروند چند سالی بود که با چمن مصنوعی ورزش و فوتبال تا حدودی در صالح شهر رونق داشت، اما بعد از خراب شدن روکش چمن مصنوعی باز هم جوانان و پیشکسوتان از فوتبال و ورزش کناره گیری کرده و امید دارند تا با بازسازی چمن مصنوعی ورزش و فوتبال را مجددا از سر گیرند.

مربی باشگاه فوتبال پارسا دیمچه صالح شهر نبود چمن مصنوعی مناسب را با خطرات و مشکلاتی برابر دانست که از جمله این خطرات احتمال مصدومیت یا ضربه‌های جدی به بازیکنان است.

او نداشتن فنس، نبود نور در چمن برای انجام تمرینات در شب را یک معضل عنوان کرد و گفت: چمن در کنار جاده و انتهای شهر قرار دارد و به دلیل تاریکی معابر و سگ‌های بلاصاحب برای تردد نونهالان خطراتی را در پی دارد.

بهداروند ادامه داد: ناتوانی در میزبانی از تیم‌های دیگر شهر‌ها و مسابقات و فستیوال‌های فوتبال به دلیل نداشتن یک فضای مناسب باعث بی انگیزگی و دلسردی ورزش دوستان می‌شود.

مربی باشگاه فوتبال پارسا دیمچه صالح شهر به نبود یک مکان مناسب برای قرار دادن تجهیزات هنرجویان و مدرسه فوتبال اشاره کرد و افزود: چمن مصنوعی بخاطر سفت و سیمانی و غیر استاندارد بودنش احتمال بالا رفتن مصدومیت مچ و زانو و کمر درد دراز مدت در افراد را به وجود می‌آورد.

او ادامه می‌گوید: تعداد زیادی از بانوان نیز هر روزه به مدرسه مراجعه کرده و خواستار ثبت نام و آموزش فوتبال هستند که به دلیل نبود مکان مناسب امکان این امر وجود ندارد.

محرومیت ورزشکاران صالح شهر از نداشتن چمن مصنوعی مناسب

غیر استاندارد بودن متراژ چمن مصنوعی مانعی دیگر در تعویض روکش

مصطفی اسپره رییس شورای اسلامی صالح شهر میگوید: از زمان شروع به‌کار شورای صالح شهر، ما برای رفع مشکل چمن مصنوعی پیگیری‌های بسیاری داشته و جلسات متعددی با مسئولان برگزار کرده ایم و قرار شد زمین چمن مصنوعی به اداره ورزش و جوانان خوزستان واگذار شود تا اداره ورزش و جوانان استان، خود متولی تعویض چمن این زمین باشد، چرا که هزینه تامین و تعویض روکش چمن مصنوعی بالا بود و شهرداری صالح شهر توان پرداخت آن را نداشت.

او ادامه داد: در بازیدی که تابستان امسال مدیرکل ورزش و جوانان استان از چمن مصنوعی صالح شهر داشت مقرر شد بلافاصله پس از واگذاری چمن به این اداره، کار فرش و تعویض آن انجام شود، اما تا کنون اقدامی صورت نگرفت.

رییس شورای اسلامی صالح شهر یادآور شد: پس از پیگیری‌هایی که از سر گرفته شد و انتظار میرفت در مهرماه امسال برای تعویض روکش چمن اقدامی کنند، اما به دلیل اینکه متراژ زمین چمن مصنوعی صالح شهر بیش از حد استاندارد بود این امر صورت نگرفت چرا که متراژ استاندارد برای چمن مصنوعی یکهزار و ۱۰۰ متر تعریف شده در صورتی که متراژ چمن مصنوعی صالح شهر یکهزار و ۹۰۰ متر است.

محرومیت ورزشکاران صالح شهر از نداشتن چمن مصنوعی مناسب

تعویض روکش چمن مصنوعی صالح شهر تا کمتر از یک ماه دیگر

امین دارابی معاون فنی مهندسی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان نیز گفت: زیر سازی چمن مصنوعی صالح شهر طرح اجرا شده‌ی شورای این شهر بوده چرا اگر این طرح متعلق به اداره ورزش و جوانان خوزستان بود بدون شک از زیرساختی مناسب و استاندار برخوردار می‌شد.

دارابی افزود: بدون شک و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که وجود دارد اداره کل ورزش و جوانان خوزستان موظف به تعویض روکش چمن مصنوعی صالح شهر شده و معین شده تا ظرف بیست روز آینده به اندازه‌ی متراژ استاندارد روکش را تعویض کند.

مردم صالح شهر با جمعیت ۱۰ هزار نفری و آن هم با وجود استعداد‌های درخشان فوتبالی که در بین شان وجود دارد مدت هاست بیش از آنکه از نبود یک زمین مناسب برای تمرین و فعالیت‌های ورزشی خود رنج می‌برند، از توجه و اهمیت مسئولان شهرستانی و استانی محروم هستند چرا که هیچ عذر و بهانه‌ای برای برای تاخیر و تعلل طولانی مدت در حل این معضل وجود نداشته مگر نبود در اراده‌ای قوی در متولیان امر و بهانه تراشی‌های مختلف آنان که منجر به کوتاه به حل این مسئله شده است.

باید گفت که در حال حاضر تامین و تعویض روکش چمن مصنوعی صالح شهر و توجه به کمبودات و دغدغه‌های ورزشکاران این شهر از مهمترین مسائلی است که همت و اداره جدی مقمات اداره ورزش و جوانان استان خوزستان را می‌طلبد چرا که با این حل این معضل، امید و نشاط در جوانان و ورزشکاران صالح شهر برگشته و ورزش و بازی فوتبال باز هم در بین این مردم جانی دوباره می‌گیرد.

گزارش از مریم اسدی عیسوند

برچسب ها: چمن مصنوعی ، گتوند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار