سیدحیدر محمدی با بیان این که پیش از بروز کمبودها تمامی هشدارها داده شده بود، گفت: پیش از اجرای طرح دارویار دغدغههای سیاستگذاران دارو و غذا بررسی شد؛ متأسفانه علیرغم تاکید بانک مرکزی نسبت به تأمین تسهیلات شرکتهای دارویی، برخی از بانکها با ارائه بهانههایی از اعطای تسهیلات ۱۵ هزار میلیارد تومانی خودداری میکنند.
وی افزود: در گذشته مدت تخصیص ارز نیمایی ۳۰ روز بود که به ۷ روز کاهش یافت و تسریع در تخصیص آن اخیرا دوباره تعیین تکلیف و در حال حاضر در مدت زمان ۲۴ ساعت پرداخت میشود.
وی ادامه داد: در ابتدای سال جاری یک میلیارد دلار ارز دارو تخصیص یافت که ۴۰۰ میلیون آن در قالب مابه التفاوت به خزانه برگشت. در ادامه ۵۰۰ میلیون دلار دوم نیز توسط بانک تخصیص یافت و با مصوبه ستاد تنظیم بازار مجدداً ۵۰۰ میلیون دلار بابت تأمین اقلام دارویی، تجهیزات و ملزومات مصرفی و شیرخشک در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد.
محمدی با تاکید بر لزوم حمایت از صنعت داروسازی، عنوان کرد: بر این اساس واردات تجهیزات ساخت تولید دارو از مالیات معاف هستند که میزان اجرای آن مشخص نیست، دولت باید به طور جد از صنایع داروسازی حمایت کند.
به گفته معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بسیاری از کمبودهای دارویی در ابتدای زنجیره حل و فصل میشود، اما رفع کمبودها تا انتهای زنجیره کمی زمانبر است.
وی خاطرنشان کرد: باید پذیرفت که در طول سال و بر اساس نرخ رشد تورم، دارو نیاز به افزایش قیمت دارد. برای جلوگیری از افزایش پرداختی از جیب مردم نیاز به سیستم حمایت بیمهای داریم که با حمایت مجلس این کار در حال انجام است؛ البته تا زمانی که ساختار بیمهای تقویت نشود مشکلات حل نخواهد شد.
وی با بیان این که سیاستهای ارزی در طرح دارویار اصلاح شده است، گفت: پرداخت از جیب مردم باید ثابت باشد و چنانچه قیمت دارویی اصلاح شد باید قیمتها به روز رسانی شود.
معاون وزیر بهداشت درخصوص تامین آنتی بیوتیک مورد نیاز بازار دارویی کشور، عنوان کرد: در فاز اول ۵۰ تن آنتی بیوتیک وارد شد و در ۲ مرحله هر بار حدود ۶۵ تن معادل حدود ۲.۵ میلیون شیشه سوسپانسیون آنتی بیوتیک نیز وارد میشود تا میزان موجودی آنتی بیوتیک به ثبات برسد و دغدغه و نگرانی مردم تا آخر آذر رفع شود.
محمدی ابراز امیدواری کرد که تولیدکنندگان طبق برنامهریزی انجام شده بخش زیادی از اقلام دارویی را تأمین کنند، چند محموله آنتیبیوتیک و سرم وارد کشور شده و در هفته جاری نیز محمولههای بزرگی وارد کشور خواهد شد و در آذر به ذخیره مناسبی از دارو خواهیم رسید.