افزایش سرطان به دلیل مصرف بی‌رویه کود‌های شیمیایی

سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: به دلیل استفاده بیش از حد از کود نیتروژن، علاوه بر سفت شدن خاک، شاهد تجمع نیترات و افزایش سرطان در مصرف کنندگان هستیم.

 ملکوتی سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک و از چهره‌های ماندگار این حوزه در همایش روز جهانی خاک گفت: سلامتی از مزرعه می‌آید و از نه داروخانه و شیوع بیماری‌های صعب العلاج در دنیا و کشور ناشی از فرسایش خاک و تولید موادغذایی آلوده و غیرموثر در دنیا و کشور است.

وی افزود: با محدودیت‌های آب و خاک در کشور نمی‌توانیم محصولات ارگانیک تولید کنیم، اما مجبوریم محصولات کشاورزی سالم تولید کنیم.

به گفته این استاد گروه خاک شناسی دانشگاه تربیت مدرس؛ کود و سم باید برای تولید محصولات کشاورزی، بهینه و درست استفاده شود. امنیت غذایی این است که مردم را با محصولات کشاورزی سالم سیر کنیم.
ملکوتی گفت: بر اساس اعلام اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رتبه بهداشتی کشور ۱۲۳ است که با رتبه برخی از کشور‌های آفریقایی برابری می‌کند و علت اساسی آن سوء تغذیه است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام رئیس سابق سازمان فائو، از محل عدم استفاده از ریزمغذی ها، کشاورز‌های جهان سوم ۱۲۸ میلیارد دلار ضرر می‌کنند.
 سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: ۳۰ سال است که وضعیت استفاده از کود در محصولات کشاورزی و باغی به سمت فاجعه پیش می‌رود و و در برخی از موارد بیش از حد از یک کود خاص استفاده می‌کنیم و گاهی هم کود بسیار کمی در مقایسه با آمار‌های جهانی استفاده می‌کنیم و بر اساس آمار در هر هکتار نصف میانگین جهانی کود استفاده می‌کنیم.
به گفته ملکوتی؛ ۸۰ درصد کود‌های مورد استفاده در دنیا ازت، ۲۰ درصد فسفر، ۱۵ درصد پتاس و ۵ درصد ریزمغذی‌ها هستند، اما در کشورمان، سال گذشته بیش از ۸۰ درصد از کود نیتروژن استفاده شده که به دلیل استفاده بیش از حد از آن، علاوه بر سفت شدن خاک، شاهد تجمع نیترات و افزایش سرطان در مصرف کنندگان هستیم و از سوی دیگر سلامت گیاه و بهره وری آن، به خطر می‌افتد.
وی افزود: بی کربناته بودن آب‌های کشاورزی به ویژه آب‌های چاه، پایین بودن مواد آلی در خاک‌های زراعتی و ... باعث شده یا گیاه نتواند ریزمغذی‌ها را جذب کند یا در صورت جذب امکان استفاده از آن‌ها را به دلیل رسوب در آوند‌ها نداشته باشد و در نتیجه دام و انسان به سوء تغذیه مبتلا می‌شوند.
 سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: افراد به دلیل کمبود مصرف روی در مواد غذایی به ریزش مو مبتلا هستند و به دلیل عدم استفاده از ان در مزارع، میوه‌ها و سرشاخه درختان به شدت آسیب می‌بینند.

ملکوتی افزود: بهترین کارخانه کنجاله ساز روی در قزوین قرار دارد، اما از محصولات آن استفاده درستی نمی‌شود. مصرف روی ایمنی بدن را افزایش می‌دهد، اما از مصرف آن چه در بخش تولید محصولات کشاورزی و چه در غذا، دریغ می‌کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.